cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 am reusit sa localizez defectul in jurul IC BD9851 si AN1702 mai sap 75Ce display ai ?pe el scrie : quanta display inc (lk11)qd26nl02 12V , 370mA Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 Bingo il facem .Fa punte de la Tp 11 de pe matrice centrala la Tp 506 de pe matricea lateralasi mai fa punte de la Tp 12 matricea centrala la Tp 507 de la matricea laterala.Pentru a ajunge la matricea laterala trebuie sa desfaci panelul.ia doua fire lungi de circa 25 -30 cm si fa puntile de care ti-am spus. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 Bingo il facem .Fa punte de la Tp 11 de pe matrice centrala la Tp 506 de pe matricea lateralasi mai fa punte de la Tp 12 matricea centrala la Tp 507 de la matricea laterala.Pentru a ajunge la matricea laterala trebuie sa desfaci panelul.ia doua fire lungi de circa 25 -30 cm si fa puntile de care ti-am spus.mi a mi dat cineva ideea asta si am incercat inca de inceput fara nici un rezultat :cry: Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 pe panel am pe unul din pini o alimentare de 30 si ceva de V (? daca e bine , cam mare?) , tensiune pe care daca o micsorez apare imaginea ( cam slaba si neclara dar apare)tot circuitul asta de alimentare se afla in jurul IC BD9851 Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 (mia aparut aiurea un smilies) tensiunea este de peste treizeci de V si mi se pare cam marept a micsora tensiunea am folosit metoda "digitala" ( am pus degetu) (ultima solutie la disperare),si surpriza am imagine (cam neclara) cat timp tin degetul pe una din reactiile IC BD9851 ( ma disperat TV ul asta )nu malas (deocamdata), mai sapmerci Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 Fi bun atunci si pune o poza a display-ului in functiune (din fata) insa fara semnal de antena sau de alt tip. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 vezi poza din primul post , e fara nici un fel de semnal , daca bag antena pare sa vrea sa lucreze matricea ,pe lcd se schimba intensitatea luminoasa , culori , dar undeva in fundal si dea lungul liniutelor oriz si vert Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 vezi poza din primul post , e fara nici un fel de semnal , daca bag antena pare sa vrea sa lucreze matricea ,pe lcd se schimba intensitatea luminoasa , culori , dar undeva in fundal si dea lungul liniutelor oriz si vertcand scade tensiunea de care ti am spus am osd perfect dar imaginea este ca si cum nu as avea nivel destul de mare la semnalul de luminanta bun ( vezi model crt) Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 asta este matricea[attachment=3]elecro picture 044.jpg[/attachment]si detalii a circuitului de alimentare cu convertor dc/dc BD9851[attachment=2]elecro picture 045.jpg[/attachment][attachment=1]elecro picture 046.jpg[/attachment][attachment=0]elecro picture 047.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Da vad ca pe TP 12 ai punct de fludor ceea inseamna ca ai incercat trucul de care ti-am spus mai sus,Ciudat pentru ca eu ieri am rezolvat tipul tau de defect prin ceea ce am descris mai sus si mi-a iesit, iar displayul e exact ca al tau "quanta" ,pe un philips de 26".Insa la mine era imaginea predominant alba cu dungi fara semnal iar la tine vad ca e in rosu de aceea ti-am zis de o poza fara semnal.Poti insa lasa linistit puntile facute acolo .Ai tensiune pe matricea laterala a display-ului ? in punctele TP 506 /TP 507 ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 E o problema cu "smilies" la o cifra scrisa in cifre apare automatic unul. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2008 :bananaparty: am reusit sa l fac,cum?simplu ,am mai verificat inca o data alimentarea lcd ului pe partea verticala.....si ghici am +29V iar tensiunea negativa lipsa (trebuia sa am -9V),am refacut legatura TP11-TP506 si TP12-TP507 si ce constat cu stupoare merge perfectsi nervi si ciuda si capete de pereti, pt ca legaturile de mai sus le am facut inca din prima zi de cand m am apucat de el (initial nu am stiut ce tensiuni trebuia sa am pe pinii respectivi si nu am verificat , probabil ca la inceput nu mergea convertorul dc/dc cu BD9851 pt ca am gasit ceva tranzistori care nu mi au placut cand i am masurat si i am schimabat , si ma gandesc ca asta e explicatia ???????)multumesc tuturor care m au ajutat si in special lui koko ii sunt dator cu o bere mare 06 Link spre comentariu
bubusmecherul Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 si am uitat sa precizez,are sunetul incet,se aude foarte putin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum