Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 7294&Filtru activ subwoofer cu F251 MC4558CP

Vizitator HK

Postări Recomandate

AM si o mica mare problema.Mi-a facut cineva un statie 1X80w pt un subwoofer si nu aveam preamplificator sau filtru activ de subwoofer asa ca mi-am luat mi l-a montat si foarte ciudat---->se aude mai incet dupa mine se aude la maxim acum cam 10% din puterea amplificatorului,cand scot filtru si bag semnal direct in amp se aude de 10 ori mai tare insa nu se aude la fel de clar si frumos(sunet este mai robust mai puternic).Eu mai am si un filtru pasiv in cutie(bobina+2condensatori)insa nu cred ca asta e problema. 1.Ce are??? 2.Are ceva daca am si flitru activ si pasiv?? Multumesc anticipat,HK!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Preamplificatorul/filtrul activ are o problema :- are castigul prea mic, lucru foarte ciudat pentru ca in banda ar trebui sa fie unitar - are ceva semireglabili , o schema ? - are impedanta de iesire prea mare lucru deasemenea greu de crezut la un filtru activ ( cu operational nu ? )Cel mai probabil are o problema . E alimentat bine ?

Link spre comentariu
Vizitator HK

:( Daca as stii v-as da mai multe detalii.Eu pt filtru activ folosesc un al 2-lea transformator de 2X9V si flitru e de 12V si se aude super k-lumea acuma numai ca e la maxim si se aude cam incet(yo vreau putere mai mare).Folosesc un al 2-lea transformator pt ca daca incercam sa alimentez de pe transromatoru mare 80W 18Vsau 25V trebuia sa pun o dioda Tzener si un rezistor,cand puneam astea 2 si filtru se incingea integratu de la ele(nu stiu d c)si nu-mi convenea deloc! :cry: Si m-am hotarat sa fac alimentarea separat....costa mai mult da merita...sper :? Acum ca am pus filtru am calitate mult mai buna,se simte,da se aude incet si daca nu se poate rezolva o sa iau alt filtru k am vazut unu cu o gramada de componente si are si preamp-ul pe el :wink: si imi placea mult. Multumesc anticipat,HK!Merci messe! :wink:

Link spre comentariu

Eu pt filtru activ folosesc un al 2-lea transformator de 2X9V si flitru e de 12V

Stai ca nu inteleg .Filtrul e cu alimentare dubla (+/-) ? Ai facut din transformator cu priza mediana o sursa simpla (2 diode ? ) sau cum ? Cu cat il alimentezi pana la urma , nu ai masurat? Cu ce integrat e facut ?
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator lucian capraru

am avut aceasi problema ,filtrul nu are condensatorii de valoarea cuvenita si raspunsul filtrului se situeaza in domeniul infrajoase unde urechea umana nu prea percepe,si mai ai riscul de a defecta af-ul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări