ionut20 Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Am de intins un cablu de retea intre un modem adsl de la romtelecom si un calculator aflat intr-o hala cam la 200 ... 250 de metri de router.Fiind distanta destul de mare, ce solutii pot folosii? Probabil voi merge pe un cablu STP cat 5e 24 AWG pentru ca o portiune va fir si prin aer ( cam 15 metri ), dar cum ramane cu propagarea prin cupru a datelor la distanta asta .... E suficien sa pun pe la mijloc un swich? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Se recomanda ca lungimea firului sa nu depaseasca 100m. Acum depinde si de viteza de transfer pe care vrei sa o obtii pe acel fir. Probabil ca vei scapa ieftin cu 1-2 switchuri.O alta varianta care ar putea fi luata in considerare este solutia wireles. Ai nevoie de vre-o 3-4 AP configurate in WDS (Wireless Distribution System) Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 cu retele ( cablate si wi-fi ) am lucrat doar la dimensiuni si distante reduse, si de asta nu stiam exact daca intercaland un swich sau doua cum ai zis si tu e suficient pentru ca lungimea sa nu afecteze calitatea semnalului. La capatul cablului va fi un computer ce trebuie sa poata accesa in primul rand reteaua existenta la capatul cu routerul, si totodata sa se poata folosi si un telefon voip (prin skipe) legat tot la calculator.Wi-fi nu as vrea sa fac in primul rand din cauza sumei investite care va depasii bugetul existent pentru cablare. Cu cablu si un swich + sustinerea pe tronsonul suspendat nu va depasii 350 de lei Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Trebuie sa pui un switch si langa PC. Inca unul sau doua pe traseul cablului... si ar trebui sa mearga bine reteaua (avand in vedere ca este un singur calculator la capatul firului)Un switch cu 4 prize nu mai este o avere acum.... Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Cu fir "simplu" scapi fara router pana la circa 180m. incearca solutia asta... Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 ok, merci de sfaturi voi pune un swich cam la 120 de metri de router, iar la capat voi vedea daca merge direct pc-ul cu conexiune cat de cat acceptabila, daca nu, mai pun un swich si acolo. Daca gasesc azi cablu pe stoc, maine intind reteaua si va zic cum merge. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 ar trebui sa mearga cu un singur sw,pe traseu si gataoricum nici romtelecomul n-are cine stie ce viteazadaca vrei sa scapi de sw,probabil ca merge sa setezi in pc sa mearga cu 10mb,nu cu 100 Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 dupa cateva discutii cu o cunostiinta cu experienta in retele am decis sa pun un sw sub o suta de metri, pe la 90 ... dupa care voi vedea ce se intampla la celalt capat. Cablu am cumparat azi dar nu S-FTP ci FTP, din cauza ca tronsonul expus afara va fi cam de 15 metri doar si diferenta de pret a fost cam de 100 de lei la rola de 305m. Tot pentru tronsonul asta am luat cablu otelit pt sustinere si cleme pentru prindere la capeti. Maine dimineata incep cablarea. Swich am un asus disponibil momentan. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 In loc de cleme puteai utiliza cu succes banda izolatoare (eu asta am folosit la cablul de la fosta retea iar in vre-o 4 ani de activitate n-a fost nevoie sa intervin). Cand prinzi cablul de intaritura, sa ii lasi putina "burta" intre prinderile cu cleme, cuprul se dilata mai mult decat otelul. Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 da cablul de retea de cel oteli il prind cu coliere "soricel" sau cum le zice la colierele de plastic. Clemele cu surub sunt pentru a prinde cablul de otel la capete de cei 2 stalpi de pe fiecare cladire. Link spre comentariu
ddeliciu Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 De ce nu ai luat FTP cu sufa?E 1 leu/metru !Asus-ul merge la fix 100 metri, daca ai mai mult intre pc-sw sau intres sw-router , o sa ai probleme cu asusul !Daca nu merge cu asus-ul cumparati un RPC, astea sunt setate sa mearga la 140 m !Clemele alea "soricel" se rup in timp de la soare, incearca sa dai clema de 2 ori pe cablu apoi sa o bagi prin gaurica aia cu "sens unic" , sau daca ai ties-uri ("soareci" din astia) mai groase nu mai e nevoie !Bafta si noroc ! Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 merci de sfaturi la totiAm intins reteaua si e totul ok :)Se pare ca am exagerat cu masurarea ochiometrica ... ) au intrat fix "138" de metri de cablu de la routerul adsl pana in priza de la capatul halei. Am legat direct la dimensiunea asta fara a mai intercala swich-ul si merge perfect si accesul in retea a calculatoarelor si netul. Ca idee la un ping catre yahoo am media de intarziere de 1ms, in testarea cu un laptop antic IBM Thinkpad la capatul celor 140 de metri de retea, fata de calculatorul care era la jumatate de metru de router.Nu am luat cablu cu sufa din motive financiare, dar si "tehnice". Tronsonul traversat prin aer a fost de 18 metri. A fost cam ciudata urcarea pe scara la 5 metri ;)) dar a iesit bine.Seara faina la toti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum