MifTy Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 hmmmm... Solution 0: 2 x 3 array uses 6 LEDs exactly+4V + -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohms+ -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohms+ -|>|- -|>|- -/\/\/\- + R = 1 ohmsThe wizard says: In solution 0: * each 1 ohm resistor dissipates 0.4 mW * the wizard says the color code for 1 is brown black gold * the wizard thinks 1/4W resistors are fine for your application Help * together, all resistors dissipate 1.2 mW * together, the diodes dissipate 240 mW * total power dissipated by the array is 241.2 mW * the array draws current of 60 mA from the source.simplu... nu??? :smt021 am dat 2 volti tensiunea de aprindere, si 20 de mA curent mediu...sursa: http://led.linear1.org/led.wiz Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Se pare ca wizardul a calculat puterea pentru leduri care au o tensiune de 2V, iar daca tu vrei d-alea albe care au 3-3.2v nu mai mere. Dar e o idee buna daca vrei sa folosesti leduri cu o tensiune de pana in 2.5V. Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2008 ai dreptate, tot uit ca afurisitele alea de leduri albe au mai mult de 2 volti... am pus varianta cu 6 leduri, cate 2 inseriate, si grupele puse in paralel, evident, s-au aprins exact cum e curva virgina... ma rog!!! caut alta solutie... desi zau ca NU as vrea nici baterii, nici alimentator de retea, nici...insa... citind eu la o tigara sh'un nes colectia de tehniumuri, dau peste exact ce ceream in titlul topicului!!! dupa o matura chibzuiala... (da-da, ce sa spun!!) am decis sa dau la lume solutia aia... nu de alta, da' e in romaneste. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 nu de alta, da' e in romaneste.Ce-mi plac traducerile romanesti din engleza! Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2008 (da, te-am luat in serios!!!! )cum dracu' or fi citit pe wikipedia cei care au publicat in tehnium nr. 5/75 chestia asta???si de ce naiba or fi facut calculul cei de pe wikipedia pentru tranzistoare cu germaniu (gen EFT323, etc), care sunt demult iesite din uz, si nu pentru tranzistoare cu siliciu??? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Pai ce, trebuia neaparat sa citeasca pe wikipedia? Nu-mi zi ca au inventat romanii "multivibratorul" (ei au inventat doar apa calda, dar asta e alta poveste) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum