Vizitator Phantasy Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 Ajutati-ma si pe mine , va rog.Am vrut sa imi fac un montaj electronic si electric pt ceva asemanator cu o orga de lumini ... -am reusit , am o placa cu 8 relee de 10 A , care o comand prin portul de la computer , cel de la imprimanta .-softul merge , un plugin de winamp, releele inchid si deschid dupa muzica ... -pana acum am avut aceasta placa cu relee , la un NEON ... si mergea PERFECT!-am fost si mi-am cumparat spoturi,aplice si becuri , in total vreo 12 becuri ... m-au costat destul de mult ~ 1,5 mil , dar tinand cont ca sunt cromate , bla bla bla , arata bine , zic eu ca merita ... ACUM INCEP PROBLEMELE!-cand am bagat un bec sa fac o proba , el functiona , dar aveam niste interferenta foarte mari ... interferentele fii un "tzacanit" in difuzoare ... daca pun neonul la loc , dispar ...-am incercat sa alimentez din alta priza , dar au fost aceleasi rezultate ... -nu stiu ce sa ii fac , ma depaseste aceasta problema si apelez la ajutorul vostru.CE SA FAC?CUM SA FAC SA DISPARA INTERFERENTELE ACELEA ?DACA FOLOSESC TIRISTORI , VOR DISPAREA?-va rog , raspundeti-mi si mie la aceste intrebari ... astept... Link spre comentariu
sborkuti Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 eu zic ca e de la contactii de la releu si oricum pt.asa ceva e recomandat comanda electrica nu cea mecanica.pui optocuploare cu diac niste tiristori si e gata treaba. Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 cam cat m-ar duce un montaj cu asa ceva : triace sau tiristori ?face cineva asa ceva ? Link spre comentariu
Razvan_nicusor Postat Martie 16, 2005 Partajează Postat Martie 16, 2005 Incearca cu condensatori (220nF/400 V ca)pe iesirile releelor pentru a amortiza arcurile electrice de pe contactele releelor. Link spre comentariu
Vizitator millenium_blc Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 inertia becurilor este mult mai mare.Poti incerca cu condensatori dar trebuie totusi lampi cu inertie mica>lampi halogen , bec cu oglinda , etcSi releele tre sa fie rapide... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum