elmar Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 stie cineva o schema de statie de amplificare sateasca de prin anii 68- 70 -72.va rog sa-mi trimiteti si mie macar o ideie cu arata o statie din aceasta. Link spre comentariu
elmar Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 nu stie nimeni nimic de aceasta statie ?to ce pot sa va spun este ca merge cu difuzoare din acelea care erau i comert inainte de 89 cu un potentiometru bobinat (de nutiu citi ohmi)si un transformator. :prayer: Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 nu stie nimeni nimic de aceasta statie ?to ce pot sa va spun este ca merge cu difuzoare din acelea care erau i comert inainte de 89 cu un potentiometru bobinat (de nutiu citi ohmi)si un transformator. :prayer:Va este necesara o statie cu iesire de linie,vedeti Doina Alfa sau Sigma. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Nu era o statie, cu o incinta cu transformator care se lega "la stalp" pentru a se asculta propaganda si muzica bobolara (manele nu existau pe atunci...)Imi aduc aminte, pentru ca le foloseam la lucru, pentru a le pune in Lastun, cand bagam vreo delegatie... Fara transformator, evident... Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Nu era o statie, cu o incinta cu transformator care se lega "la stalp"Pe stalp,veneau firele de la statia de radioficare,iesirea de linie despre care am pomenit.Fara transformator, evident...Asa intra linia in supra curent,probabil anozii tuburilor finale din statia de radioficare,luminau ca becurile. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Nu era o statie, cu o incinta cu transformator care se lega "la stalp" Pe stalp,veneau firele de la statia de radioficare,iesirea de linie despre care am pomenit. Fara transformator, evident... Asa intra linia in supra curent. Crezi ca si masina era legata la instalatia de radioficare ? :smt003 Firele ar fi trebuit sa fie cam lungi, de la Timisoara la craiova, de exemplu... :smt033 Link spre comentariu
elmar Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 da exact ce ati spus mai sus . o schema de la astfel de statie am nevoie. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Crezi ca si masina era legata la instalatia de radioficare ? Asta n-am inteles. Firele ar fi trebuit sa fie cam lungi, de la Timisoara la craiova, de exemplu Statia de radioficare,este locala,receptioneaza un post de radio cu un receptor radio si transmite prin fire(linia) local si in Brasov a fost radioficare in oras. da exact ce ati spus mai sus . o schema de la astfel de statie am nevoie. Gasiti aici pe forum schema de Alfa si Sigma,amandoua au iesire de linie,daca nu va descurcati,va pot trimite pe o adresa de mail. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 da exact ce ati spus mai sus . o schema de la astfel de statie am nevoie.*Pai nu ai inteles inca cum functioneaza :smt010 E atat de simpla, ca o descriere orala ajunge... Sincer, nu am cum sa ti-o desenez la ora asta, de la lucru... Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Crezi ca si masina era legata la instalatia de radioficare ? Asta am inteles. Firele ar fi trebuit sa fie cam lungi, de la Timisoara la craiova, de exemplu Statia de radioficare,este locala,receptioneaza un post de radio cu un receptor radio si transmite prin fire(linia) local si in Brasov a fost radioficare in oras. 1 Ai vazut multe masini legate la stalpul de radioficare :smt005 Aveam radio in masina... :smt005 2 Era vorba, odata in plus, de o masina care se deplaseaza cu un fir lagat in spate... :smt003 3 keep smiling... :smt005 Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 La ce-i foloseste Dl-ui elmar ce scrieti Dvs.? Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Iar matale la ce iti foloseste sa imi dai lectii, citeste bine fraza inainte de a scrie tampenii... Hai, salut si un praz verde... Link spre comentariu
miron1947 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 citeste bine fraza inainte de a scrie tampeniiCare?Puteti explica mai concret. Link spre comentariu
d2134 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Cam asa arata o statie de radioficare cu tranzistori: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=494 Au existat si cu lampi de puteri mai mici sau mai mari. Daca vrea cineva ceva scheme sa-mi dea un mesaj personal cu adresa de mail la care sa trimit. Link spre comentariu
Kosmin Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Statiile de la sate cu iesire de linie erau facute cu OT100 in configuratie Push-Pull si erau cam cat un dulap de mari.In functie de puterea necesara se foloseau 2 sau4 lampi OT100pe ramura si aveau traf de iesire, pe care traf de iesire erau mai multe prize printre ele si iesirea de linie care era prezenta pe stalpi dar si pt difuzor pt a testa la nevoie statia cu un dif.Acea statie era mare si greoaie, era cat un dulap de mare, ceea ce se vede in linku de mai sus e o adaptare facuta ulterior ca in loc de ot100 sa se mearga cu 2n3055 pe aceeasi rama(ca asa se numea fiecare etaj - rama).In respectiva statie de amplificare se putea gasi un/doua preamp de semnal(inainte de statie era un radio de obicei cu tuburi si ala din care intra semnalu in preamp), inca un preamp de microfon(in caz ca vorbea don` primar) si daca nu ma insel un mixer.Jos de tot la baza dulapului statea sursa de tensiune cu niste trafuri mai ceva ca alea de sudura si cred ca avea pe putin 50-60kg ansablul iar sus de tot era etajul final cu OT100.Parerea mea e ca nu se merita o astfel de constructie deoarece nu e nici pe departe hi-fi iar daca tot vrei neaparat sa faci ceva pe tuburi cu iesire de linie se poate face un Push-Pull mai mic cu 6p3s (-e) , o schema in care gasesti si datele la traful de iesire cu secundar si pt "iesirea" de linie in cartea : Scheme de amplificatoare de joasa frecventa de P. Apostol (din cate retin eu amplificatorul ala se folosea in scoli si licee, cine stie poate gasesti vreunu uitat de lume prin vreo scoala mai veche).(iar tu sorin6 nu ai ajutat cu nimic prin posturile tale, omu voia o schema ceva pt o statie de amplificare cu iesire de linie nu sa stie de aventurile tale, alea le poti expune la bodega :smt003 ) 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum