Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100w cu 2N3055

Postări Recomandate

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ciclul "cand n-avem ce face, ne facem de lucru", cand n-avem scandal, il cream, cand n-avem topicuri active cu scabndal, inviem altele vechi...

Topicul asta este unul dintre primele deschise de mine in 2008 cand m-am inscris, si este si una dintre perlele mele aici, imi asum erorile grosolane postate atunci, nu am editat nimic ( desi puteam sa o fac ), pentru ca nu mi-e rusuine de ceea ce am fost, amplificatorul de aici este descris in prima intrare de pe blogul meu:

http://www.elforum.info/blog/8/entry-7-primul-meu-amplificator/

Asta e singura interventie, am simtit nevoia sa lamuresc cate ceva, mai departe nu raspund provocarilor ( asta vrea Viobio ).

Toate cele bune.

http://www.elforum.info/blog/8/entry-314-amplificator-mp100v3-proiect-complet/

Link spre comentariu

Si probabil condusi cu niste driveri tzapeni, gen MJE15xxx, ca sa nu ramana fara beta. :) :)

Nu vad ce e rau in a incerca sa scoti tot ce se poate din piese ieftine si comune.

E bun pt exercitiul mintii.

Sa luam in considerare abordarea cat se poate de serioasa, pt nivelul de atunci.

Asa ca inca o data felicitari pt perseverenta si evolutie!

Link spre comentariu

Pe vremuri foloseam BD237-238, apoi BD441-442, mje-uri nu miroseam...

Aveam etaje finale alimentate la 80-84Vcc cu doar o pereche de 2N3055S sau W, cintau saraciile de n-aveau treaba, un ventilator d-ala comunist cu 3 pale la elice sufla pe radiator si asta era.

Un lautar avea difuzoare de 50W RFT in niste cutii imbracate in vinilin negru si cu coltare nichelate, nu stiu impedanta lor doar ca aveau piline pe fata pentru inalte si tipau tare rau mai ales pe voce si acordeon.

2 amplificatoare i-am facut, era din Chiajna-Rosu, parca.

Daca o mai trai, cred ca le mai are si acum, macar de amorul artei, cine stie.

1500 lei bucata, amplificator cu 2 canale, cu traf TMA315 rebobinat la electrotehnica, filtraje Frolyt albastre, ce vremuri.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Asa de chi-chi , o sa cumpar un AS2050 , fiind singurul amplificator romanesc care nu s-a intilnit cu letconul meu , adica nu am depanat sau ascultat asa ceva .

Sunt extrem de curios , cu toate ca nu cred in ruptul capului ca ajunge la 100W/4 ohmi , poate watul Elforum o fi alta unitate de masura a puterii , o fi wat Elforum 10..12% distorsiuni , ca pe osciloscop ghicim si distorsiunile , nu ? . Sunt curios care este nubunul care asculta cu 10..12% distorsiuni dar mai ales cit de bine functioneaza incintele care iau in bobinele difuzoarelor semnalul ala distorsionat .

Este mult folclor cu aceste puteri fantastice , folclor intilnit si cind se vorbeste despre A350 .

Daca are cineva un AS2050 de vinzare , sunt interesat de unu , nu ma intereseaza daca functioneaza , traful de alimentare sa fie ok , restul se repara .

O sa-l tin in sala de repetitii la hindraneala .

Editat de viobio
Link spre comentariu

AS2050 are alimentarea 2x33-35Vcc (in functie de reteaua de 230Vac), am masurat circa 70W rms curati, reparat cu finali MJ15003 si BD441-442.

Desi nu arata precum A350, este mai solid construit decit acesta.

Ideea era ca, cu 2N3055, poti scoate 120W/4R dar nu cu alimentarea din AS2050 decit daca schimbi filtrajele cu ceva la 63Vcc si rebobinezi transformatorul pentru circa 2x42Vcc filtrat si cu ventilatie activa, altfel in scurt timp rafoatoarele nu vor mai putea disipa caldura, ambalindu-se termic.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Avand in vedere faptul ca transformatorul e bine realizat se poate mari puterea si/sau calitatea prin alimentarea amplificatorului in tensiune de la o sursa separata ,stabilizata, de +/-38-40v; tensiunea se poate obtine cu un transformator de mica putere cu infasurari separate inseriate cu infasurarile transformatorului sau din transformatorul original prin dublare de tensiune.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări