Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda la … batutul palmelor

petre_s

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petre_s

2

• EPSICOM

1

• Stefan

1

• miron1947

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

existau pe vremuri :smt005 niste breloace care reactionau fie la bataia din palme fie la fluierat. ideea cu un filtru trece banda e buna dar trebuie ca acel filtru sa indeplineasca niste parametrii foarte stricti pentru ca altefel iti da multe semnalel false : banda sa fie exact in jurul frecventei de fluierat sau batut din palme si factorul de calitate sa fie suficienta de mare in cat aparatul sa aiba o acuratete mare dar sa poata reactiona si la diferite tonalitati de fluierat ! daca vrei sa iasa ceva precis nu e asa simplu fara niste CI dedicate sau microcontrilere . :smt005

Link spre comentariu

daca vrei sa iasa ceva precis nu e asa simplu fara niste CI dedicate sau microcontrilere .

noz problem, sunt deschis la orice.asta cu fluiratul e super simpla, cum am zis: microfon-> preamp-> filtru trece banda facut calumea(masurat frecventa fluierat etc)->actionare lenta (rezistor- condensator-baza tranzistor)-> bistabil-> releu.cu batutu din palme nu prea am idei:D cum sa fac sa recunsc batutul... nu-i problema ca la o adika folosesc si controller dar va fi ceva bataie de cap la soft. Si de-asta ma gandeam ca poate gasesc ceva gata facut sa ma inspir.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări