Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza cu temporizare TIMER-10

ghimpe--

Postări Recomandate

Salut.Am o priza cu temporizare electronica.De circa o saptamana s-a defect. Ceasul merge cu o viteza astronomica, innumara cam 5 secunde intr-o secunda normala.Priza este compusa din 2 module: - un modul de putere (contine releul, bateria interna, punte de diode si alimentare) - al doilea modul contine LCD-ul si butonasele.Am restrans defectul la modulul doi prin alimentarea separata a circuitului. Acest modul nu prea contine piese care pot fi schimbate, nu are decat LCD, un chip pastila tip "scuipat chinezesc", vre-o 5 condensatoare de 100nF si un cristal/oscilator.Aveti idee unde ar fi problema? Este chipul sau oscilatorul?? Daca este chipul imi pot lua adio de la montaj, daca este osc as cauta altul, desii valoarea de 32.763 mi se pare exotica....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

8

• Stefan

2

• Dr.L

2

• miron1947

2

Top autori în acest subiect

Hmm, posibil sa fie 32.768, scrisul este destul de sters....Cam greu sa gasesc totusi in Ploiesti asa ceva... macar de as fi sigur ca el este de vina... :smt017

Link spre comentariu

Este prezent in toate ceasurile digitale de mana sau de masa

Super! chiar aveam un ceas de mana digital+analogic (o chinezarie). Innauntru am gasit 2 oscilatoare, unul care se ocupa de partea electronica (fara inscriptie dar presupun ca este cel de 32768) si unul pe partea "mecanica" care este notat cu K0S6M.Multumesc mult pentru informatie domnule miron1947! :partyman:
Link spre comentariu

Am descoperit o problema si in partea de alimentare, in loc sa am intre 1,3v si 1,8v cat accepta modulul cu LCD am aproape 4v iar LCD-ul se stinge.

Schema :

Posted Image

73 :nerv

E cam enervanta treaba, priza o foloseam sa temporizez lumina la acvariu... acum am trecut pe manual.. 46

Link spre comentariu

se gasesc la preturi destul de mici prize electromecanice 7-15 lei (depinde de model -am vazut preize mecanice si mai scumpe de cat cele digitale la 36 de lei :nebunrau: ) iar cele digidate costa aproximatij 30 de lei . :101

Link spre comentariu

NeluF, mda, asa ma gandeam si eu ca toata stabilizarea sta pe spatele acumulatorului..foarte prost gandita toata treaba...Acum ma gandesc la o solutie cu care sa inlocuiesc acea parte a circuitului, dar care sa fie destul de mica sa incapa in priza... 59 stefan_ro, stiu ca o priza noua poate fi gasista cu "doar" 30lei, dar sunt 30lei pe care nu ii am pentru ai investii in asa ceva... :cry:

Link spre comentariu

Am pus un element dintr-o baterie de telefon mobil si momentan ma aflu in teste. O sa postez rezultatele... De aseara pana azi dimineata cand am plecat la scarbici a mers bine, ramane sa vedem... :dans:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări