Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbator digital de polariate de mare putere

Postări Recomandate

Un schimbator de polariate de mare putere pus dupa un traf care poate avea iesire simpla sau simetrica.De fapt vreau sa-mi fac o sursa de tensiune cu protectie si la care sa ai posibilitatea sa schimbi polaritatea dintru-un push button.Sa fie cat mai si simplu, preferabi cu MOSFET canal n.Vreau ca pe viitor sa o fac sa schimbe automat polaritatea cad un aparat e alimetat gresit.Probabil in fuctie de intensitatea "consumata" isi va "da seama" ca e alimentat invers.Dar macar prima parte daca reusesc sa o fac.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

precizeaza valorile curentului si tensiuniidar eu zic ca la o sursa de laborator e inutil si cel mai important periculos sa schimbi polaritatea(e o grija in plus). nu mai zic de schimbarea automata a polaritatii.. imposibil de implementat. dupa curent? si esti sigur ca in toate cazurile curentul cel mic este cel corect?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1.Sa fie cat mai si simplu, preferabi cu MOSFET canal n.2.Vreau ca pe viitor sa o fac sa schimbe automat polaritatea cad un aparat e alimetat gresit.Probabil in fuctie de intensitatea "consumata" isi va "da seama" ca e alimentat invers.3.Dar macar prima parte daca reusesc sa o fac.

La 1 : rezolva problema.La 3: un H bridge cu 4 MOSFET N-ch. de putere ieftini si e ca si facuta, comanzi numai grilele 2 cate 2.La 2: automat, adica fara sa iti ceara parerea?! chiar vrei sa te bazezi pe deciziile unui alimentator???! Nu de alta, dar dupa curentul consumat se pot lua multe decizii...adica , numai ce imi trece mie acum prin cap: daca are un condensator mare pe alimentare? sau daca pana se hotaraste sursa ta sa schimbe polaritatea, deja aparatul a facut poc?
Link spre comentariu

prietene alea in primul rand nu sunt simple optocuploare si nici nu cred ca se gasesc pe ici pe colo. nu am nici timp nici chef sa citesc datasheetul lor dar la prima vedere ma indoiesc ca ar putea comanda hight si low side dintr-o punte canal N. o varianta care nu a zis-o nimeni este cu IR2110 care se mai gaseste prin RO... altfel nu ai cum decat cu mosfeti canal N, +P dar pana in 20V pt ca nu suporta grilele. in fine... .gerula cred ca s-a lamurit ca e nasol ce vrea el, si nu ar avea rost sa mai continuam polemicile :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări