Ciprian Alexandrescu Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 Pot folosi untransformator cu redresor in dublare de tensiune ca sa alimetez un amplificator?Sunt ceva probleme?Inca ceva..Cam care e tensiunea reala maxima pentru lm3886...in datasheet scrie 84 v si 92v fara semnal ce inseamna asta ca peste 84 se comuta mute-ul sau se strica daca aplici semnal..n-am incercat.... :lol: Multumesc:) Link spre comentariu
C0B Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 Puteai sa postezi direct la amplificatoare .Data viitoare foloseste cu incredere functia "cautare" . http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t ... ght=lm3886 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t ... ght=lm3886 Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 da....sunt probleme...nu poti folosii alimentare cu dublare de tensiune...mai ales pt lm-ul ala...!!!daca vrei sa zici cu redresare monoalternanta, ca sa faci din un traf de 26V(alternativ) ca sa scoata 2*36V(continu) atunci asa se poate face, desii nu se mertia ca trebuie pusi cond fff mari...in principal in practica nu se folosesc asemenea "artificii"lm3886 scrie ca merge la 84V MAX , daca depasesti asta risti sa iasa fum din el....adica -40V/GND/+40V...asta e tensiunea de alimenatre maxima... Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Martie 14, 2005 Autor Partajează Postat Martie 14, 2005 Multumesc de raspunsuri Am postat aici dintr-un accident.....la celalt post am dat subiect nou in loc de raspunde.....oricum am foarte multe intrebari :lol: .Ideea este de a folosi 2 transformatoare de 17.5 volti si unul sau 2 redresoare cu dublare de tensiune pesntru a obtine in jur de 85 .. 90 volti pt lm-ul respectiv...care stiu ca e cam mult... :( .As rebobina ambele transformatoare cu lita mai subtire...cred ca au cam 3 amperi fiecare...cam 50 wati...ma rog...DAR NU GASESC CUPRU EMAILAT IN CLUJ .... :( nu stiu de unde as putea face rost....si nici ateliere de rebobinat...banuiesc ca e si scump.... am mai rebobinat transformatoare de mana evident :lol: si au iesit mai bine la ca masina.... .Cam cate lm317 ar trebui sa pun ca sa suporte lejer cam 3-4 amperi ...?am inteles ca lm317 stie peste 2 amperi dar la tensiuni mici , l-am testat pe la 35-40 v si se incalzea tare pe la 200 mA :( . In loc de lm 317 ar fi solutia folosirii diodelor :( cam multe diode ca sa scad tensiunea la un nivel acceptabil....Astept idei noi..... 10x Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 vezi ca daca il alimentezi la mai mult de 80V(-40/gnd/+40) atunci risti sa ramai fara el.....vezi ca te incurci in ce zici...!!!!!!tu vrei sa faci dublor de tensiune....asta iti injumatateste curentul care il scoate trafu, ca dubleaza puterea....in fine, oricum tu ai 2 trafuri de 50W....pai ce sa faci cu ele...ca nici amandoua nu-s de ajuns pt lm-ul asta...iti trebuie unu de 150W......si nu mai mic...el scoate 70W, asa scria acolo, si disipa cam vreo 65W+ ce mai disipa conductoarele,puntile...-> 140W.....deci MINIM 150W....daca tot vrei sa pui trafurile alea mici...lasa-le asa cum sunt..fara dublare sau altceva(ma gandesc ca sunt la fel, ca altefl nu ai ce face cu ele...) si dupa ce redresezi va scoate cam 24V(sau 23) si pui un traf ca alimentare -/gnd si celalalt ca gnd/+ si gata....oricum atunci va scoate vreo 40W(parca) si gata....oricum mai mult nu duc trafurile alea.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum