aghora17 Postat Iunie 17, 2004 Partajează Postat Iunie 17, 2004 a lucrat cineva cu microcontrollere cypress? intreb pentru ca am cerut niste samples de la ei, si am avut surpriza placuta sa mi le si trimita, numai ca duc lipsa de documentatie. orice sugestie este binevenita. bogdanm: se muta la "alte microcontrollere" Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 17, 2004 Partajează Postat Iunie 17, 2004 Ce controler ai primit? Ce cod are?Cirip Link spre comentariu
Vizitator bdf1000 Postat Iunie 17, 2004 Partajează Postat Iunie 17, 2004 de unde pot sa comand shi eu free sample de microcontrolere ? pls cu link-uri ;)Flo` ;) Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 17, 2004 Partajează Postat Iunie 17, 2004 Sunt pline de documentatie. Dar incearca sa dai jos family manual, nu documentele individuale. Gasesti acolo tot ce trebuie. Din pacate au un protocol de programare extrem de bizar si foarte pretentios, asa ca daca nu ai un programator o sa-ti fie destul de greu. Pentru samples: http://www.cypressmicro.com, link-ul "order samples".[/url] Link spre comentariu
aghora17 Postat Iunie 18, 2004 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2004 Ce controler ai primit? Ce cod are?Ciripeste vorba de cy8c22113.si samples se iau de la ei de pe site, http://www.cypress.com, daca nu ma insel, au o sectiune de samples pe undeva. Link spre comentariu
aghora17 Postat Iunie 18, 2004 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2004 Sunt pline de documentatie. Dar incearca sa dai jos family manual, nu documentele individuale. Gasesti acolo tot ce trebuie. Din pacate au un protocol de programare extrem de bizar si foarte pretentios, asa ca daca nu ai un programator o sa-ti fie destul de greu.Pentru samples: http://www.cypressmicro.com, link-ul "order samples".[/url]tu ai lucrat cu ele? Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 18, 2004 Partajează Postat Iunie 18, 2004 N-am apucat ... am comandat niste samples si am incercat sa le fac un programator cu un AVR, dar mi-a scos peri albi si am lasat-o moarta. Intre timp am facut rost de programator, dar nu am mai avut ocazia sa ma joc cu ele. Link spre comentariu
aghora17 Postat Iunie 18, 2004 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2004 N-am apucat ... am comandat niste samples si am incercat sa le fac un programator cu un AVR, dar mi-a scos peri albi si am lasat-o moarta. Intre timp am facut rost de programator, dar nu am mai avut ocazia sa ma joc cu ele.documentatiile pe care le aveai sunt alea de cate 300 de pagini? Ca io m-am cam speriat cand le-am vazut. alea de la microchip si de la atmel sunt mult mai subtiri:D Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 18, 2004 Partajează Postat Iunie 18, 2004 Neah, nu trebuie sa te sperii. Documentatiile alea detaliaza fiecare componenta a chip-ului in parte, de la registrii CPU pana la periferice. E putin probabil sa ai nevoie de toate in aplicatie. Iar daca ai, nu-ti ramane decat sa selectezi capitolul cu pricina si sa citesti de acolo Pe cuvant ca n-are rost sa te sperii. Ia-o incet si o sa vezi ca nu-i deloc asa greu. Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Iunie 18, 2004 Partajează Postat Iunie 18, 2004 documentatiile pe care le aveai sunt alea de cate 300 de pagini? Ca io m-am cam speriat cand le-am vazut. alea de la microchip si de la atmel sunt mult mai subtiri:DDocumentatii subtiri? Datasheet-ul la ATMega128 are 381 pagini! Link spre comentariu
Vizitator zc Postat Iunie 20, 2004 Partajează Postat Iunie 20, 2004 am lucrat cu cy8c26x.dupa un an si ceva a crapat programatorul (cumparat de la ei) si am cumparat altul.mai are cineva programator pentru asa ceva ca a fost destul de neplacut cind am ramas fara programator.a lucrat cineva cu cy8c27x. Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 20, 2004 Partajează Postat Iunie 20, 2004 Salut zc,Eu am lucrat putin cu C27443, dar l-am abandonat din cauza incetinelii simulatorului.Cirip Link spre comentariu
Vizitator zc Postat Iunie 22, 2004 Partajează Postat Iunie 22, 2004 pt ciripce simulator folosesti? din cite am vazut eu c27 repara unele din belele lui c26. Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 22, 2004 Partajează Postat Iunie 22, 2004 zc,Mediul de dezvoltare care se downloadeaza de la Cypress (PSoC Designer) contine un simulator ascuns. Info am gasit-o pe forum la Cypress. Baietii l-au facut pentru uz intern si de aceea e nedocumentata treaba oficial. Este foarte lent pentru ca simuleaza procesorul la nivel RTL. Ca sa ai idee, face un nop intre 20 si 40 de secunde ([email protected]), iar ca sa rulez 150 de pasi dintr-un filtru digital de 2 lei, i-au trebuit peste 4 ore. Asa ca l-am lasat deoparte pana se hotarasc sa iasa pe shtrasse cu ceva mai acatarii.Altfel, pacat de cip in sine ca nu are suport S/W k lumea. Dupa parerea mea este cel mai tare microcontroler de care m-am lovit vreodata. Chestia cu aria analogica programabila (inclusiv FTB si FTJ cu frecv programabila, generator DTMF, operationale) si aria logica programabila care include generatoare de CRC, secventa pseudoaleatoare cu polinomul care vrea muschii tai, si cate si mai cate... m-a dat pe spate. Si culmea e ca merg. Le-am testat cu generator si osciloscop. Exista o nota de aplicatie in care iti arata cum sa faci un modem de 1200. Cipanul e mai mic decat o unghie.Ptr aplicatii simple in care iti poti permite sa programezi flashul si sa vezi daca da din picioare, e acceptabil, dar ptr aplicatii aritmetic intensive in care trebuie simulat pana plange, nu tine. Ca sa poti depana un filtru digital trebuie sa ai acces in fiecare moment la orice operatie elementara. De aia am comutat pe MSP430 Cirip Link spre comentariu
Vizitator zc Postat Iunie 23, 2004 Partajează Postat Iunie 23, 2004 nu am stiut de simulator dar daca merge asa incet nu merita.controlerele (c26x) arata bine la o prima vedere.dar totusi nu sint rapide (pentru un filtru digital merge mai bine AVR), DTMF poti genera si cu altele fara probleme (cu PWM).are o caruta de convertoare analog digitale dar numai unul (delta-sigma) merge pe intrerupere si nu poti pune mai multe odata si convertorul este lent.poti face intradevar tot felul de functii ,periferice(nu stiu cum sa le zic) dar aria aia programabila se umple destul de repede. de exemplu 2 uart 1 delta sigma, 1 timer pe 16 biti si gata e plin.are insa multe chestii care nu le gasesti pe alte controelre si destul de mult flash raportind la capsula.marele avantaj este flexibilitatea.intr-un timp oboseau tot schimbind psoc-ul la 2 saptamini reparind greseli.c27x am vazut ca merge si cu cuart extern. dar oricum la c26 oscilatorul intern era stabil.parerea mea e ca are multe chestii in el dar sint de nivel mediu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum