Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje de amator - ce tine la corodat?

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator mstefan

oja si clorura ferica ... si vezi pentru a face cablaje cat mai complicate si trasee cat mai drepte improvizeazati un aparat cu diferite tipuri de ace si dimensiuni exemplu ac de siringa sunt o granada in comert un compresor foarte slab cat sa impinga oja pe orificiu ... daca nu tuburi de la oriflame de oje sunt super bune si pana la urma urmei te costa mai ieftin asa decat cu markerul care daca nu sti sa il folosesti sigur nu faci mai mult de 10 cablaje cu el

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

16

• nickrvl

11

• gica70

8

• Mondan

7

Top autori în acest subiect

?tiam c? po?i "regenera" acidul azotic cu pastile de peroxid de hidrogen (alea erau pentru f?cut nu mai ?tiu ce zeam? folosit? la vopsitul p?rului, se g?sea prin farmacii pe vremea lui cea?c?, ?i ceva vreme dup?), dar eu n-am avut ocazia s? v?d dac? chiar merge...cât despre acidul clorhidric, tot cam a?a ceva, c? po?i regenera acidul azotic ad?ugând câteva pic?turi... din nou, treab? neverificat? de mine, ambii acizi erau destul de greu de g?sit ?i pe vremea lui cea?c?, dar ?i acum...

Aici zice ceva insa e in spaniola (poate gasim un romino-spaniol sa ne lumineze) si translatorul nu ma ajuta:
aqua del grifo - apa de la robinetnu stiu ce produs - llamada salfumant sau acid clorhidricaqua oxigenada - apa oxigenataUitati-va si voi aproape ca e mai repede decit cu clorura.
Link spre comentariu

Daca vrei sa le corodezi mai repede foloseste acid azotic, in functie de concentratie poate dura si doar 2-3 minute

Intrebarea era daca se mai foloseste si altceva la corodat, plus ca acidul azotic nu prea se gaseste...
Link spre comentariu

de fapt se g?se?te, dar la concentra?ii mici... plus c? face parte, cic? din "precursori" pentru fabricat pastile ?i alte prafuri...(se repet? povestea cu canabisul... dobitocii de la noi au belit culturi de cânep? pentru textile, (lucru care i-a umplut pe turci ?i chinezi de bucurie: adio concuren??!!) c? cic? aia e pentru droguri. deh, au lipsit mult prea mult de la ?coal?, a?a c? acum sunt o mas? de manevr? extrem de util?, ?i mai ales, una care nu-?i pune întreb?ri, ceea ce este ideal!!!)

Link spre comentariu

aqua del grifo - apa de la robinetnu stiu ce produs - llamada salfumant sau acid clorhidricaqua oxigenada - apa oxigenataUitati-va si voi aproape ca e mai repede decit cu clorura.

Utilizo HCl (agua fuerte) y H2O2 (agua oxigenada) ,foloseste acid clorhidric si apa oxigenata.Am incercat pastila de perogen peste placa de cupru in solutie de clorura ferica ,deplasam pastila cu o penseta peste suprafata ce trebuia corodata , iar timpul de corodare se reducea la cateva minute,in functie de dimensiunie cablajului, a suprafetei de corodat. Reactia era efervescenta in jurul pastilei de perogen ,iar corodarea nu era uniforma , mai ramaneau puncte ,pete necorodate si tot trebuia folosita o solutie slaba pentru corectie.Daca aveai trasee subtiri si treceai pastila peste ele lent....se corodau de ziceai ca nu au fost.perogen = pastile de peroxid de hidrogen
Link spre comentariu

Utilizo HCl (agua fuerte) y H2O2 (agua oxigenada) ,foloseste acid clorhidric si apa oxigenata.Am incercat pastila de perogen peste placa de cupru in solutie de clorura ferica ,deplasam pastila cu o penseta peste suprafata ce trebuia corodata , iar timpul de corodare se reducea la cateva minute,in functie de dimensiunie cablajului, a suprafetei de corodat. Reactia era efervescenta in jurul pastilei de perogen ,iar corodarea nu era uniforma , mai ramaneau puncte ,pete necorodate si tot trebuia folosita o solutie slaba pentru corectie.Daca aveai trasee subtiri si treceai pastila peste ele lent....se corodau de ziceai ca nu au fost.perogen = pastile de peroxid de hidrogen

La mine translatorul "agua forte" traduce, apa grea, poate pun de o centrala atomica.Deci pina la urma s-ar putea sa aiba dreptate, la ei chiar s-o gasi acid clorhidric de cumparat? la noi mai putin, de fapt nu pre stiu nici un loc in care s-ar gasi iar cu apa distilata tot cam asa, culmea ironiei e ca la noi e un combinat chimic care fabrica asa ceva insa insa in magazine, "ioc"Sa vedem daca pot procura cele doua otravuri (ma rog, a dou-a e mai putin otrava) sa vedem ce iese.

de fapt se g?se?te, dar la concentra?ii mici... plus c? face parte, cic? din "precursori" pentru fabricat pastile ?i alte prafuri...(se repet? povestea cu canabisul... dobitocii de la noi au belit culturi de cânep? pentru textile, (lucru care i-a umplut pe turci ?i chinezi de bucurie: adio concuren??!!) c? cic? aia e pentru droguri. deh, au lipsit mult prea mult de la ?coal?, a?a c? acum sunt o mas? de manevr? extrem de util?, ?i mai ales, una care nu-?i pune întreb?ri, ceea ce este ideal!!!)

Nici acid azotic nu am vazut prin magazine in schimb vad cum e adus in respectivul combinat, parca fac un transport atomic, jandarmi cit cuprinde....E mare dreptate cu respectiva cinepa in sensul ca bunica facea "toale" din ea, nu droguri, oare sa le spun ca la mine la tara inca creste pe marginea drumului? mai bine nu, ar urla presa o luna.
Link spre comentariu

la ce zeam? se g?se?te în mod curent prin magazine, î?i cre?te barba pân? corodezi!!! :rade: cu acidul azotic trebuie s? fii chiar atent s? nu-?i "cure?e" ?i cablajul, nu numai ce e "în plus"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări