Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100w cu 2N3055

Postări Recomandate

Vizitator gabros_45
:aplauze Am primit de la un unchi un amp cu 2n3055 am ramas :qetrwe .Am dat 300euro pe un amp. de 800w asta acum 7 ani si ma chinui cu el pe la nunti si alte petreceri.Amp.cu 2n3055 suna mult mai tare ce ducea ala in rasinile lui inteligente, asta vechi duce pe un singur canal 900w in 2 omi pe un canal stiu ca nu ma credeti dar o sa pun poze si film .Am pus un trafo mic in interior si am adaptat un culer.Are o singura problema ,cinva un etaj final a fost ars ca a varsat cafea in el.Daca nu au gasit 2n3055 a pus Tesla kD607s si suna diferit de cel cu 2n terbue sa compensez din egalizator diferenta dar in scimb rupe.Din aceasta cauza mai doresc unul daca se poate cu MJ pe final am un amp vechi cu trafo baban poate sa ma ajute cineva contra cost bineinteles .Cum era in Thenium pream.si 2 etaje finale (stereo). O zi buna.. h*t*t*p://w*w*w.youtube.com/watch?v=_TmbJ3w014I&feature=plcp Sterge stelutele si vezi video cu amp de 800 o sa pun si cu asta vechiu 800 vs 2n3055 si decibeli masurati ....

post-66626-139829447707_thumb.jpg

post-66626-139829447712_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci , gata m-am edificat , am vazut care este puterea , care sunt distorsiunile. :da :da

Si in plus am observat ceva deosebit , poti urmari link-ul fara stelute: :jytuiyu

Eu unul nu ma consider destept nici pe departe , dar după ce am vazut aceastara monstra de meseria adevarata imi pare rau ca nu am postat multe proiecte anterioare .

Mie mi-a fost rusine , dar se vede ca altora nu le este.

Succesuri, fara stelute

GENIAL

:ras: :ras:

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45
:aplauze :speriat :nebunrau: :sparge: Daca ai facut, de ce nu impartasesti experienta ta milenara .Ca toti stiu ,si se pricep si cind intrbi ceva mai elaborat,tacere.Restu la mistocareala nu n-e intrece nimen pe noi.In film e construirea unui sub-woofer acasa din dif.eftin.De ce nu pui si tu un film cu orice ,nu mai conteaza ori cum suntem pe liga tema forumului.Daca te pricepi de ce nu dai exemple concrete...Sune ceva interesant .Rusine de ce ? cu 800W .astea aduc ceva bani asa ca eftic si calitate..Dovada Dovada :ras:
Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

Ce vrzi tu in film nu e cu 2n3055 asa ca distorsiunile alea de care vorbesti ?? Cum poti sa auzi distorsiunilr si sa le identifici dupa o inregistrare cu o camera normala ,care nu are microfon prof. pe ia :da Daca erea facuta cu telefonu :speriat Spun banda de fregventa unde sunt distorsiunile :freaza: :rade:

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45
:nas: GREU Ampu e ALTO-2500W .Cel cu 2n 3055 duce 2 o boxa ;pe un canal, si sub-woofer pe celalalalt .Problema e ca au 8 omi si sunt mari cred ca 4 erea super.Are zgomot de fond redus si credpoti cinta cu el in local potrivit.Sau la cort in praf se merita .Nu toti stiu ca e Dinacordu VL152 daca vrei sa vezi boxe bume Rusesti cauta BOXE MAG.si probate suna mai bine ca VL.(asta printre altele) :ciuda:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

fii mai coerent in exprimare si mai la obiect ... cat despre amplificatorul A versus amplificatorul B , este si o "smecherie" , adica SPL-ul boxei pe care se face auditia ; urechea umana percepe presiunea sonora altfel decat calculam noi Wattii .. mai pe inteles: poti avea o boxa cu un SPL mare si sa debiteze o anumita presiune sonora la doar 10W .. ca sa determini puterea amplificatorului de 900W@2ohmi ar trebui sa faci niste masuratori specifice , dar si celui dintai amplificator.. revino cu niste masuratori sa vedem cum stai cu puterile

Link spre comentariu

900W chiar si pe 2 Ohm implica niste tensiuni de alimentare pe care 2N3055 nu le poate suporta, orice schema care se foloseste de el se recomanda sa se alimenteze la maxim +/-30Vcc ceea ce se ajunge la aproximativ 100W pe sarcini de 4 Ohm si aproape dublu pe 2 Ohm numai ca trebuiesc multi tranzistori in paralel pentru a suporta curentul necesar.LE: Din ce vad in pozele de mai sus ai cate o pereche de tranzistori finali pe fiecare canal ( un singur tranzistor pe ramura ) ceea ce evident sugereaza din start ca nu se pot comanda sarcini de 2 Ohm decat la tensiuni de alimentare reduse, asadar fizic imposibil 900W oricum ai da-o, personal din ce vad acolo ma indoiesc ca ai chiar si 100W in sarcini de 4 Ohm.

Link spre comentariu
Vizitator gabros_45

Nu va mai agitati....e o vechitura de amplificator cu schema mai batrana ca bunicu si atat.

Da si de atunci fuctioneaza aproape zilnic fara probleme . O singura data sau ars 2 finali pe un canal ,am pus un trafo de 12 v si un colertot de 12 si merge si cu tensiune variabila.Puter din astea noi am schimbat trei.Merge asta e ideia daca mai tine 30 de ani o sa amortizez investitia :da are acum vreo 40 ani aproximativ +-3 ani
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări