marius2006 Postat August 23, 2008 Partajează Postat August 23, 2008 Salutare! Am niste smps-uri din reteaua locala de pc-uri sunt vreo 10 in total si pot spune ca toate s-au stricat si am ramas cu switchurile si ma gandesc bine ca toate ar avea aceeasi piesa stricata. Ma pricep la electronica dar nu asa bine si de aceea am apelat la forum. Am desfacut una din ele am schimbat condensatorii din partea de 5V am schimbat si TL431 de la o sursa buna am schimbat si dioda de langa C7 am facut o masurare pe condensatorul acela mare de pe partea de 220V si am acolo tensiune dar pe iesirea de 5V deloc. Sursa are un integrat ICE3A0565 si nu stiu daca e bun. Ce masurari as mai putea face si ce credeti ca ar putea fi stricat prin montaj. Va multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat August 23, 2008 Partajează Postat August 23, 2008 pai mai intai termini cu partea de primar a sursei in comutatie : ai tensiune dupa punte ? verifica diodele SMD dar in cele mai multe cazuri daca in primar carapa o piesa (rezistente SMD sau Diodele SMD - in cazul tau) se ved cla rpe corpul piesei urma de arsura , gaurire acapsulei sau capsula pesnita ! cel mai probabil a crapat integratul ! :smt009 scursa scoate ceva sunete ? daca ai ceva in secundar trebuie sa se auda ceva ! Link spre comentariu
marius2006 Postat August 23, 2008 Autor Partajează Postat August 23, 2008 dupa punte am tensiune. Am verificat ambele diode si sunt bune. Dioda d2 daca o masor in circuit imi tziuie aparatu ca si cum ar fi scurt iar daca o scot si o masor este ok. Acolo nu este prajit ci gatit :P de mine (mi-a ramas colofoniu de la IC cand l-am scos) Sursa nu scoate nici un sunet. Siguranta este ok. dar rezistenta SMS care este? Link spre comentariu
Stefan Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 scuze de greseala cu rezistentele SMS ! (am tastat gresit si nu am mai citit ce scrisesem) nu exista asa ceva ! sunt rezistentele ale SMD de mici dimensiuni montate pe partea cu cablajul (partea cu verde!) verifica puntea , verifica valoarea diodelor ! vezi de ce pe placa apare scurt pe una din diode , daca duce pe intrare trafo e normal. verifica cu ohmetrul pinii integratului conform datasheet-ului . AICI ICE3A0565 vazi daca ai scurt pe integrat intre Drain si CS ! un sfat util e sa pui un bec de 220V 20-50W (eu am spart spotul de 50W si acum folosesc unul de 5W care e foarte bun) in serie cu alimentarea sursei tale . in caz ca ceva nu merge becul se aprinde aproape de puterea maxima deci e bai si nu risti sa arzi piesele care au ramas sau care le inlocuiesti . am salvat cateva tranz cu metoda asta :smt005 . zilelel astea am reparat o sursa de 3,3V ,tare pacatoasa ! avea crapat in ea aproape toate semiconductoarele plus o diode SMD . a scapat doar TL431, optocuplorul si condensatoarele . am investit in ea mai mult de cat pretul unei surse noi ! Link spre comentariu
mdaa2k Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 A reparat cineva tipul asta de sursa?am si eu vre-o 10-15 trosnite si nu gasesc de cumparat in romania ice3a0565, am gasit pe farnell, dar abia la inceputul lui noiembrie le vine pe stoc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Condicul de langa ala verde,e 'umflatel':schimba toti electroliticii(cu noi).Si pune becul. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Era sa iau si eu teapa cu raspunsul asta.Vezi cand e postat penultimul anunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum