Logicon Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 La Fabia din dotare am gasit ca am doua tweetere arse si le-am inlocuit cu altele no name - cele originale Skoda fiind peste 100 ron/bucata. Problema e ca pentru 5 ron cat a fost setul, isi fac prea tare simtita prezenta.Asa ca va rog sa ma ajutati sa reduc putin volumul si (cred ca ar fi necesar) sa fac o filtrare mai buna a inaltelor, acum am impresia ca redau si frecventele medii, doar ca mai "ascutit". In varianta originala, filtrarea se face cu un cond. electrolitic de 4.7 microF pus in serie cu bobina. Link spre comentariu
Mihai85 Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 mai micsoreaza valoarea condensatorului Link spre comentariu
Logicon Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 Pe hartia din pachet e sugerata o varianta cu o rezistenta de 15 ohm/20watt in serie cu tweeterele, pentru puteri intre 60 si 120w. Care varianta e mai buna? Din punct de vedere al spatiului e mai convenabila varianta cu condensatorul. Link spre comentariu
Blind Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Vre-o 5 rezistente de 3omuleti/4W fiecare inseriate ca sa ajungi la valoarea respectiva? Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Ba chiar mai mult, pui 2-3, vezi daca iti place, in functie de rezultat mai pui sau mai scoti... :smt003 Poti incerca si cu un potentiometru bobinat de putere, daca ai... Link spre comentariu
Logicon Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 Am gasit 2 condensatoare de 2.2 microF si parca le-am mai domolit. Sa ascult si maine, daca nu, incerc cu doua de 1. Credeti ca e mai bine sa incerc cu rezistoare?A, eu nu am amplif, deci puterea pe canal e de 55W. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 In lipsa oricaror date despre cele 2 difuzoare (tweeterele si cele gasite pe maina) doar urechea ce poate sa iti spuna... :smt001 Parerea mea e ca cele 2 metode trebuie combinate, dar e doar o idee dictata de logica... Link spre comentariu
miron1947 Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Credeti ca e mai bine sa incerc cu rezistoare?Eu as opta pentru C mai mic,deoarece,rezistentele,prin incalzire,consuma inutil din putere. Link spre comentariu
ionut20 Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 tie iti trebuie un L-pad ... cum calculezi cele 2 rezistente gasesti AICI sau in poza de mai jos Link spre comentariu
Logicon Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 Pana la urma am mers cu cate un cond. de 1uF. Tot acopera celelalte tweetere, dar incerc sa ma obisnuiesc. Daca nu, dublez cu L-pad (defapt e un potentiometru, nu?).Multumesc tuturor pt sfaturi. Link spre comentariu
ionut20 Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 nu e potentiometru ... sunt 2 rezistori de putere (5W sunt suficienti) unul in serie si celalt in paralel cu difuzorul. Din condensator iti fixezi frecventa de taiere a frecventelor inalte, iar din cei 2 rezistori obtii atenuarea necesara pentru a nu auzi mai tare intaltele decat celalalte difuri. Link spre comentariu
Logicon Postat August 28, 2008 Autor Partajează Postat August 28, 2008 Ziceam ca functioneaza ca un potentiometru, doar ca lipseste partea de reglare. Oricum, merci; probabil ca voi incerca sapt viitoare si cu asa ceva. Link spre comentariu
madkat Postat Septembrie 2, 2008 Partajează Postat Septembrie 2, 2008 tweetere de 5ron perechea am avut pe 1310 acum vreo 7-8 ani... si un cond de 1micro era suficient - si cu 2.2 isi facea treaba dar trebuiau reduse inaltele din casetofon Link spre comentariu
Logicon Postat Septembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2008 M-am intors si da, trebuie sa mai reduc din volum. Va intreb: daca pun o rezistenta sau varianta L-pad DUPA condensator, nu este suficient de mica puterea ramasa incat sa merg cu rez. de 1/4 Watt? Corect?Intreb pt. ca nu am prea mult spatiu de manevra in locul unde vin tweeterele si nu vreau sa fac prea multe artificii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum