Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura prin puncte


tudor

Postări Recomandate

Buna ziua la totiVa propun un topic pentru un aparat de sudura in puncte sa raspundem la :caracteristicischemaindicatii de realizareCred ca este un aparat care ne este util pentru a putea sa realizam ce ne propunem si putem sa ne dam cu parerea de cum putem sa-l facemEu intentionez sa incerc un proiect pe aceasta temaVa multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • tudor

    7

  • cipriyan123

    4

  • bolek

    3

  • kinderu56

    2

Top autori în acest subiect

ce grosime maxima va avea materialul(tabla) pe care vrei sa le sudezi?

Buna intrebarea Trebuie sa recunosc ca nu m-am gindit la grosime Explica te rog in ce fel contribuie grosimea materialului la constructia aparatului Sa presupunem 1mm pentru fiecare tabla, deci grosimea pachetului de sudat = 2 mmMaterialul este si el la fel de important?Pentru o sudura otel cu otel difera de o sudura Cu + Cu sau otel +Cu ....?
Link spre comentariu

Trebuie sa conteze materialul , fiecare metal are alt punct de topire :yawinkle: . Si geometria conteaza , grosimea , suprafata de contact , etc . In functie de astea calculezi de ce curent trebuie sa fie capabil aparatul .

Link spre comentariu

pai cu cat grosimea materialului de sudat e mai mare,cu atat ai nevoie de curent mai mare.deja la 1+1mm,nu ai ce face cu un traf de la microunde.de asemenea cu cat grosimea tablelor e mai mare cu atat trebuie sa fie mai mare forta cu care trebuie presate tablele(de acele varfuri de cupru)in link vad ca zice ceva de 0.35mm(tablele pe care s-a sudat sau ma rog-experimentat).vreau sa iti zic ca un aparat industrial pt sudura in puncte debiteaza pentru 1+1mm cam 5000 de amperi,traful fiind bobinat pe 2 coloane(primarul fiind impartit juma-juma)iar secundarul e bobinat cu bara de cupru de 5mm grosime si 10 mm latime.sunt doua secundare identice(bobinate pe cite o coloana )care apoi sunt puse in paralel.

Link spre comentariu

Multumim pentru informatiidiametrul sau grosimea punctului de sudura are si el ceva de spus Ma gindesc ca la realizarea unui punct de sudura de 1mm diametru cunsum X amperi iar pentru unul de 3mm consum mult mai multSau totusi depinde de timp si de presiunea exercitata de electrozi ?

Link spre comentariu

Eu zic ca mai intai sa te apuci sa cauti electrozii si sa manufacturezi partea de presare,dimensionata pentru ce vrei sa sudezi normal, ca traful se face mai usor du-p-aia...nu de alta, dar la curentul ala, prinderile pe cupru si contactele cu bobinajul se fac cam altfel decat montajele electronice...Iar table peste 1-1.5mm ma indoiesc ca se mai merita sa le sudezi in puncte, poti sa le sudezi cu arc in cateva puncte mai usor.

Link spre comentariu

depinde si de timp,si de diametrul electrozilor(in varf).

Multumesc pentru raspunsuri si ma bucur ca intereseaza un astfel de proiectPresiunea nu intervine pentru acest parametru ?diametrul virfului inteleg, dar timpul ?sa inteleg ca daca zabovesc pe un punct de sudura este mai mare decit unul la care ma grabesc un pic ?
Link spre comentariu

pai presiunea depinde de ce sistem de presare faci.iar timpul se poate da cu un temporizator (care comanda releul solid-state) si iti da timpul in functie de material(grosime)asa e si la aparatele industriale.

Link spre comentariu

Schema completa, inclusiv PCB, gasiti aici

Multumesc pentru amabilitate Materialul este de mare ajutor Indraznesc cu o intrebare :Ceva date despre E5 - transformatorul de impulsAm reusit sa descifrez 1cmp in rest nu se intelege Inca o data Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări