BodoRF Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Doresc sa construiesc acest generator de semnal http://www.scienceprog.com/avr-dds-sign ... rator-v20/ .Programarea microcontrolerului decurge normal(interfata ISP + PonyProg). Am setat fuse-urile conform celor spuse pe site(in josul paginii este dat un exemplu).Am legat LCD...dar nu functioneaza.Oscilatorul pe 16Mhz este ok(vazut pe osciloscop).Am injectat si un clock extern dar fara succes.Uneori daca ma joc cu alimentarea si ii dau repetat ON-OFF pe display apar caractere(incorecte) sau un cursor pulsand.Eu cred ca totusi este o problema la configurarea bitilor. Daca cineva a realizat acest proiect sau are vreun sfat de dat, il rog sa ma ajute.Cu stima! Link spre comentariu
BodoRF Postat Septembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2008 In Pony Prog se bifeaza doar OCDEN, BOOTSE1 si BOOTSE0.Acum DDS functioneaza corect.Poate genera de la 0-65Khz in pas de 1Hz .Ofera mai multe forme de unda.Un aparat ieftin, flexibil si foarte folositor, merita construit. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 La ce se foloseste acest aparat? Cateva aplicatii practice?? Link spre comentariu
BodoRF Postat Septembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Este un generator de functii.Poate genera semnal sinusoidal, triunghiular, EKG, zgomot alb, dreptunghiular si ClOCK de 1,2,4,8Mhz.Primele tipuri de semnal le poate genera intre 0-65khz in pas reglabil(min. 1Hz). Se poate folosi in domeniul audio, la experimentari cu uC si la orice altceva ce necesita un semnal pana in 65Khz. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Aha, interesant, merci pentru lamuriri. Daca mergea cu Atmega8 poate mi-l faceam si eu... Link spre comentariu
BodoRF Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Prima versiune a acestui generator a fost realizata cu un ATMEGA8 http://www.scienceprog.com/avr-dds-sign ... rator-v10/ .Mai ai nevoie si de un 7 4HC164.Nu stiu cum se comporta pt ca nu l-am construit.Succes! Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 S-a notat pe lista de proiecte "TO DO" Acu' depinde cand ii vine randul.. Multumesc inca o data pentru completari. Link spre comentariu
Eugenn Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 De fapt prima varianta a fost cu 2313, comandat prin serial: http://www.myplace.nu/avr/minidds/index.htm Varianta cu ATmega16 si operational LM358 se comporta bine? Ca parca LM358 nu mergea bine la frecvente mari... Am pregatite rezistentele de precizie 10/20k, cred ca il fac si eu in curand. Link spre comentariu
BodoRF Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Inca nu am finalizat generatorul.Am facut pcb dar din lipsa de timp o sa mai dureze un pic.Eu am vizualizat semnalul de pe divizor si parea ok.Pe http://forum.scienceprog.com/viewtopic. ... a&start=30 au incercat sa puna LM833 dar tot 358 s-a dovedit mai bun.Pe aceiasi pagina este un alt .hex care corecteaza o problema la offset. Pe pinul 19 al uC am adaugat un buffer cu 7 4F00 pt protectie si "curatarea" fronturilor.Ideal ar fi fost un trigger schmitt gen 7 4HC14. Pe placa am lasat spatiu si pt un filtru RC amplasat pe Vcc analogic(DAC).E posibil sa imbunatateasca forma de unda.Voi reveni cu detalii saptamana viitoare.Spor la lucru! Link spre comentariu
adrian82 Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Sal e foarte interesant eu am gasit unu de 50mhz dar nu gasesc un mic integrat pe nicaieri si nu-l pot face e tot cu afisare digitala si scoate sinus sau dreptunghiular. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Cum il cheama pe integratul ala? Link spre comentariu
adrian82 Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 http://translate.google.ro/translate?hl ... rmd%3Divns Vedeti aici schema cu totul ... iar cipul era TC7S04F si TC7W14F, in rest convertorul analogic digital e in jur de 100 de lei. Din cate am observat tc7s04f e echivalent cu 74HC04. BodoRF la generatorul de mai sus se poate inlocui microprocesorul cu atmega32-16pu ? ca sa nu-l mai cumpar.... sau trebuie modificat si softul ? ar fi super daca s-ar putea inlocui fiindca il am deja si m-ar scuti de 23 de lei . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Da, se poate inlocui cu Mega32, dar trebuie recompilat. Vezi ca pe undeva pe la proiectele de pe www.electronics-lab.com e postat proiectul facut de altcineva pe o singura placa, arata rezonabil de fain. Despre integratele alea, chiar nu stiu ce sa iti spun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum