Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere electronica AT01 adaptare senzor inductiv?

Vizitator metals_hd

Postări Recomandate

Vizitator metals_hd

buna ziua am o problema cu un scooter, sau ars ma rog lea stricat cineva cele 2 bobine din alternator carea alimnetau unnitatea CDI am inteles ca este o tensiune in jur de cateva sute de volti pe eleSi acum nu mai ramane de facut decat sa trec pe sistemul de aprindere clasica la 12V dar problemea esta la adpatarea senzorului care este inductiv cu magnet permanent in mijlocul bobinei, si are o valaore de 150 Ohmica aprindere as prefera cea din comert AT01 sau daca nu se poate ewventual o schema de alta aprindere Orice idee este binevenita la adpatarea aprinderiimultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

3

• criss

1

• pcostica

1

Top autori în acest subiect

alternator sau dinam ai vrut sa zici?Tie sursa de tensiune sa dus?nu?atunci nu inteleg de ce trebuie sa schimbi aprinderea!si de unde va primi alimentare noua aprindere?iei un generator cu tine sa incarci bateria?Ca sa pui o aprindere de la 0 iti trebuie cateva date! ca exemplu cand trebuie sa dea scantee(la ce unghi sau cati mm fata de PMS....si aceste nu stiu de unde ai sa le scoti..eventual cauti un scooter ca si al tau, pui un ceas comparator si masori la cat da scantee..dar acesta tot fix ai sal faci) acea aprindere de ce vorbesti este fixa!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

alternator sau dinam ai vrut sa zici?Tie sursa de tensiune sa dus?nu?atunci nu inteleg de ce trebuie sa schimbi aprinderea!si de unde va primi alimentare noua aprindere?iei un generator cu tine sa incarci bateria?Ca sa pui o aprindere de la 0 iti trebuie cateva date! ca exemplu cand trebuie sa dea scantee(la ce unghi sau cati mm fata de PMS....si aceste nu stiu de unde ai sa le scoti..eventual cauti un scooter ca si al tau, pui un ceas comparator si masori la cat da scantee..dar acesta tot fix ai sal faci) acea aprindere de ce vorbesti este fixa!

Au alternator pentru cunostinta ta criss iar modelele vechi aveau magnetou . in interiorul Alternatorului mai sunt si 1 sau 2 senzori inductivi in functie de cate pistoane are scuterul si aprinderea (sau aprinderile in cazul celor cu 2 senzori)e de tipul CDI cu tiristor la cele mai multe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări