Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sisteme 5.1 schema electronica

Vizitator SEA``

Postări Recomandate

Vizitator SEA``

Salutare sunt nou-noutz pe aici si nici nu pra am cunostinte vaste despre electronica dar am destul timp sa invatz :lol: ! Rugamintea mea este daca are cineva schemele electronice sau linkuri unde asi putea gasi o schema pentru un sistem 5.1 7.2 depinde acum ! Nu am gasit pe forum din cate am cautat eu petru ca este foarte mare ! :) si asi dori sa imi spuntezi cum sa fac pentru ca vreau ca sistemul sa se auda bine ce difuzare sa folosesc pentru sateliti si pentru subwoofer ce materiale imi trebuie pentru o rezonanta mai buna ! Ashi vrea sa il fac bass reflex si o schema pentru cutie m-ar ajuta foarte mult ! Muztzumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• csl1131

2

• Sharky

2

Vizitator SEA``

Mai am inca o intrebare din cate am citi eu pe net am inteles ca pentru carcase se foloses anumite formule pentru stabilirea dimensiunii si distantei difuzoarelor ... etc ! Mi le poate da si mie cineva ! ? Cel mai bine ar fi daca cineva are niste tutoriale pentru incepatori de la a la z si am inteles ca programul Bass Box e tare toti vb despre el poate cineva sa imi dea un link pt download direct ca ma tot plimba din pagina in pagina si dau de niste limbi ciudate ! Am incercat si pe google dar tot la fel ! Multzumesc !

Link spre comentariu

pai nu te gandi direct ca faci 7.2descompune problema in probleme mai mici...deci mai intai gandestete ca iti trebuie niste boxe, deci dute la sectiunea boxe, vezi ce scrie acolo si vezi ce idei iti vin si daca vrei ne ceri si noua parereaapoi tot asa te uiti la amplificatoare..etc

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

multzumesc pentrru sfat dar tot nu gasesc o schema 5.1 ! Cat despre difuzoare e timp de gandit eu vreau sa fac partea electronica intai si carcasele ! Imi trebuie un proiect de carcase care sa se auda bine ! :) daca poate cineva sa ma ajute i-asi fi recunoscator ! Multzumesc inca odata pt sfat !

Link spre comentariu

partea electronica(schemele) alea le faci in functie de ce dif-uri ai....frecventele de taiere, puterea, etc...cutiile le faci in functie de ce dif-uri ai(ce parametri au ele) .....deci: intai te stabilesti la dif-uri, si in fct de ele faci restul.........la dif-uri intai trebuie sa vezi cat de mare vrei vrei sub-ul sa fie, in fct de asta iei puterea la sateliti, amplificarea(partea electronica,cum zici tu)etc......vezi ca erau proiecte p-aici de sub....si parca erau si de sateliti...vezi la incinte...gasesti tu ...(daca intradevar cauti...)dac vrei de putere mica, poate e mai bine sa ieie unu gata facut..din comert....ca te chinui la el mult...daca intradevar vrei puteri mari..atunci poate e mai bine sa il faci tu....

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

da multzumesc mult csl1131 dupa cum spuneam sunt inca unul dintre incepatori ! Multzumesc pt sfat am sa caut si daca nu gasesc am sa apelez dinou la voi ! Partea cu dif-urile cred ca am se le cumpar de la mine din oras ! Nustiu unii imi zic ca sunt bune altii zic sa sunt slabe eu m-am orientat la niste difuri Unitra ! voi ce dziceti de ele asa in ansamblu pt ca modelul nu il stiu !

Link spre comentariu

unitra parca nu sunt prea bune..eu asa stiu...oricum de ce putere vrei....daca vrei <100,150W mai bine cumperi unu gata facut...ca poate sa nu ai vreo experineta neplacuta,mai ales cu amplificatoarele, etc....astea 5.1 de obicei parca mai bine le ieie gata facute, decat sa faci tu unu...(eu personal nu m-as apuca sa fac asa ceva...),prea multa munca...mai bine imi fac 4 boxe mormale, si gata...oricum mie nici nu prea imi place cum se aude...adica mai bine imi fac nste boxe normale, mai mari, si basul o sa se auda cam la fel....si inaltele nu imi "tiuie" in urechi....da nu mai ai senzatia ca sunetul "vine" din toate partile....oricum asta e parerea mea...multi zic ca mai bine e sa ai un sub si sateliti....

Link spre comentariu
Vizitator olteanu_

multzumesc pentrru sfat dar tot nu gasesc o schema 5.1 ! Cat despre difuzoare e timp de gandit eu vreau sa fac partea electronica intai si carcasele ! Imi trebuie un proiect de carcase care sa se auda bine ! :) daca poate cineva sa ma ajute i-asi fi recunoscator ! Multzumesc inca odata pt sfat !

fi atent carei filmu sa itzi faci o boxa tre sa urmezi cateva cai de la care nu tre sa te abati pt atzi iesi bine sa nu zicem perfect ca batem campii deja meri la magazin te uitzi la pretzuri vezi ce te tine buzunaruu sa cumperi nu te uitzi numai zla ofer sau la un tewter si zici gata le iau alea si restu de la second hand deci itzi alegi un ofer in functziie de bani si de gusturi (preferabil ar fi cu membrana de cauciuc si cu o impedanta de 8 ohmi )apoi itzi iei un dif de medii care tre sa fie cu 20%mai mare ca putere decat cel de joase ,apoi un tewter care tre sa fie mai mare ca cel de joase cu 40 % ca putere acum ca ai o boxa propriu zis trebuie sa vezi care sunt dimensiunile pt cutie car ese fac in functie de diametrul difului de joase si sunt diferite in functie de configuratia boxei si a fabricantului eu itzi recomand sa cautzi INCINTE ACUSTICE BANG-OLUFSEN si o sa ai acolo tabele cum satzi calculezi cutia si filtrele care le vei monta in cutie pt taierea frecventzelor daca nu gasesti contacteazama si itzi dau eu tabelel lu astia de la BANG OLUFSEN apropo era undeva undiscvurs intreg despre difuri carei mai bun unu de 8 om sau unu de 4 cel de 8 are viatza mai lunga si solicita mai putzin etajul final de amplificare dar sunt mai scumpe nu o sa vezi niciodata pe cei de la Kripton sau orice formatie din lumea asta ca dau concerte cu difuzoare de 4omi
Link spre comentariu

apoi itzi iei un dif de medii care tre sa fie cu 20%mai mare ca putere decat cel de joase ,apoi un tewter care tre sa fie mai mare ca cel de joase cu 40 % ca putere

hmm, pai ia sa vedem deci pt o boxa fullrange pe 3 cai avem nevoie de un bass sa zicem de 400W, o medie de 480W :? si un tweeter de 560W !!!!, mai, eu distribui difuzoare P-audio, dar eu n-am vazut pana acum tweeter de 560W R.M.S..... :? :? esti sigur ca gandesti corect? :lol: :twisted:

nu o sa vezi niciodata pe cei de la Kripton sau orice formatie din lumea asta ca dau concerte cu difuzoare de 4omi

nu se folosesc difuzoare de 4 ohmi din alte motive fata de cele prezentate de tins , sa stii. E o chestiune de distante, cabluri, si amplificatoare...... 8)
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Unele din cele mai tari boxe de concert sunt pe 4 ohm sau chiar pe 2,66 ohm .

http://www.eaw.com/products/BH2312.html

http://www.eaw.com/products/BH853F.html

http://www.eaw.com/products/SBX220.html

http://www.eaw.com/products/MQ2343D.html

http://www.eaw.com/products/LA325.html

http://www.jblpro.com/srx700/SRX700_Fla ... SRX725.pdf

http://www.electrovoice.com/Electrovoic ... ii-EDS.pdf

Nu conteaza impedanta unui difuzor si este nerelevant acest aspect in sound .

Trebuie sa ai amplificatorul potrivit pentru boxele din dotare si este bine sa iti alegi intai boxele si abia apoi amplificatorul .

Link spre comentariu

Logica mea era urmatoarea: impedanta mare =>1. cabluri normale (nu este nevoie sa se abereze cu grosimea pt a se evita pierderile) 2. posibilitatea de a lega mai multe incinte in paralel fara a suprasolicita amplificatoarele.

Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

tare aia cu dif-ul de medii sa fie mai mare in putere ca cel de joase ... si cu 20 % :lol: adica daca am un dif de joase de 200 w , imi trebuie medii de 240 w , nu ? :lol: :shock:

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

multzumesc pt sfaturi m-atzi mai luminat un pic la minte si mi-a cam pierit ideia pt sistemul 5.1 dar tot asi vrea unul macar 2.1 :) Inca o data multzumesc pentru sfaturi !despre boxele pe care vreau sa le fac le-am gasit pe forum mie imi trebuie ceva de genu 100 150 w pt sonorizari la nunti botezuri etc ! am gasit pe forum ! Multzumesc inca o data si poate imi mai dati niste sfaturi pt filtre si amp ! mai pe larg ca la sectiunile lor e cam asa de mediu dar eu's doar incapator ! Poate imi recomandati voi pt mine niste difuri ca alea pe care le-a folosit cel de la sonorizari pt nunti sunt cam scumpe un pic !

Link spre comentariu
Vizitator SEA``

despre boxele pe care vreau sa le fac le-am gasit pe forum mie imi trebuie ceva de genu 100 150 w pt sonorizari la nunti botezuri etc ! am gasit pe forum ! Multzumesc inca o data si poate imi mai dati niste sfaturi pt filtre si amp ! mai pe larg ca la sectiunile lor e cam asa de mediu dar eu's doar incapator ! Poate imi recomandati voi pt mine niste difuri ca alea pe care le-a folosit cel de la sonorizari pt nunti sunt cam scumpe un pic !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări