alex Postat August 31, 2008 Partajează Postat August 31, 2008 as vrea sa cumpar o centrala termica electrica.As vrea sa imi recomandati ceva care sa consume putin si sa aiba randament mare si normal pretul sa fie acceptabil.VReau sa o montez intr-o casa de 150m cubi.daca ma poate ajuta cineva.ms mult Link spre comentariu
danb1974 Postat August 31, 2008 Partajează Postat August 31, 2008 Intrebare stupida, o centrala electrica nu are randament exact 100% (adica toata caldura obtinuta de la curent ajunge in casa, mare parte prin circuit si mica parte prin ce radiaza direct din incalzitor)? Ca doar nu are cos sa zici ca iese caldura afara. Link spre comentariu
UltimateW Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 as vrea sa cumpar o centrala termica electrica.As vrea sa imi recomandati ceva care sa consume putin si sa aiba randament mare si normal pretul sa fie acceptabil.VReau sa o montez intr-o casa de 150m cubi.daca ma poate ajuta cineva.ms multpoate metri patrati :smt017 Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 Nu neaparat, ca si inaltimea conteaza... :smt036 Link spre comentariu
tv1 Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 as vrea sa cumpar o centrala termica electrica.As vrea sa imi recomandati ceva care sa consume putin si sa aiba randament mare si normal pretul sa fie acceptabil.VReau sa o montez intr-o casa de 150m cubi.daca ma poate ajuta cineva.ms multpoate metri patrati :smt017La montarea unei centrale termice(alegerea puterii) se tine cont de asa zisul ''cubaj'' al locuintei respective.Pentru ca una e sa ai camere cu inaltimea de 2.4 m sa zicem si alta e ca inaltimea camerelor sa fie 3,5 m.(case vechi ,boieresti,nationalizate etc.) Link spre comentariu
obywan Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 as vrea sa cumpar o centrala termica electrica.As vrea sa imi recomandati ceva care sa consume putin si sa aiba randament mare si normal pretul sa fie acceptabil.VReau sa o montez intr-o casa de 150m cubi.daca ma poate ajuta cineva.ms multtrebuie sa calculezi volumul fiecarei camere si in functie de acest lucru trebuie dimensionat fiecare calorifer dupa care se aduna puterea fiecarui calorifer (in kw) si rezulta puterea termica necesara incalzirii spatiului.La aceasta valoare se mai adauga un coeficient de pierderi + o rezerva de putere(nu este bine sa dimensionezi centrala la limita maxima) si asa vei sti cati kw trebuie sa aiba centrala pe care vrei sa o cumperi. La centralele electrice kilowatul electric este aprox.=kilowatul termic asta inseamna ca si instalatia electrica ce alimentaza centrala trebuie dimensionata corespunzator. Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 un calcul simplu arata asa : K=40;50 sau 60 pt beton restul e pt lemn si caramida (BCA) in formula k x Vaer=P(w) adica daca trebuie sa incalzesti un volum de 400mc aer la o locuintza din beton atunci vei avea nevoie de 60X400=24000W adica o centrala de 24KW . Centralele electrice functzioneaza bine doar la retea trifazata . Un 12Kw ar ajunge dar , la noi kw e scump , in Franta de exemplu cu cat consumi mai mult e mai ieftin , ei au 7 centrale electronucleare .Fa un calcul economic si vezi ce e mai rentabil . O centrala are si contactoare care fac zgomot noaptea ....... Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Incalzirea electrica are avantajul unor corpuri de incalzire de volum mic, cu instalare usoara si rapida, lipsa cenusii, funinginii si emisiei de CO2 (care se produce insa la termocentrala care furnizeaza energia electrica).Dezavantajele incalzirii electrice sunt costurile mari ale kwh, precum si investitiile in instalatia de alimentare (e vorba de 15-40kw! ceea ce necesita racord trifazat) (Un calcul sumar duce la un necesar de putere intre 0,5 si 1Kw pentru fiecare metru patrat (pentru inaltimea curenta de 2,75m), functie de gradul de izolare si temperatura dorita).Problemele pierderilor de caldura sunt aceleasi, indiferent de solutia de producere a caldurii, si reprezinta cea mai eficace investitie, chiar pe termen relativ scurt (3-5 ani).Succes! Link spre comentariu
radorim Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Am auzit ca ar fi niste panouri electrice care dau aldura pe principiul soarelui( se si monteaza pe tavan)care ar fi eficiente si economicoase, dar ce te faci cu apa calda...!iti trebuie boiler separat.NU E VORBA DE PANOURI SOLARE!! Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Eu am auzit ca din contra, efectul maxim in privinta confortului se obtine la incalzirea pardoselii (aerul cald se ridica oricum); in plus, fiind cald la picioare, senzatia de confort se atinge la o temperatura cu 2-5 grade mai scazuta...Incalzitoarele de pardoseala electrice, similar cu cele hidraulice (cu apa calda) sunt de temperatura "joasa" (la apa se foloseste maxim 40 de grade; la sisteme mixte (calorifere clasice + incalzire in pardoseala) exista dispozitive termostatate care amesteca apa fierbinte din tur (care poate avea si 80 de grade) cu apa racita (din returul pardoselei)...)Totusi, eu insist ca fara o termoizolare TZAPANA vei plati cam de 3-4 ori cat pentru incalzirea cu combustibil.Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Efectul maxim se obtine la incalzirea in pardoseala,dar nu se recomanda in spatiile de locuit,mai ales daca sunt si copii mici.Motivul este ca,in functie de temperatura din pardoseala,undeva intre 50-90cm de la podea vom avea un nor de praf( nu se vede cu ochiul liber)care este boala curata pentru copii,si in viitor vor avea probleme grave respiratorii inhaland zilnic acel praf in suspensie.Se recomanda in bai,garaje sau alte spatii de lucru. .Recomand termoizolarea ca fiind cea mai buna solutie asa cum afirma si blazeu. Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Hmmm, cam de un an beneficiez de incalzire prin pardoseala, si crede`ma, mi se pare cea mai eficace si confortabila metoda de incalzire. Bine inteles, cu asigurarea unei termoizolatii adecvate. Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Hmmm, cam de un an beneficiez de incalzire prin pardoseala, si crede`ma, mi se pare cea mai eficace si confortabila metoda de incalzire. Bine inteles, cu asigurarea unei termoizolatii adecvate.si care e raportul "eficienta/pret"?ati apelat la o firma specializata? sau e lucrare home-made?cei de la firma vand separat reteaua de incalzire,sau insista sa o monteze ei?azi,cam la cat se ridica investitia,pentru o suprafata de cca 25mp? Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Intrebare stupida, o centrala electrica nu are randament exact 100% (adica toata caldura obtinuta de la curent ajunge in casa, mare parte prin circuit si mica parte prin ce radiaza direct din incalzitor)? Ca doar nu are cos sa zici ca iese caldura afara.Da e o interpretare dar la transformarea energiei electrice in caldura trebuie raportat randamentul; ori aici sunt si altfel de pierderi; de ex. campul electromagnetic al rezistentei nu este transformat in caldura. Deasemenea trebuie sa te gandesti si la energia electrica consumata de pompa (cu pierderile aferente). Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Centrala electrica este o solutie nu tocmai potrivita d.p.d.v. al costurilor.Acum 3 ani am optat pt radiatoare infrarosu [recomandate]ca fiind ultima gaselnita in materie de randament/incalzire/pret.Totul s-a dovedit a fi [apa de ploaie];in afara de pretul foarte piperat al radiatoarelor s-a adaugat puerea mare absorbita(pana la 3kw/radiator).Parerea mea ca incalzirea electrica prin podea este mai [economica],insa si aici sunt costuri foarte mari cu izolare suplimentara podea (si nu numai) la care se adauga [plasa de incalzire]care nu este tocmai ieftina.Intr-un final am optat pt incalzire cu centrala pe gaze(de apartament)+calorifere de otel,singura diferenta fiind ca functioneaza pe GPL (neavand gaz natural in zona).Si in cazul acestei centrale am gasit o [chichita]care se pare(sau nu) le-a scapat producatorilor(proiectantilor)>>temperatura gazelor de ardere evacuate este cuprinsa intre 120-160 grade celsius.In aceasta vara am in proiect realizarea unui recuperator de caldura (etans) pe care-l voi monta pe iesirea gazelor de ardere,in acest fel nu voi pierde garantia centralei.Oricum ca si costuri am iesit mai avantajos cu centrala pe GPL decat cu incalzire a electrica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum