cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 am un lcd thomson 26lb040s5 (efc031) are sunet , schimba posturi , pare sa execute toate comenzile , dar pe ecran nu am decat liniute orizontale si verticale colorate , care isi schimba intensitatea dupa imagine , la fel si osd ul apare ca o umbra credeti ca ma puteti ajuta in privinta asta cu ceva sfaturi , ca nu vreau sa schimb aiurea integrate ca s f scumpemultumesc[attachment=1]thomson_26lb040s5_162.pdf[/attachment][attachment=0]elecro picture 031.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 Salut cioargaPune o poza cu defectul daca poti, pare a fi display-ul defect sau matrice display defecta. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 imi cer scuze pt poza (cu tel) , liniile sunt drepte si pe oriz si pe verticala ce vedeti e din cauza tel Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 eu m am gandit la circ LVDS (ds90c385) , matrice(?) sau prelucrarea digitala a imaginii (saa7117 , pw118)????????? poate gresesc?!voi ce parere avetimultumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 Greu de spus ceva ,oricum tatoneaza prin zona .quartzuri,Ic -urile de care ai zis....mai putin probabil, din memoria de 64kb ???? Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 merci koko si inca ceva IC PW118 se incalzeste (cred eu) f tare (nu pot tine degetul pe el) 70-80 grade , oare e bine , nu se incalzeste cam tare????alte idei , pareri.......multumesc Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 ]nu stiu daca are o mare importanta dar pe unul din piciorusele quartului a IC PW118 am urmat oscilograma:elecro picture 034.jpg[/attachment] :smt017 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 deconecteaza panglica de la matrice si vezi daca in gol se mai supraincalzeste IC -ul de care spuneai PW118.Poate ca merge in suprasarcina din cauza unui scurt pe matrice.Ia in calcul chiar existenta unui scurt fizic a matricei la sasiu.Exact Thomson modelul tau, nu am mai facut insa ma-m confruntat cu "defectul tau" iar in anumite cazuri am avut scurt intre matrice si masa ,insa pe o placa aditionala matricei.Vezi daca din matrice ai un cablu flexibil care sa duca la o a doua parte de matrice in partea verticala.Daca exista asa ceva sa stii ca acele placi au o mare placere de a da fizic la masa la unele modele de display-uri,iar ceea ce rezulta e exact defectul din poza facuta de tine. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 multumesc koko , am incercat fara nici un rezultatsi totusi am insistat pe placuta matricei si am dat peste un BD9851 , care pare a fi un convertor dc/dc pe care daca l am "tatonat" am observat ca dispar liniutele alea colorate si ar vrea sa apara imaginea undeva in "ceata"poti sa mi spui ceva de acest IC (am gasit un datasheet dar numai cu terminatia EFV )multumesc inca o data Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2008 Partajează Postat Septembrie 2, 2008 Tot asa am gasit si eu,se pare ca asta e numele complet al ic-ului, am mai gasit si cu EFVXn restul toate cu EFV.Ca sa te lamuresti mai bine fa-i o cura cu spray rece si cu aer cald si vezi cum sta treaba sau tine-l apasat insa fara a atinge terminalele pentu a influenta rezistivitatea pe cablaj. Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 intentionat am tinut degetul umed pe terminale ca sa influentez frecventa tensiunii de comanda si asa am observat ca incep sa dispara liniutele alea din poza si apare imaginea undeva in fundal si face un fel de stop imagine cand pun degetuln am prea inteles ce face efectiv IC BD9851 , este un convertor de tensiune stabilizata sau este comandata de matrice pentru o tensiune (sau mai multe)variabila si alimenteaza LCD ul in functie de luminozitate,contrast etc. :smt017 Link spre comentariu
trinetservice Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 data sheet BD9581 de pe http://WWW.alldatasheet.co.uk incearca un factory reset in service mode si cu spary rece pe acel integrat, eu totusi cred ca ai panelul defect Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 trinetservice am gasit si eu data sheet pt bd9851efv dar ce am e fara terminatie si are numai 20 piniosd ul nu l vad decat ,ceva umbre pe fundal si numai asa stiu ca intra in meniu sau service mode deocamdata am ajuns decat la matrice cu sapatu si habar n am cum sa o verific :smt009multumesc pt interesdaca mai aveti ceva idei sunt bine venite Link spre comentariu
cioarga Postat Septembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2008 am reusit sa localizez defectul in jurul IC BD9851 si AN1702 mai sap 75 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2008 Partajează Postat Septembrie 8, 2008 am reusit sa localizez defectul in jurul IC BD9851 si AN1702 mai sap 75Ce display ai ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum