ghimpe-- Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Salut.Am o priza cu temporizare electronica.De circa o saptamana s-a defect. Ceasul merge cu o viteza astronomica, innumara cam 5 secunde intr-o secunda normala.Priza este compusa din 2 module: - un modul de putere (contine releul, bateria interna, punte de diode si alimentare) - al doilea modul contine LCD-ul si butonasele.Am restrans defectul la modulul doi prin alimentarea separata a circuitului. Acest modul nu prea contine piese care pot fi schimbate, nu are decat LCD, un chip pastila tip "scuipat chinezesc", vre-o 5 condensatoare de 100nF si un cristal/oscilator.Aveti idee unde ar fi problema? Este chipul sau oscilatorul?? Daca este chipul imi pot lua adio de la montaj, daca este osc as cauta altul, desii valoarea de 32.763 mi se pare exotica.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 desii valoarea de 32.763 mi se pare exotica....Este exotica,daca nu cumva este 2 la 15 32.768 http://www.conexelectronic.ro/content/c ... 68/Hz.html Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Hmm, posibil sa fie 32.768, scrisul este destul de sters....Cam greu sa gasesc totusi in Ploiesti asa ceva... macar de as fi sigur ca el este de vina... :smt017 Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Cam greu sa gasesc totusi in Ploiesti asa ceva.Este prezent in toate ceasurile digitale de mana sau de masa,dar puteti comanda si online la adresa care v-am dat-o. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2008 Este prezent in toate ceasurile digitale de mana sau de masaSuper! chiar aveam un ceas de mana digital+analogic (o chinezarie). Innauntru am gasit 2 oscilatoare, unul care se ocupa de partea electronica (fara inscriptie dar presupun ca este cel de 32768) si unul pe partea "mecanica" care este notat cu K0S6M.Multumesc mult pentru informatie domnule miron1947! :partyman: Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 ghimpe sa ne spui si noua rezultatul . eu zic ca e cipul ! :cry:oscilatoarele de ceas sunt de 32,768Khz (in loc de omulet trebuie sa fie 32) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Am descoperit o problema si in partea de alimentare, in loc sa am intre 1,3v si 1,8v cat accepta modulul cu LCD am aproape 4v iar LCD-ul se stinge. Schema : 73 E cam enervanta treaba, priza o foloseam sa temporizez lumina la acvariu... acum am trecut pe manual.. 46 Link spre comentariu
nelu F Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 S-a dus acumulatorul, din schema rezulta ca este singurul element de stabilizare al tensiunii de alimentare pentru modulul LCD. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 se gasesc la preturi destul de mici prize electromecanice 7-15 lei (depinde de model -am vazut preize mecanice si mai scumpe de cat cele digitale la 36 de lei ) iar cele digidate costa aproximatij 30 de lei . Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 NeluF, mda, asa ma gandeam si eu ca toata stabilizarea sta pe spatele acumulatorului..foarte prost gandita toata treaba...Acum ma gandesc la o solutie cu care sa inlocuiesc acea parte a circuitului, dar care sa fie destul de mica sa incapa in priza... 59 stefan_ro, stiu ca o priza noua poate fi gasista cu "doar" 30lei, dar sunt 30lei pe care nu ii am pentru ai investii in asa ceva... :cry: Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 pune un alt acumulator,de capacitate mai mare evenetual(sau ce gasesti prin casa),dar sa fie gata incarcat Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Ca solutie temporara probabil ca merge asa, eu ma gandeam la o solutie definitiva... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2008 Partajează Postat Septembrie 11, 2008 si definitiva ar trebui sa mearga cam la fel,eventual fa o stabilizare de 1,2-1,4v inainte de acumulator(si limitarea curentului,desigur) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Am pus un element dintr-o baterie de telefon mobil si momentan ma aflu in teste. O sa postez rezultatele... De aseara pana azi dimineata cand am plecat la scarbici a mers bine, ramane sa vedem... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Pana acum toate bune si frumoase, nu am mai avut probleme cu priza. Multumesc tuturor pentru ajutor. :oky: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum