paul14 Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 In primu` rand imi cer scuze daca a mai fost postata aceasta intrebare/cerere/rugaminte.As dorii si eu o schema pt un filtru pasiv care sa aiba o frecventa de taiere de 1000 Hz. Satelitii sunt pe 4 Ohm iar subul va fi pe 4 sau 8 Ohm, in functie de ce difuzor voi gasii, preferabil fiind un difuzor cu 2 bobine cu 4 Ohm pe bobina. Vreau sa fie cat mai simplu: sa foloseasca 3-4 condesatori si 1-2 bobine, in functie de ce difuzor voi gasii. Daca se poate as dorii sa scrieti si valorile condesatorilor si a bobinei/bobinelor. De asemenea precizez ca nu imi trebuie pt puteri mari, aprox. 20W.Multumesc si astept un raspuns ca mi-am batut capu o zi cu o carticica cu filtre si formule de calcul si nu am rezolvat nimic :smt009 Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2008 mai am cateva intrebari sa-i pun lui Dj_Dog si ma apuc de treaba. Am gasit pe alt forum o schema de-a ta, mai exact asta de aici:http://www.telecomenzi.ro/forum/viewtopic.php?p=19368&sid=c5cc71c1ea35783a90f66e9918e94a47Acum intrebarile:-ce frecventa de taiere are?-pt ce impedanta esta calculata? 4 sau 8 ohm-pe canalele stanga dreapta scoate si mediile si inaltele pe acelasi "fir"? intreb pt ca in sateliti am filtru pt difu de inalteMersii mult :drinkers: :rolleyes: Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 am si eu o intrebare demna de incepatori dar si de accesorii audio: cum fac din 2 condesatori polarizati unul nepolarizat pt filtre?:confuz1 Multumesc mult Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 ii legi + la + sau - la - si folosesti terminalele ramaseasta cu 2 condesatori Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 si e asemanator ca si cum i-as pune in paralel; se insumeaza capacitatile? asa cred eu la ora asta sau mai bn zis dupa ziua de aziEdit: cred ca e un fel de inseriere dar mai bine las pe altcineva mai priceput ca mine sa ma lamureasca Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 e inseriere intr-adevar si fiind 2 conzi identici,capacitatea se injumatateste si tensiunea de lucru se dubelaza Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 multumesc, mi-ai confirmat gandirile; mai revin maine cu un edit ,ca sa nu mai fac atatea posturi la rand, cu rezultatul; am vurt o frecventa de taiere pe la 300Hz si am pus 2 conzi de 2 2 0uF la 1 0 0V fiecare, deci a rezultat 1 10uF la 2 00V; maine o sa vad daca chiar taie cu toate ca is cam sceptic, din testele de "seara" parca nu faceam diferenta intre sateliti si subEdit: nu am reusit sa testez tot sistemu pt ca am o problema cam ciudata, pt mine, si anume: folosesc 2 amplificatoare cu tda, unul pt sub in punte si celalalt stereo pt sateliti, un traf baban, o punte de 8A si o singura sursa de semnal; separat fiecare amp merge brici, dar cand le pun pe aman2 pe acelasi semnal incep sa bazaie toate difuzoarele si nu se mai intelege nimic; daca scot unul din jack-uri din spliter nu mai bazaie nimic si sunetul se aude bine si frumos cu toate frecventele.Daca cineva stie rezolvarea la problema mea il rog sa-mi spuna si mie ca am disperat, de 3 zile ori ascult la o singura boxa ori intind la fire :cry: PS: fara potentiometru ca nu am de unde sa iau si am incercat si asa cu unele dar fara rezultat.Multumesc mult Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2008 Nimeni, nimic? :confuz1 :cry: Link spre comentariu
svi67 Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Scema functionala de sistem 2.1 pentru cei interesati. Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 7, 2009 Autor Partajează Postat Mai 7, 2009 eu personal am rezolvat problema cu schema din link-ul de mai sus, cei drept am modificat-o putin pt ca scotea numai brum pe bass si taie putin cam sus pe wofer, dar e ok.@svi67 si cea de tine e destul de simpla vad, si pe deasupra mai are si partea de amplificare, dar am o sg intrebare: potentiometrul dinaintea tda-ului pt woofer controleaza frecventa de taiere sau volumul? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Potentiometrul ala e bine desenat? nu ar trebui invresate intrarea amplificatorului cu masa?Ar trebui sa regleze volumul subului Link spre comentariu
danzup Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Potentiometrul de reglaj al subului nu e bine conectat !Iti garantez eu ca nu functioneaza asa cum e desenat ! Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 e vorba de greseala de conectare a potentiometrului... Link spre comentariu
svi67 Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Asa este greseala la desenare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum