Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pt iluminare PC!!!

cruela

Postări Recomandate

Acum cum am lucrat un timp mai indelungat la PC-ul meu mi-a venit o idee cum ca ar cam trebui readusa la viata carcasa, adica iluminata cumva. Atasez cateva poze si daca mi-ati putea da ceva idei cum sa luminez partea aceea albastra. Tin sa mentionez ca imi incape un tub de 3 mm inaltime cu cate 2 leduri la capete (asta am testat eu). As vrea ca sa il fac cu mana mea, sa nu cumpar neoane si chestii de genul de la magazin.

L.E. Am uitat sa mentionez dar ilumintaul vreau sa il alimentez de la PC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cruela

5

• EmyRulz

2

• MifTy

1

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

iei 2, sau mai multe leduri albe, pui rezistente de limitare in functie de tensiunea de alimentare aleasa (5 sau 12 volti), luata fie dintr-o mufa molex de hdd, fie din una mica, de fdd.ledurile le montezi sub masca albastra, si gata balamucul.daca pui leduri de culori diferite, in functie de culoarea aleasa, masca o sa "bata" in culoarea rexultata din x + albastru, unde x e culoarea ledurilor...de pilda, daca pui leduri galbene, ai sa obtii tente verzui, daca pui rosii, violet, etc...are u happy now, darlin'?? :goodman:

Link spre comentariu

Pai poti pune mai multe leduri in serie, nu te tine nimeni. Pe alimentarea de 12 V poti pune 6 leduri in serie cu un rezistor de cateva sute de ohmi(in functie de ce culori au ledurile pe care le pui pentru ca au tensiuni diferite) pentru limitarea curentului.

Link spre comentariu

Simplu numai cu leduri se vede urat, fiindca nu se disperseaza lumina si e iluminat doar un punct.As vrea leduri albastre

ledurile nu lumineaza doar intr-un punt daca folosesti ceva mase plastice sau siliconice pentru fixarea lor ! adica faci un traseu de acrilat,silicon transparent sau alte substante transparente care se intaresc si au proprietate de a dispersa uniform lumina si pe acel traseu pui ledurile pana sa se intareasca lipiciul ! crezi ca iluminatul la telefoane e realizat cu neoane? sunt tot leduri dar plasticul folosit disperseaza lumina uniform ! totul ramane la imaginatia ta si la creativitate !(in general la ecranele cu cristale lichide sunt folosite leduri ! e adevarat ca la ecranele LCD pentru monitoare sunt folosite lampi CCFL dar acolo trebuie o lumina puternica si perfect uniforma !)
Link spre comentariu

E bine ca vrei sa faci ceva, dar am o curiozitate:Calculatorul e un instrument, asa ca de ce sa il faci pom de craciun? Si ca nu era deajuns ca nu e utila treaba, mai e si inestetica dupa parerea mea. Eu ti-as sugera sa te mai gandesti.

Link spre comentariu

Se gasesc tuburi cu neon sau alte gaze ptr calculator, au si un modul de aprindere. Se mai gasesc si tuburi flexibile cu leduri in interior, ptr calculator, ventilatoare cu leduri sau cu proiectie de mesaje, exista multe variante, numai sa ai de unde cumpara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări