Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se calculeaza un bistabil???

MifTy

Postări Recomandate

hmmmm...

Solution 0: 2 x 3 array uses 6 LEDs exactly+4V + -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohms+ -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohms+ -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohmsThe wizard says: In solution 0: * each 1 ohm resistor dissipates 0.4 mW * the wizard says the color code for 1 is brown black gold * the wizard thinks 1/4W resistors are fine for your application Help * together, all resistors dissipate 1.2 mW * together, the diodes dissipate 240 mW * total power dissipated by the array is 241.2 mW * the array draws current of 60 mA from the source.

simplu... nu??? :smt021 am dat 2 volti tensiunea de aprindere, si 20 de mA curent mediu...sursa: http://led.linear1.org/led.wiz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

8

• MifTy

6

• Dr.L

3

• Yo4You

2

Top autori în acest subiect

Se pare ca wizardul a calculat puterea pentru leduri care au o tensiune de 2V, iar daca tu vrei d-alea albe care au 3-3.2v nu mai mere. Dar e o idee buna daca vrei sa folosesti leduri cu o tensiune de pana in 2.5V.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ai dreptate, tot uit ca afurisitele alea de leduri albe au mai mult de 2 volti... :bataie am pus varianta cu 6 leduri, cate 2 inseriate, si grupele puse in paralel, evident, s-au aprins exact cum e curva virgina... ma rog!!! :nebunrau: caut alta solutie... desi zau ca NU as vrea nici baterii, nici alimentator de retea, nici...insa... citind eu la o tigara sh'un nes colectia de tehniumuri, dau peste exact ce ceream in titlul topicului!!! :freaza: dupa o matura chibzuiala... (da-da, ce sa spun!!) am decis sa dau la lume solutia aia... nu de alta, da' e in romaneste.

Link spre comentariu

(da, te-am luat in serios!!!! :nebun: )cum dracu' or fi citit pe wikipedia cei care au publicat in tehnium nr. 5/75 chestia asta???si de ce naiba or fi facut calculul cei de pe wikipedia pentru tranzistoare cu germaniu (gen EFT323, etc), care sunt demult iesite din uz, si nu pentru tranzistoare cu siliciu??? :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări