Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hi-Vi Research in cutie de carton

Romica_t

Postări Recomandate

Tocmai am achizitionat zilele astea doua woofere Hi-Vi M6A de la Madisound(sunt in America acum).De curiozitate am pus unul intr-o cutie de carton asistat de un tweeter Vifa,si legate la o combina Sony.M-au impresionat.Abia astept sa vin acasa si sa le fac niste cutii cum trebuie,bas-reflex.O poza aici:

Posted Image

Vreau sa va zic ca wooferele sunt foarte bine construite,conul de magneziu arata bestial,firele leonice sunt cusute de spider iar magnetul este ecranat.Au costat numai 36$ bucata.O sa rein cu boze cand le fac boxele.Sunt curios daca se preteaza pentru VTP.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

3

• Romica_t

3

• CBI

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

nu-ti ramane decat sa incerci.Incinta VTP nu are restrictii prea mari in legatura cu difuzoarele.Am incercat cu 2 difuzoare diferite din cap pana-n picioare:selenium 8pw3 si pa800, daca amplasam materialul calumea basul iesea corect, evident materialul amplasat in mod diferit pt fiecare difuzor in parte.Pana la urma am renuntat la vtp, e prea mare fata de basul pe care il scoate. In Br randamentul nu e mult mai mic, in schimb dimensiunile sunt. Oricum merita sa incerci, o cutie pt vtp din pal nu iti face gaura in punga.

Link spre comentariu

Mie imi pare cam neinspirata combinatia.Desi woferul arata bine,pt unii(mie nu-mi place deloc) si este acceptabil ca pret,o sa vezi ca o sa fie foarte dificil de pus la punct.Daca nu ai experinta practica cu astfel de wofere o sa observi ca din difuri luate de pe raft de 'firma' nu ies incinte ,sau cel putin nu care sa meriteEu am probat mai multe difuri in vtp,si din pacate nu este chiar ca sharky,am mai spus si alta data,nu cutia 'scoate' basul.Daca woferele folosite pana acum in vtp nu prea au bas asta nu inseamna ca asa sunt toate.Cutiile sunt mari si bas putin pt ca asa sunt difurile.Atat sunt facute sa deaEu personal nu te-as sfatui sa faci vtp pt woferul tau,in primul rand ca are putere mica si nici motorul nu pare suficient.In vtp o sa fie mai greu de dres filtrele pt ca spre deosebire de br,vtp-ul influenteaza si partea de midbas medii mai diferitChiar sunt curios cum o sa faci filtrele pt ca eu am niste idei necurate :smt001 si de care sigur o sa te lovesti

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Orice s-ar spune sau face, pana la urma tot la "sicriele" VTP se ajunge, chiar daca difuzoaele in cauza au 10 cm diametru... :weedman: :weedman: Mai un pic si vor fi recomandate si pentru in masina... :weedman: :weedman:

Link spre comentariu

Intrebam si eu asa numai,oricum o sa-i fac BR pentru ca nu-i trebuie cutie mare.Nu va mai certati,stiu ca pentru VTP nu se preteaza orice.Ce mi-a placut a fost cand un prieten si-a facut VTP cu SAL de 16cm,foarte ieftin.Rezultatul a fost peste asteptari.Le-a vandut pe bani frumosi.Daca am timp o sa trag un VTP de curiozitate.

Link spre comentariu

Tocmai am achizitionat zilele astea doua woofere Hi-Vi M6A de la Madisound(sunt in America acum).De curiozitate am pus unul intr-o cutie de carton asistat de un tweeter Vifa,si legate la o combina Sony.M-au impresionat.Abia astept sa vin acasa si sa le fac niste cutii cum trebuie,bas-reflex. Ce mi-a placut a fost cand un prieten si-a facut VTP cu SAL de 16cm,foarte ieftin.Rezultatul a fost peste asteptari.Le-a vandut pe bani frumosi.Daca am timp o sa trag un VTP de curiozitate.

As veni cu o completare la afirmatiile tale, in general un diy-er nu trebuie sa se impresioneze prea usor pentru a realiza ceva de calitate. Desigur nici nu trebuie cazut in extrema cealata. Daca tot esti in america ar fi bine sa mergi sa asculti si niste boxe de calitate ca sa ai la ce sa te raportezi. De asemenea subbscriu la afirmatia lui CBI nu doar difuzoarele fac o incinta acustica deci vei avea de lucru la filtre si cutie.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si eu sunt posesorul a unor difuzoare HI-VI, dar de putere mai mica. Si pe mine mau impresionat si sunt multumit de ele. Pacat ca nu ai luat tweeter tot de la HI-VI ( nu vreau sa zic ca Vifa nu este si ea o firma buna ) si nu ai achizitionat si un difuzor de medi tot de HI-VI sau puteai lua acel "difuzor" format din medi si inalte de la HI-VI. Cat despre incinta ta eu am vazut ca pe site-ul producatorului recomanda incinta bas-reflex. Inainte de a te apuca sa le faci o incinta la aceste difuzoare cauta cat mai multa documentatie in privinta incintelor pt ele si asculta sfaturile celor de aici care stiu ce spun. Eu mam grabit putin si a iesit putin diferit fata de ce trebuia sa iasa. Oferale timp si rabdare ca sa te poti bucura de ele cum ar trebui. Cat despre filtre iti recomand sa iti iei bobinele si condensatoarele tot de acolo daca tot esti in sua, daca nu fa cumva sa ti le iei de acolo, nu iti recomand sa iti iei niste filtre de la noi din comert ca sunt cam bataie de joc si tot odata iti bati si tu joc de difuzoare....nu se merita sa iti iei niste filtre de 2 lei de aici si sa nu te bucuri de difuzoare cum trebuie.

Link spre comentariu

lti multumesc pentru sustinere si sfaturi "Extasy2525",stiu ca producatorul recomanda BR,cutia asta e numai de joaca ca aici nu am timp si materiale sa ma apuc de incinta.Am cumparat deja condensatori cu polipropilena dublu metalizata(cam cei mai buni la preturi care nu iti golesc buzunarele,RIFA,General Electric si altii).Bobinele le fac eu ca am masina de bobinat(am si un anunt la rubrica "vanzari" :)).Am ales tweeterul Vifa pentru ca are rezonanta de numai 500Hz si pot sa-l tai jos(pe la 1500Hz),pana la aceasta frecventa wooferul urca acceptabil.O sa revin cu poze prin octombrie sau noiembrie cand ma intorc acasa si ma apuc de lucru!

Link spre comentariu

Poate vrei sa zici ca sa faci punctul de crossover la 1,5k,ca de 'taiat' tw la acesta frecv nu prea iti recomand.Daca are fs pe 500 nu inseamna ca automat merge sa-l filtrezi extrem de jos,sa nu uitam ca totusi este un tw de 40$,destul de bunicel de altfel,dar care nu suna prea bine taiat asa jos.Trebuie sa te uiti si la distorsiunile armonice.Minim 2,5 k ordinul 2 iti recomand.Alegerea acestui tw este mai inspirata fata de cele de la hi-vi,care nu se ridica nici pe departe la acelasi nivel in acesta categorie de pret.Eu personal as fi ales si un mwf mai 'linistit',din hartie tratata.Chiar daca mai costa putin,sa nu uitam ca le iei din state la preturi destul de mici.Si nu te gandi ca daca tai wfr mai jos scapi de notch,pt ca nu o sa scapi

Link spre comentariu

Pe site la madisound scrie ca dif de bas lucreaza intre 50Hz-5KHz. Sunt sigur ca la cei 1.5KHz teai referit la frecventa de taiere la crossover. Daca tot mai stai pe acolo incearca sa iti achizitionezi si ceva de medi, va schimba total sunetul la incinta ta fara a "forja" tweeterul sa iti redea frecvente mai joase.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări