cruela Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Acum cum am lucrat un timp mai indelungat la PC-ul meu mi-a venit o idee cum ca ar cam trebui readusa la viata carcasa, adica iluminata cumva. Atasez cateva poze si daca mi-ati putea da ceva idei cum sa luminez partea aceea albastra. Tin sa mentionez ca imi incape un tub de 3 mm inaltime cu cate 2 leduri la capete (asta am testat eu). As vrea ca sa il fac cu mana mea, sa nu cumpar neoane si chestii de genul de la magazin. L.E. Am uitat sa mentionez dar ilumintaul vreau sa il alimentez de la PC Link spre comentariu
MifTy Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 iei 2, sau mai multe leduri albe, pui rezistente de limitare in functie de tensiunea de alimentare aleasa (5 sau 12 volti), luata fie dintr-o mufa molex de hdd, fie din una mica, de fdd.ledurile le montezi sub masca albastra, si gata balamucul.daca pui leduri de culori diferite, in functie de culoarea aleasa, masca o sa "bata" in culoarea rexultata din x + albastru, unde x e culoarea ledurilor...de pilda, daca pui leduri galbene, ai sa obtii tente verzui, daca pui rosii, violet, etc...are u happy now, darlin'?? :goodman: Link spre comentariu
cruela Postat August 25, 2008 Autor Partajează Postat August 25, 2008 dar numai simplu cu led nu o sa-mi bata numai intr-un loc? Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Pai poti pune mai multe leduri in serie, nu te tine nimeni. Pe alimentarea de 12 V poti pune 6 leduri in serie cu un rezistor de cateva sute de ohmi(in functie de ce culori au ledurile pe care le pui pentru ca au tensiuni diferite) pentru limitarea curentului. Link spre comentariu
cruela Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 Simplu numai cu leduri se vede urat, fiindca nu se disperseaza lumina si e iluminat doar un punct.As vrea leduri albastre Link spre comentariu
Stefan Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Simplu numai cu leduri se vede urat, fiindca nu se disperseaza lumina si e iluminat doar un punct.As vrea leduri albastreledurile nu lumineaza doar intr-un punt daca folosesti ceva mase plastice sau siliconice pentru fixarea lor ! adica faci un traseu de acrilat,silicon transparent sau alte substante transparente care se intaresc si au proprietate de a dispersa uniform lumina si pe acel traseu pui ledurile pana sa se intareasca lipiciul ! crezi ca iluminatul la telefoane e realizat cu neoane? sunt tot leduri dar plasticul folosit disperseaza lumina uniform ! totul ramane la imaginatia ta si la creativitate !(in general la ecranele cu cristale lichide sunt folosite leduri ! e adevarat ca la ecranele LCD pentru monitoare sunt folosite lampi CCFL dar acolo trebuie o lumina puternica si perfect uniforma !) Link spre comentariu
Vizitator dreamer Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 un joc de lumini, un vu-metru ceva cu led-uri cred k ar arata foarte bine ..nu neaparat sa o lumineze dar sa ii dea viataviewtopic.php?f=26&t=31359 Link spre comentariu
cruela Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 alt joc de lumini in afara de vu-metru eventual???fiindca vu-metru am deja Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 E bine ca vrei sa faci ceva, dar am o curiozitate:Calculatorul e un instrument, asa ca de ce sa il faci pom de craciun? Si ca nu era deajuns ca nu e utila treaba, mai e si inestetica dupa parerea mea. Eu ti-as sugera sa te mai gandesti. Link spre comentariu
cruela Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 Doamne fereste sa il fac pom de craciun!! Numai m-am saturat de monotonia aceea...si am vrut sa-i dau ceva culoare ;) Link spre comentariu
zal Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Se gasesc tuburi cu neon sau alte gaze ptr calculator, au si un modul de aprindere. Se mai gasesc si tuburi flexibile cu leduri in interior, ptr calculator, ventilatoare cu leduri sau cu proiectie de mesaje, exista multe variante, numai sa ai de unde cumpara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum