Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metode de lipire a magnetului pe cama

criss

Postări Recomandate

Buna ziua domilor.Cu o problema ma adresez catre dumneavoastra.Ieri am patito cu motorul(era ceva previzibil) sa desprins magnetul de cama si praf sa facut!Din lipici sa desprins, am folosit poxipol.Cama este facuta din teflon.Cu ce pot sal lipesc si sa fiu sigur ca tine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

12

• miron1947

7

• Abram Burel

5

• Parakiosu2

2

Top autori în acest subiect

au fost lucioase, dar am slefuit un pic(magnetul a avut un strat lucios pe ea....un fel de folie sau ce si lam dat jos complet).cama nu am slefuit prea tare deoarece aveam marcajele pt magnet.magnetul are dimensiuni: lungime: 18mm si latimea de 12mm, din latime as mai putea da jos numai ca am sanse mari sami crepe magnetul in momentul taieri.de pe partea camei sa dat jos(nici un pic nu a ramas acolo).

Link spre comentariu

Fortele astea centrifuge (sau centripete :rolleyes: )...Zic ca ar trebui sa te gandesti la o forma de fixare mecanica a magnetului. Un jug, ceva.Cu toate ca, eu zic ca ai fost zgarcit la lipire, iar Pozipolul nu e chiar atat de grozav pe cat pare. Arunca un ochi pe la "bizon". Au niste bicomponente interesante. E unul "metal" pe care l-am folosit sa carpesc un capac de pe circuitul de racire la o Dacie Nova. Si nu lipi ca si cum ai pune "Picatura". Pune din belsug si eventual fa un jug din el (adica inconjoara cama cu un strat cat mai uniform de cel putin 2 mm, daca se poate. Lipiciurile astea nu sunt de "contact" ci de "imbracare". Asa ca, foloseste-le in consecinta. S-ar putea sa gasesti si ceva de contact super tare, dar nu stiu sa-ti recomand ceva din magazin. Stiu doar ca sunt unele "profi" rau, care pur si simplu topesc superficial orice material si se face ca o sudura. Evident ca o "sudura" lemn pe polistiren nu are prea mari sanse, dar nu e cazul tau :)

Link spre comentariu

am pus din belsug si lam invelit..nu foarte tare dar lam invetit.totul se rezuma la distanta intre magnet si senzor care a fost in jur de 1.2mm. am elimintat toate componentele din fier din cursa magnetului(sa nu aiba ce sa atraga) si am folosit in loc de suruburi nituri de aluminiu.maine am sa trec pe la magazin sa vad de bizon...poate rezolv cu ea.ps. magnetul ii cam trage la greutate, forta centrifugala ii cam mare(peste 3000rpm incepe motorul sa traga, la drum intins in jur de 4000-4500rpm ), desi nu are contact cu nici o componenta ce sa trasmita caldura de la motor(motorul fiind racit cu aer) in 'cutia' unde se afla aprinderea este inchis relativ ermetic(in cea ce priveste degajarea calduri) deci lipitura trebuie sa reziste si la caldura.

Link spre comentariu

Nu e rea ideea sa ii tragi o matisare cu un fir.Sa presupunem ca magnetul are 10 grame, adica m=0,01 Kg. Mai zicem ca el (centrul lui de greutate de fapt) e pus la 1 cm (R=0,01 m) de axul de rotatie. Rezulta ca asupra lui la 3000 rpm (f=50 Hz) se exectita o forta (Fc=4*(3,14)^2*m*t^2*R) de vreo 20 N, adica ceva echivalent cu greutatea unui corp de 2 Kg. Nu-i asa mult, dar e de luat in seama. Poti sa reiei calculul cu date mai exacte si sa iti faci o idee asupra "rezistentei" pe care trebuie sa o asiguri.

Link spre comentariu

Am luat BISON METAL EPOXY(18ron), rezista la temperaturi intre -60...+100grade si la o greutate de 180kg/cm2....acuma sunt curios daca va tine.De data aceasta am slefuit bine si din cama am dat jos cam 0,2mm.Am pus adeziv din belsug lam si invelit in adeziv, sper ca nu sa fi miscat magnetul si sa mai aiba distanta necesata fata de senzor. cam 12 ore da pt uscare dar il las cateva zile(asa si voi fi plecat pt cateva zile din oras macar se va usca calumea).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări