Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va rog sa ma ajutati cu o telecomanda

Vizitator raducu_123

Postări Recomandate

Vizitator raducu_123

Sunt interesat de o schema a unui emitator-receptor in IR pe o distanta de 5 m care sa-mi realizeze decat inchiderea si deschiderea unui circuit prin intermediul unui releu. Fiind incepator rog o schema simpla usor de realizat . Multumiri anticipate tuturor persoanelor care ma pot ajuta sa ca re macar incearca :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo5oqa

2

• Incepator

1

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Vizitator raducu_123

Iti multumes mult,e exact ceea ce caut dar e o problema ... Circuitele integrate sunt destul de scumpe , si in caz ca respectiva schema nu-mi iese ma voi zgaria pe ochi :)

Link spre comentariu

se poate si mai simplu, se modifica frecv la oscilator ca sa fie pe la 36KHz sau 38, si foloseste pe post de receptor un TSOP1736, TSOP1738...si asta comanda cu un tranzistor un releu. ca pret tot cam atat o sa fie. dar receptorul iese mai compact. am facut si eu schema aia de acolo, recunosc ca nu mi-a mers, nici nu am mai incercat, oricum partea cu problema era de la oscilator, ca nu oscila. poate are cineva si alte sugestii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări