Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema filtru pt sistem 2.1

paul14

Postări Recomandate

In primu` rand imi cer scuze daca a mai fost postata aceasta intrebare/cerere/rugaminte.As dorii si eu o schema pt un filtru pasiv care sa aiba o frecventa de taiere de 1000 Hz. Satelitii sunt pe 4 Ohm iar subul va fi pe 4 sau 8 Ohm, in functie de ce difuzor voi gasii, preferabil fiind un difuzor cu 2 bobine cu 4 Ohm pe bobina. Vreau sa fie cat mai simplu: sa foloseasca 3-4 condesatori si 1-2 bobine, in functie de ce difuzor voi gasii. Daca se poate as dorii sa scrieti si valorile condesatorilor si a bobinei/bobinelor. De asemenea precizez ca nu imi trebuie pt puteri mari, aprox. 20W.Multumesc si astept un raspuns ca mi-am batut capu o zi cu o carticica cu filtre si formule de calcul si nu am rezolvat nimic :smt009

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

7

• Dr.L

4

• svi67

4

• danzup

1

Top autori în acest subiect

mai am cateva intrebari sa-i pun lui Dj_Dog si ma apuc de treaba. Am gasit pe alt forum o schema de-a ta, mai exact asta de aici:http://www.telecomenzi.ro/forum/viewtopic.php?p=19368&sid=c5cc71c1ea35783a90f66e9918e94a47Acum intrebarile:-ce frecventa de taiere are?-pt ce impedanta esta calculata? 4 sau 8 ohm-pe canalele stanga dreapta scoate si mediile si inaltele pe acelasi "fir"? intreb pt ca in sateliti am filtru pt difu de inalteMersii mult :drinkers: :rolleyes:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

si e asemanator ca si cum i-as pune in paralel; se insumeaza capacitatile? asa cred eu la ora asta :somn: sau mai bn zis dupa ziua de aziEdit: cred ca e un fel de inseriere :nas: dar mai bine las pe altcineva mai priceput ca mine sa ma lamureasca

Link spre comentariu

multumesc, mi-ai confirmat gandirile; mai revin maine cu un edit ,ca sa nu mai fac atatea posturi la rand, cu rezultatul; am vurt o frecventa de taiere pe la 300Hz si am pus 2 conzi de 2 2 0uF la 1 0 0V fiecare, deci a rezultat 1 10uF la 2 00V; maine o sa vad daca chiar taie cu toate ca is cam sceptic, din testele de "seara" parca nu faceam diferenta intre sateliti si subEdit: nu am reusit sa testez tot sistemu pt ca am o problema cam ciudata, pt mine, si anume: folosesc 2 amplificatoare cu tda, unul pt sub in punte si celalalt stereo pt sateliti, un traf baban, o punte de 8A si o singura sursa de semnal; separat fiecare amp merge brici, dar cand le pun pe aman2 pe acelasi semnal incep sa bazaie toate difuzoarele si nu se mai intelege nimic; daca scot unul din jack-uri din spliter nu mai bazaie nimic si sunetul se aude bine si frumos cu toate frecventele.Daca cineva stie rezolvarea la problema mea il rog sa-mi spuna si mie ca am disperat, de 3 zile ori ascult la o singura boxa ori intind la fire :cry: :nebunrau: PS: fara potentiometru ca nu am de unde sa iau si am incercat si asa cu unele dar fara rezultat.Multumesc mult

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

eu personal am rezolvat problema cu schema din link-ul de mai sus, cei drept am modificat-o putin pt ca scotea numai brum pe bass si taie putin cam sus pe wofer, dar e ok.@svi67 si cea de tine e destul de simpla vad, si pe deasupra mai are si partea de amplificare, dar am o sg intrebare: potentiometrul dinaintea tda-ului pt woofer controleaza frecventa de taiere sau volumul?

Link spre comentariu

Potentiometrul ala e bine desenat? nu ar trebui invresate intrarea amplificatorului cu masa?Ar trebui sa regleze volumul subului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări