Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care stiti sa schimbati CPU-ID code in biosurile AMI

Vizitator sorin6

Postări Recomandate

Vizitator sorin6

Pai... totul e in titlu, operatia (relativ simpla...) o faceam mai demult pt. bios-urile AWARD, dar pt. AMI nu am incercat niciodata, se pare ca e mai complicat...Sa nu-mi spuna nimeni ca "omori placa", asta o banuiezsc si singur... :smt024

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

Top autori în acest subiect

Nu inteleg, cum sa schimbi CPU-ID?Ala nu e un serial number ars pe pastila de siliciu inauntru uP-ului? Daca s-ar putea rescrie nu si-ar mai avea rostul...Lamuriti-ma si pe mine despre ce e vorba va rog.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Pai, in general, bios-urile de pe placile de baza sunt modulare, unele module gereaza video integret, altil portiunea de cod Symbios (SCSI) alta (si asta vreau...) recunosc procesorul care e montat pe ea... Cateodata ansamblul functioneaza si cu un procesor "necunoscut", cateodata face fite...Ceea ce doresc eu este sa schimb stringul (blocul de cod) referitor la recunoasterea procesorului dintr-un bios AMI de la o placa de baza oarecare (la care firma nu mai asigura update) cu unul mai recent, de la alta placa de baza, chiar folosind un chipset diferit...Operatia o faceam destul de des acum cativa ani, si la bios-uri Award, pe mine ma interesa acum sa "operez" un AMI "legal bios". Se pare ca se poate, dar documentatia e greu de gasit...

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Merge :smt003 Biosul a fost "modificat genetic" acuma functioneaza cu lista de procesoare de la Asrock, cum aceasta "nu incapea" a trebuit sa elimin si modulul Symbios, si asa inutil... :smt036Modulul necesar a fost extras dintr-un bios recent, de la Asrock (evident, AMI si el...)

Link spre comentariu

ne binecuvantezi ji pe noi cu documentatia aia??mai ales ca stiam ca award sunt usor de modificat, deoarece sunt concepute modular, nu-i nevoie sa decompilezi 2 mega de asm, spre deosebire de ami, care au fost dintotdeauna "monolitice".ceva indicatii a dat scott mueller intr-o editie mai veche a cartii lui "depanarea si modernizarea calculatoarelor personale", dar mi-ar place (si nu numai mie) sa stiu mai multe amanunte...

Link spre comentariu

sa fii tu sanatos, am niste semimortaciuni cu bootblock dus, tre' sa le scriu flashul in ceva de genul willemului ca sa mai mearga.oricum, mari iluzii nu-mi fac, basca, oficial, alea aveau bioase ami, asa ca nu pierd nimic jucandu-ma, dimpotriva...P.S. hai ca ti-ai mai sters din pacate!!! :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări