Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare placa audio pt Logitech

ionescu liviu

Postări Recomandate

Salut!Mi-am luat de curand Logitech Z-5500 si deocamdata am placa audio on-board. Se merita sa schimb placa audio cu una de 200 lei maxim 300? Se merita oare? Sistemul se aude bine si asa dar imi imaginez ca s-ar putea mai bine. Se apropie majoratul meu ca altfel as mai astepta. Exista riscul sa ard vreun difuzor cu placa on-bord? Eu nu il forjez deloc, nu prea il dau la maxim, nici din calculator nu dau semnal la maxim si nu "fac prostii" cu equalizer-ul winampului dar la ziua mea cine stie ce se poate intampla :freaza: . Imi puteti recomanda o placa audio in pretul de mai sus? Presupun ca mai sunt persoane care au sistemul si stiu mai multe.P.S. Nu ma grabesc deloc, daca e sa o schimb as schimba-o in o luna-doua.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

7

• paul14

5

• Dr.L

4

• ionescu liviu

4

Top autori în acest subiect

Z5500 are iesire dijitala nu? daca are infinje-o in placa de sunet (daca are). Eu am placa Creative X-Fi Xtreme Gamer, are un pret acceptabil si se aude bine spre foarte bine. Eu iti recomand creative (sunt si mai scumpe din seria X-Fi pe la 5miloane sau mai mult) dar poti sa iei in considerare si M-audio. Eu sunt foarte multumit de placa mea (eu am Logitech X-540) si se aude dibacie rau in comparatie cu cea onboard. :dans:

Link spre comentariu

Nu prea am inteles cum e cu iesirea digitala, sunt cam pe langa :bataie . Eu il tin conectat la calculator prin 5.1 ca doar asa scoate semnal placa mea (are 3 mufe) si se aude totul bine, cum trebuie. La creative ma gandeam si eu, ramane sa vad cati bani am si cati sunt dispus sa dau pe ea, o sa ma uit si la m-audio, parca sunt un pic mai scumpe :nas: . O sa ma documentez si pe net ca sigur gasesc cazuri concrete.Multumesc, mai astept sfaturi :d .

Link spre comentariu

Z 5500 are intare digitala atat spdif(rca) cat si optic asta insemna ca poti conecta sistemul folosind un sigur cablu rca sau optic aici nu ar trebui sa mai conteze calitatea placii de sunet (dar nu e chiar asa) dar conteaza calitatea dacului intern al sistemului. Nu cred ca are iesire digitala.

Link spre comentariu

la 5 mil,nu e mai bine sa iei M-audio decat Creative? chiar si shparerea mea e sa folosesti iesirea digitala a placii de sunet,daca are si vezi cum se aude mai bine,pe analog sau pe digitalcam degeaba folosesti dac-uri performante pe un 5.1,asa ca mai bine ramai cu placa asta

Link spre comentariu

Uita-te intre mufele PS2 de la mouse si tastatura si mufa LPT si COM. Acolo ar trebui sa vezi o mufa galbena RCA mama (teoretic), daca calculatorul este mai vechi este posibil sa nu aiba, daca are ia un cablu rca si conecteaza-l la boxe. :da Se va auzi mai bine decat pe analog.edit:am vrut sa spun spun intrare digitala nu iesire :pandaci

Link spre comentariu

pai o stiam demult da nu stiam ce face; azi ma holbai putin la ea si vazui ca ar fi mono din moment ce este doar unu singura si nu este model jack; un amp cu tda citeste semnalul care iasa pe mufa aia???

Link spre comentariu

Nu e mono, pentru ca nu e analogica, e digitala! Pe acea mufa poti sa tranzmiti informatia tuturor celor n.1 canale. Nu poti sa o conectezi direct la un amplif cu TDA, iti trebuie un DAC pentru a transforma semnalul din digital in analog.

Link spre comentariu

Multumesc la toti pt raspunsuri. Mi-am luat CREATIVE SOUND BLASTER X-FI mX XTREME AUDIO RETAIL. Am ramas masca la cum se aude si ce diferenta e fata de cea veche :nas: . Se aude clar si puternic si la volume mari. A costat 260 RON si merita toti banii.

Link spre comentariu

Z5500 are iesire dijitala nu? daca are infinje-o in placa de sunet (daca are). Eu am placa Creative X-Fi Xtreme Gamer, are un pret acceptabil si se aude bine spre foarte bine. Eu iti recomand creative (sunt si mai scumpe din seria X-Fi pe la 5miloane sau mai mult) dar poti sa iei in considerare si M-audio. Eu sunt foarte multumit de placa mea (eu am Logitech X-540) si se aude dibacie rau in comparatie cu cea onboard. :dans:

M-Audio fac in general placi de sunet "de studio", nu "consumer", iar Creative exact invers!!!

tu ce crezi, o placa de sunet destinata pietei profesionale e mai slaba ca una destinata pietei reprezentate de "nea gica de pe strada"???

Link spre comentariu

N-am auzit niciodata cum se aude un M-audio deoarece aici in arad nu prea gasesti, doar creative, genius si alte alea. Avand in vedere raportul calitate/pret pt creative eu zic ca sunt excelente, cel putin eu sunt multumit de creative-u meu. Eu nu spun ca M-audio nu-s bune, or fi ele mai bune, da pentru bugetul nostru... Imi cer scuze daca am jignit pe cineva cu ceva. :84

Link spre comentariu

n-ai jignit pe nimeni cu nimic... doar pe Creative, c-ar face placi de sunet bune (oare??? :rade: )serios vorbind, cine-a auzit SB-urile "vechi" isi da seama fara sa aiba cine stie ce "ureche muzicala", (cu sau fara promotia bergenbier), ca acelea sunau mai bine, mai "cald"...si sunt baiat bun, si nu amintesc si de "calitatea" driverelor oferite in ultima vreme...gurile rele spun ca odata cu disparitia Aureal, in 2000, disparitie cauzata de... Creative, (care a si cumparat ce-a mai ramas din ea), a disparut cu desavarsire orice concurenta serioasa in privinta placilor de sunet, realtek, cirrus si intel nefiind niste amenintari serioase pentru creative...deci creative isi poate permite (ba bine ca nu!!!) sa vanda placi de sunet la preturi nerusinate, mult supradimensionate fata de calitatea lor, stiind ca utilizatorii de rand oricum nu-si pot permite placi de sunet "de studio"!!!si alea fabricate de realtek/cirrus/intel sunt oricum mult sub calitatea celei mai proaste placi audigy... :bataie

Link spre comentariu

colegul Miffty are dreptate cu SB-urile vechi

sunt posesorul unui sb live vechi si pot sa spun ca se aude f bine, cald!!!

revenind la subiectul topicului: nu vad d c atata tam-tam pt achizionarea unei placi de sunet pt sistemul z5500 - poa sa fie mama placilor de sunet cu iesire optica si/sau "dijitala" sunetul la iesire ma fi tot mediocru pentru ca asa este redat de z5500

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări