Vizitator sorin6 Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 O topologie de filtru minimalist care face "furori" in anumite cercuri DIY... http://www.acoustic-reality.com/ar-sxo.htm Nu am ascultat, nu am incercat, doar ca am citit pana la saturatie... si cei mai multi sunt laudativi in aprecieri... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Interesant, dar am mai vazut filtre de acest gen. Este un simplu filtru serie de ordinul 1(electric). Ceea ce e interesant la el este ca foloseste(in varianta minimalista) numai bobine, lucru care nu se poate cu un filtru paralel, dar problema e ca sunt putine difuzoare care se preteaza la un astfel de filtru, majoritatea avand nevoie de minim ordinul 2(electric) ceea ce automat aduce condensatoarele. Si daca tot am adus condensatoare, parca ar fi bun si un notch etc... deci se cam duc avantajele. Oricum interesant. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 "Oricum interesant."Si avioanele zboara, dar nu PREA se mananca, la fel rachetele, meteoritii, etc. Abureala asta e demult pe net. Oare dece nu o foloseste nimeni? Mai ales ca e f. desteapta? E si patentata! Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 Pai nimeni nu a afirmat ca detin adevarul absolut, care de altfel nu e apanajul nimanui... ... nici ca nu se lauda un pic, ca orice comerciant care doreste sa isi vanda marfa... ... nici ca nu incearca sa vanda, de fapt, sticlute de "snake oil" minimalist si teribil de scump, in cunoscutul stil al febricantilor de cabluri high-end... E o simpla discutie pe marginea unui punct de vedere, a unei firme cu un oarecare (modest...) succes comercial... Din polologhia lor eu am retinut doar ideea filtrului 6db/oct, obligatoriu cuplat cu o alegere foarte judicioasa a difuzoarelor, that's all... Cel putin, cu fraza urmatoare, sunt complet deacord... "While most audiophiles are willing to tolerate virtually any monolith, however hideous it may be, the domestic cohabitant may not be quite so understanding. Therein lies the rub, a dilemma that audiophiles are sure to face at some point in their exploration of this hobby. Most will agree, finding a speaker to please both sets of eyes and ears is the single most vexing problem we encounter. As you have likely found, concessions are frequently made to appease the desired aesthetic, which often limit the sonic potential of the system. What are we to do?" Poate se simte cineva vizat... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Un exemplu de implementare(mai contine un L-pad in plus): http://www.humblehomemadehifi.com/Paper-HATT.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum