Vizitator flcatalin Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Salutare, am acest programator de la un prieten: am cumparat un PIC 16F876 dar nu pot sa-l programez (folosesc un program numit code downloader ca sa downloadez hex-ul in pic). Intrebarea este: trebuie "initializat" mai intai PIC-ul cu vre-un program sau imi este stricat programatorul? Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Salut,Schema postata nu este un programator "cinstit". Picul se programeaza singur cu datele care ii vin pe seriala, dar ptr. asta ar trebui sa ruleze un asa numit bootloader. Fara bootloader acest tip de programare nu merge. Deci picul trebuie "initializat", adica incarcat in el un bootloader cu un programator adevarat si numai dupa aia il poti folosi in schema postata.Cirip Link spre comentariu
paul Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 Uite aici un programator pentru PIC-uri care merge sigur. Eu l-am facut si merge perfect. http://kudelsko.free.fr/ Cauta: "Prog PIC / EEPROM Centronic" Succes ! Link spre comentariu
Vizitator flcatalin Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 Uite aici un programator pentru PIC-uri care merge sigur. Eu l-am facut si merge perfect.http://kudelsko.free.fr/Cauta: "Prog PIC / EEPROM Centronic"Succes !Cu acest tip de programator nu o sa mai trebuiasca sa rulez bootloader-ul? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 Ba da Faci cum a zis Cirip. Link spre comentariu
Vizitator flcatalin Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Am gasit schema aceasta pentru a scrie bootloaderul pe http://www.microchipc.com/PIC16bootload : dar n-a idee cum trebuie conectat pic-ul. trebuie sa conectez resetul, tactul? care e procedura? pentru tact de 20Mhz (care il am eu) am gasit doar in versiunea v9-10 fisierul .hex; pot sa folosesc hex-ul si in versiunile mai noi? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Se pare ca nu prea vorbesti aceeasi limba nici cu noi, nici cu... engleza (pai, daca pe situl ala de unde ai luat schema scrie e serial port adapter, de unde ai tras concluzia ca e programator?!)Hai sa mai incercam odata:Etapa 1: incarcarea bootloader-ului in PIC- iti trebuie un programator (HW) si un program (SW)- pentru HW ai optiuni pentru interfata seriala, paralela si USB- poti face singur unul sau poti sa-l cumperi- pentru SW sunt si acolo diverse programe; IC-Prog, WinPicProg, MPLAB (nu merge chiar cu orice), etc.Etapa 2: incarcarea programului in PIC (prin intermediul bootloader-ului care e deja in el)- iti trebuie o interfata (ca cea pe care ai postat-o) si un program (ca cel din pagina de unde ai luat schema)Inteleg ca vrei sa faci un proiect luat de pe undeva si esti cam la inceput. Eu zic ca te-ai bagat cam prea adanc pentru inceput. Ca sa scurtezi drumul (si greutatile) si daca vrei cu adevarat sa te tii de treaba, ia un ICD2 ca sa rezolvi Etapa 1 (oricum iti va folosi la mult mai multe cand vei mai avansa) si concentreaza-te pe scopul tau. Altfel, o sa petreci luni bune experimentand programatoare. Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Salut, Incearca programatorul asta: http://www.rentron.com/Myke4.htm Eu il folosesc fara probleme de vreo 5 ani. Cu asta nu ai nevoie de bootloader si alte fite, ptr ca e programator "cinstit" Spor! Cirip Link spre comentariu
svm86 Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Salutare, am acest programator de la un prieten: am cumparat un PIC 16F876 dar nu pot sa-l programez (folosesc un program numit code downloader ca sa downloadez hex-ul in pic). Intrebarea este: trebuie "initializat" mai intai PIC-ul cu vre-un program sau imi este stricat programatorul? Exact aceeasi foaie o am si eu in mana acum :P Cu el poti pune programul, dupa ce ai pus bootloaderul. (apropo c7 e in plus, cel putin pe placa care o am eu nu este lipit). Paul ce ai programat cu Prog PIC/EEPROM Centronic? Link spre comentariu
Vizitator ALEX_OKAS Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Eu am tot programat acest PIC cu un programator pe seriala care costa 14 RON. Merge foarte bine si repede. Cred ca este cea mai buna solutie, fara bootloader si montaj pe care trebuie sa-l faci, asa ca iti recomand cu caldura sa folosesti un programator. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 atasez un programator pe care l-am facut si eu si l-am folosit cu succes.Schema e simpla si nu foloseste alt microcontroller in care sa trebuie sa scrii un firmware. In felul asta eviti asa numita problema "the chicken and the egg".Bafta si astept feedback in cazul in care te apuci de schema Link spre comentariu
Vizitator flcatalin Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Multumesc pentru informatii;pana la urma mi-am cumparat un programator de la adelaida; acum trebuie sa gasesc bootloader-ul, deoarece ce era pe pagina de la microchip (in versiunea 9.10 era un bootloader pt. pic 16F876 la 20 MHz) nu functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Incearca cu schema pe care ti.am atasat-o. E simpla, fara piese critice, si nu ai nevoie de nici un microcontroller programat in prealabil.PS.programatorul de la Adelaida cred ca il stiu. E firma din Craiova ? Am cumparat si eu acum mai multi ani de acolo si mi s-a parut bun si ieftin. Cu seful firmei chiar am vorbit la telefon (numai retin numele) ca avusesem o problema cu softul de pe disketta trimisa si a fost foarte amabil. Bafta in continuare Link spre comentariu
Vizitator flcatalin Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Are cineva un bootloader pt. PIC 16F876, ca nu gasesc deloc unu care sa functioneze si imi trebuie neaparat ca sa pot sa returnez placa de test. Link spre comentariu
smd-man Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Salut,Incearca programatorul asta: http://www.rentron.com/Myke4.htmEu il folosesc fara probleme de vreo 5 ani. Cu asta nu ai nevoie de bootloader si alte fite, ptr ca e programator "cinstit"Spor!Cirip Salut. E vorba de primul? cel fara alimentare externa, sau al doi-lea cu alimentare externa? Mai bine zis ce varianta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum