ionescu liviu Postat Septembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Nu mai deschid alt topic asa ca voi continua aici. Cum as putea lega 2 boxe de 4 ohmi in locul la 2 sateliti de la z-5500, sateliti care masurati indica 7.7 - 7.8 ohmi? Pun o rezistenta de ce valori pe plus sau minus? E vorba de 2 boxe Tesla in stare foarte buna, acelea de 15 w, pe 2 cai, facute dintr-un fel de plastic, de la un pick-up. E o idee buna? Eu cred ca s-ar auzi bine, oricum e doar un test ca boxele nu sunt ale mele :cry: , vreau sa fac o comparatie, ma astept cel putin la niste medii mai bune fata satelitii lui, probabil si inalte. Boxele au medii de 16 cm si un difuzor de inalte oval din carton pe cand satelitii lui z-5500 au un difuzor de 7 cm ce se vrea a fi difuzor coaxial dar eu cred ca este la misto sau poate nu stiu ce vorbesc. In orice caz la marimea lui se descurca destul de bine de unul singur, mai putin la medii dar nu e asa dezastru insa se simte ca e un difuzor mic cand auzi mediile pe care le ,sau nu le, reproduce. Adica avand in vedere ca nu e coaxial se descurca bine insa Logitech au pierdut mult din cauza satelitilor anemici de aceea visez sa ii schimb candva dar stiu ca daca nu ii schimb cu ceva relativ bun nu fac nici o afacere, ceva relativ bun insemnand macar Magnat?In orice caz eu nu am avut ocazia sa ascult pe indelete si in conditii prielnice un sistem mai bun asa ca nu prea am de unde sa stiu cum s-ar auzi mai bine. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 nu prea ai cum sa faci adaptarea,ca daca pui rezistente,o sa pierzi multa putere pe ele si probabil si sunetul va fi afectatpt test,la volum mic,merge sa incerci asa,insa mare atentie,sa nu pocenasca amplificarea(care e in clasa D si daca moare,se duce dracu totul,posibil si boxele)cu siguranta vei simti o mare diferenta,mai ales pe inalte,dar si pe mid-bass Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Ai observat bine in legatura cu satelitii maretuli Z-5500. Eu nu inteleg de ce oamenii venereaza acest sistem, doar bubuiala e de el, satelitii aia sunt gluma buna, au o gaura pe medii cat groapa marianelor, ca sa nu mai vorbim de inalte care sunt doar un tz-tz general. Boxele tesla nici ele nu sunt prea minunate(nici macar alea de lemn) si oricum iese cam o varza daca le interconectezi in sistem. De ars nu se arde daca ai grija. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 macar boxele tesla redau si muzica si in orice caz,intregul sistem se va auzi mult mai bine Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 nu prea ai cum sa faci adaptarea,ca daca pui rezistente,o sa pierzi multa putere pe ele si probabil si sunetul va fi afectatpt test,la volum mic,merge sa incerci asa,insa mare atentie,sa nu pocenasca amplificarea(care e in clasa D si daca moare,se duce dracu totul,posibil si boxele)cu siguranta vei simti o mare diferenta,mai ales pe inalte,dar si pe mid-bass z5500 nu are amplificare in clasa D are in final TDA7294 care lucreaza in AB Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 posibil sa fie asa,am incurcat modelele probabil sau cele mai noi sa aiba clasa D Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Ce mai conteaza ce are, la cum suna tot aia e! Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 nu mai deschid un topic nou asa ca intreb aici:un prieten vrea sa-si ia placa asta de sunet: creative sound blaster live model ct4830, second bineinteles de la un sef de-alu tasu; e buna de ceva??? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Daca o ia ieftin merge, e mai buna decat o placa on-board, dar nu excelenta. Asta dupa urechile mele. Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 deci sa inteleg ca e mai proasta ca asta de ex: http://www.dc-shop.ro/detalii_produs.php?cod=10652 , iar asta e mai scumpa cu 20 lei decat aia second Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Si pe asta o stiu, ca sunet nu cred ca e mare diferenta. Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 atunci o sa-i zic sa o ia pe aia second daca zici ca nu sunt diferente mari; auzisem pe Mifty ca vechiurile SB Live s-ar auzi mult mai bine decat prostiile de acum si ma intrebam daca aceea placa face parte din eleMersii Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Posibl sa fie diferente, am auzit si pe cele vechi si pe asta noua din link(inca o mai am) dar nu stiu cat de bine iti poti da seama pe un sistem de PC ieftin si cu mp3. Chiar nu inteleg de ce atata grija fata de alegere. Eu de exemplu la calculatorul la care am placa respectiva, folosesc tot placa on-board cu un sistem Microlab, din motiv de prea mare lene de a instala driverul(care are un set de aplicatii ce ma enerveaza). La calitatea sunetului din PC chiar nu merita sa imi bat capul, orice i-as face, tot prost se aude, mai ales ca nu am pozitie sa ascult. Si nu sunt genul care sa nu-l doara de calitate(unii ar zice ca sunt audiofil nebun care arunca banii pe sarme) dar am invatat sa fac si abstractie. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 atunci o sa-i zic sa o ia pe aia second daca zici ca nu sunt diferente mari; auzisem pe Mifty ca vechiurile SB Live s-ar auzi mult mai bine decat prostiile de acum si ma intrebam daca aceea placa face parte din ele Mersii e vorba de cele cu chipuri EMU, nu cu CT!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum