Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare, consumator 80w ?

NICA

Postări Recomandate

va salut,dati-mi o idee :am nevoie de ceva care sa consume aprox.80w/ora din reteaua de 220v.trebuie sa functioneze non-stop,sa nu-i port de grija, sa nu incendieze,sa nu fie un bec,sa nu fie un motor sau un electromagnet si pe cat posibil sa nu degaje multa caldura.sa fie cat mai fiabil.nu este un test de perspicacitate(nu mi-as permite sa fac misto ! ) am nevoie de o astfel de idee.sa nu ma intrebati de ce ca nu stiu,asa m-i se cere si mie si habar nu am ce as putea sugera.va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• NICA

8

• Depanatoru

3

• Mihai85

3

• paul14

2

Top autori în acest subiect

eu as pune ceva rezistente pe un radiator suficient de mare cat sa nu se incalzeasca. toata jucaria pusa intro cutie bine ventilata. merge sa bagi si sarcina reactiva? puneai niste condensatori :d

Link spre comentariu

eu as pune ceva rezistente pe un radiator suficient de mare cat sa nu se incalzeasca. toata jucaria pusa intro cutie bine ventilata. merge sa bagi si sarcina reactiva? puneai niste condensatori :d

Link spre comentariu

cum sa fac acest lucru? pare interesant.
Link spre comentariu
...sa nu fie un bec...

atunci doua becuri ?! :yawinkle:

sau mai bine un corp cu doua tuburi fluorescente de 40W... le gasesti in magazine

...sa nu fie un motor sau un electromagnet ....

dar condensator?

...sa nu degaje multa caldura.....

un element Peltier in "scurtcircuit termic" (+ circuitele necesare alimentarii din retea) ?

...asa m-i se cere si mie...

cat se plateste pentru idee?

Link spre comentariu

totusi un autotransformator ar rezolva problema din punct de vedere al fiabilitatii. nu degaja caldura daca e supradimensionat si merge in gol. nu exista pericol de incendiu.poti sa-l tii 100ani

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări