Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare, consumator 80w ?

NICA

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• NICA

8

• Depanatoru

3

• Mihai85

3

• paul14

2

Top autori în acest subiect

...sa nu fie un bec...

atunci doua becuri ?! :yawinkle:

sau mai bine un corp cu doua tuburi fluorescente de 40W... le gasesti in magazine

...sa nu fie un motor sau un electromagnet ....

dar condensator?

...sa nu degaje multa caldura.....

un element Peltier in "scurtcircuit termic" (+ circuitele necesare alimentarii din retea) ?

...asa m-i se cere si mie...

cat se plateste pentru idee?

Sa fie vorba despre 5,26 uF domnule Traian? Cat despre plata nu ati vrea sa impart castigul cu dvs :smt021

Link spre comentariu

multumesc tuturor pentru idei.am retinut ideea lui Bogdan cu condensatorul si o voi incerca imediat ce am valoarea de 5.26uF si ce-a cu transformatorul in gol.la aceasta m-am gandit si eu dar nu am gasit ceva care sa consume in gol ~400mA iar ce zice Dr.L tinand cont ca sunt turcisme sau chinezarii nu prezinta siguranta si nu as indrazni sa le las nesupravegheate non-stop.astept cu interes ideea d-lui Traian daca va binevoi sa o sugereze.cat despre plata donez tuturor :drinkers: cat pot duce ca daca nu imi iese eu primesc :smt021 tot cat pot duce si daca imi iese ok primesc :goodman: si voi fiind baieti tineri nu cred ca v-ar incanta asa ceva de la :smt014

Link spre comentariu

Tinand cont ca e vorba tot de disipatie termica , de ce va ganditi la traful lui bunicu' care se incalzeste in gol si nu la banale rezistente care au avantajul ca se pot calcula ? :smt017 Asta nu pot intelege ...

Link spre comentariu

Tinand cont ca e vorba tot de disipatie termica , de ce va ganditi la traful lui bunicu' care se incalzeste in gol si nu la banale rezistente care au avantajul ca se pot calcula ? :smt017 Asta nu pot intelege ...

e logic ce spuneti dar aceste rezistente au mari sanse sa se intrerupa cu toate ca le-as supradimensiona,pe urma sunt corpuri fierbinti care atinse prajesc sau electrocuteaza daca sunt spirale de nichelina.daca sunt puse intr-o incinta izolanta nu ar avea racire corespunzatoare,daca sunt intr-o cutie metalica ar fi probleme de izolatie.cu acest dispozitiv ar lucra o persoana profana si tinand cont ca este la retea as avea riscurile de mai sus plus electrocutarea.de aceea cu un condensator sau un transformator as elimina multe probleme ar mai ramane doar o izolatie temeinica care as face-o usor.
Link spre comentariu

Rezistentele sunt mult mai fiabile decat un traf , una de 10W care disipa 1W nu are "moarte". Ce poate fi complicat in izolarea unor rezistente intr-o cutie ? Pentru 80W nu trebuie o cutie prea mare .Dar va doresc succes la cautatul unui traf care sa disipe 80W in gol . :smt039

Link spre comentariu

Sa fie vorba despre 5,26 uF domnule Traian? Cat despre plata nu ati vrea sa impart castigul cu dvs :smt021

Salut,Te ratoiesti la cine nu e cazul. Condensatorul de 5.25uF nu va consuma 80W in vecii vecilor. Ceea ce se pierde din vedere atunci cand a fost calculata reactanta capacitiva la 50Hz este ca intre tensiune si curent este un defazaj de 90 de grade, ceea ce reduce puterea activa la zero. Un condensator ca cel mentionat ar "consuma" 80VAR, ceea ce e cu totul altceva.Ca sa consumi 80W (si nu 80W/h, cum s-a specificat in postul initial; W/h nu are semnificatie fizica) este musai sa disipi acei Watti. Fara disipatie nu exista putere activa si reciproc. Surogate cu trafuri si lactoape sunt tentative jalnice si imprecise. Singura chestie care disipa 80W putere activa, bine controlata, este o rezistenta. Orice alt artificiu care pare ca disipa 80W va avea in impedanta echivalenta o rezistenta care disipa acea putere activa, fie ca rezistenta aia provine din pierderile unui traf, ale unui condensator sau consumul unui aparat oarecare. Complicatiile cu elemente reactive, L si/sau C le gasesc inutile.Poate ca daca ai divulga mai multe detalii ai putea fi ajutat mai consistent.Cirip
Link spre comentariu

Salut,Te ratoiesti la cine nu e cazul. Condensatorul de 5.25uF nu va consuma 80W in vecii vecilor. Ceea ce se pierde din vedere atunci cand a fost calculata reactanta capacitiva la 50Hz este ca intre tensiune si curent este un defazaj de 90 de grade, ceea ce reduce puterea activa la zero. Un condensator ca cel mentionat ar "consuma" 80VAR, ceea ce e cu totul altceva.Ca sa consumi 80W (si nu 80W/h, cum s-a specificat in postul initial; W/h nu are semnificatie fizica) este musai sa disipi acei Watti. Fara disipatie nu exista putere activa si reciproc. Surogate cu trafuri si lactoape sunt tentative jalnice si imprecise. Singura chestie care disipa 80W putere activa, bine controlata, este o rezistenta. Orice alt artificiu care pare ca disipa 80W va avea in impedanta echivalenta o rezistenta care disipa acea putere activa, fie ca rezistenta aia provine din pierderile unui traf, ale unui condensator sau consumul unui aparat oarecare. Complicatiile cu elemente reactive, L si/sau C le gasesc inutile.Poate ca daca ai divulga mai multe detalii ai putea fi ajutat mai consistent.Cirip
imi pare rau ca am fost inteles gresit.nu ma ratoiesc la nimeni cu atat mai putin la Traian,un om caruia ii admir posturile si ideile.pe deasupra intreb deoarece nu stiu,nu fac misto(am scris asta chiar la inceput ! )daca nu rezolv problema iau maciuci,asa cum am ilustrat iar daca o rezolv doar un multumesc,de aceea la intrebarea ca ce platesc am dat acea explicatie.din pacate,Cirip,nu mai am ce detalii sa divulg,nu e nici un secret ce vreau,am scris tot ce vreau.din posturile dvs.caut sa vad ce pot face,ca daca stiam nu mai intrebam.
Link spre comentariu

va multumesc tuturor pentru contributie,am rezolvat problema pana la urma tot cu rezistente.de ce nu am vrut acest lucru de la inceput? deoarece nu sunt sigur pe acestea si exista posibilitatea sa se intrerupa tocmai cand nu te astepti.in aceasta situatie am pus doi carnati de rezistente legate printr-un circuit de trecere automata pe rezerva.deci chiar daca se intrerupe o serie de rezistente se trece automat pe cealalta.o semnalizare cu doua beculete cu neon poate pune in evidenta permanent starea circuitului.va multumesc tuturor inca odata.se poate inchide.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări