Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tastatura + mouse wireless

Bogdan

Postări Recomandate

Se merita sa cumpar un kit (tastatura + mouse wireles)? Cat de des trebuie schimbate bateriile in tastatura respectiv mouse?Intreb fiindca eu sunt foarte zgarcit din fire si vreu sa stiu ce cheltuieli o sa am cu bateriile... Nu exista ceva cu acumulatori ca sa nu mai dai banii pe baterii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

4

• hugo

1

• Dr.L

1

• lucian_e

1

Top autori în acest subiect

Consumul depinde de model si de cat de mult le folosesti, de exemplu daca te joci non stop bateria la mouse poate tine si de 10 ori mai putin decat te astepti. De obicei producatorul specifica si cat tine un set de baterii.Poti cumpara acumulatori in loc de baterii si ii reincarci de cate ori ai nevoie, merge garantat si iesi mai ieftin.

Link spre comentariu

Pe siteuri nu prea se specifica cat tin bateriile, nici alte date ca distanta pana la care functioneaza...

http://www.pcgarage.ro/kit-tastatura-plus-mouse/

Puteti sa-mi recomandati ceva din ceea ce se gaseste la ora actuala pe piata? Am vazut ca unele kituri au incarcator. Deci kitul vine cu baterii reancarcabile? Dar daca sunt baterii NiMh nu vad rostul fiindca astea intr-o saptamana se descarca singure indiferent ca le folosesti sau nu...

Ar fi culmea sa-ti incarci tastatura si mousul in fiecare saptamana ca si telefonul... :smt005

Link spre comentariu

Daca vrei sa te tina bateriile mult... Microsoft. Daca vrei ceva care sa fie si bun... Logitech. Incearca seria MX de la Logitech. MX3200 banuiesc ca e la 2.4GH iar MX5000/5500 e bluetooth deci ai 10 metri actiune. De baterii, am un soarec MX610 care e cumva similar cu cel de la pachetul MX3200, pe acumulatori de 2700 tinandu-ma cam 1 luna si un pic.

Link spre comentariu

...Dar daca sunt baterii NiMh nu vad rostul fiindca astea intr-o saptamana se descarca singure indiferent ca le folosesti sau nu...

Acumulatoarele NiMH se descarca singure intr-o saptamana numai daca sunt foarte foarte proaste. Pot sta si cateva luni daca sunt de calitate. Cele obisnuite tin macar o luna. Oricum se vor consuma mai repede decat se autodescarca, stai linistit.

Nu e nimic rau sa incarci mouse-ul o data sau de mai multe ori pe saptamana. De exemplu cel pe care il am eu, Logitech MX1000, se pune la incarcat intr-un fel de docking station. Cand vad ca bateria e pe rosu stiu ca ma mai tine vreo 2 zile asa ca la sfarsitul zilei respective il trantesc in docking station pana dimineata. In mod normal se incarca in vreo 2-3 ore dar daca ramai fara baterie il pui la incarcat 5 minute si te mai tine pana seara.

Am si un mouse Microsoft Wireless Notebook 4000. Comparat cu Logitech-ul, asta de la Microsoft nu face nici 2 bani:

- merge destul de sacadat, are delay si nu bate mai mult de 1 metru

- e facut dintr-un plastic ieftin care scrasneste cand pui mana pe el sau cand faci click, e deranjant rau sunetul ala. Nou nu facea, a inceput dupa cateva luni. L-am desfacut dar degeaba, nu ai ce-i face, e cutia facuta dintr-un material prost care se macina in timp si dupa ce se aduna tot felul de resturi pe la imbinari incepe sa scrasneasca. Daca il cureti isi revine dar in cateva zile face iar.

- butonul din mijloc de pe rotita nu se poate folosi, trebuie apasat mult prea tare, foarte incomod. Tot defect din proiectare, mecanica tampita si un microswitch alt model (cu membrana pocnitoare) decat cele de pe click (cu lamela elastica). La fel, nu ai ce-i face.

- rotita nu face click (nu are feedback mecanic cand da impulsuri, se invarteste in gol) si asta face imposibil multe lucruri, de exemplu sa schimbi arma in jocuri sau te trezesti ca atingi rotita si faci scroll fara sa vrei, etc.

- softul pentru el (si pentru orice alt mouse Microsoft) se numeste IntelliPoint si este vestit pentru bug-urile ciudate de genul: dupa ce apesi middle button la mouse se blocheaza nu stiu ce tasta de la tastatura, etc.

- IntelliPoint nu te lasa sa programezi butoanele de stanga dreapta de pe rotita (ambii mousi pe care ii am au pe rotita 5 controale: sus-jos, stanga-dreapta si apasare) De obicei pe rotita stanga-drepta imi puneam sa sar dintr-un tab in altul la browser, la Intellipoint nu poti face cu butoanele alea decat scroll lateral care imi este complet inutil.

- contact foarte prost la baterie, iarasi un sistem complet idiot: bateria, una singura, se baga intr-un suport de plastic, ca un fel de cosciug, care mai apoi se introduce cu totul in mouse pe niste ghidaje OBLICE. Ai toate sansele sa nu nimeresti pozitia sau polaritatea. E atat de nenaturala pozitia in care trebuie sa infigi inapoi cosciugul ala, cumva pe diagonala mouse-lui, ca prietena mea nici nu mai incearca sa schimbe singura bateria. Colac pete pupaza contactul dintre cosciug si montaj se face la minus printr-un arculet iar la plus prin 2 lamele elastice, una lipita pe cablaj alta pe cosciug. Nu sunt aurite si nu sunt nici prea elastice asa ca nici nu prea fac bine contact. De mai multe ori a trebuit sa le indoi putin ca nu faceau bine contact.

Ce mai, Microsoft Notebook Wireless Optic 4000 = bullshit. Don't buy it. o porcarie de mouse. L-as fi aruncat de mult dar a fost primit cadou si nu am cum. E folosit destul de rar numai la laptop. Alti mousi Microsoft nu stiu cum sunt dar al meu e numai bun de aruncat.

Sa trecem la Logitech MX1000 Laser.

Cred ca il am de vreo 3-4 ani, nu mai stiu. Folosit din greu aproape non stop. Functioneaza in continuare impecabil, ca in prima zi. Vine cu acumulator LiIon si incarcatorul este si receptor pentru wireless. Singurul lucru care se poate reprosa este ca dupa vreo 2 ani s-a sters scrisul (avea o sigla desenata exact deasupra, unde pui mana) dar parca arata chiar mai bine fara reclama pe el.

Diferenta intre Logitech MX1000 Laser si Microsoft Notebook Wireless Optic 4000 este cam ca diferenta intre Mertzan si Logan. Iar la pret nu e mare diferenta Logitech-ul e ceva mai scump.

Mai am un mouse Razer Diamondback pentru gaming, impreuna cu un mouse pad Func 1030. Functioneaza foarte bine dar, dupa parerea mea, nu merita banii desi sunt considerate un fel de Ferrari atat ca performante dar si ca pret... (de exemplu pad-ul a costat vreo 2-3 milioane, nu mai stiu exact ca il am de mult).

Ce sa-ti iei? Nu stiu. Pot sa-ti spun sigur ce sa nu iti iei:

- nu ti-l lua pe cel mai ieftin, vei fi dezamagit

- nu ti-l lua pe cel mai scump, vei fi dezamagit

- dar mai ales NU iti lua Microsoft Notebook Wireless Optic 4000, nu numai ca vei fi dezamagit dar chiar vei fi terorizat de prezenta lui.

Culmea ironiei este sa ai exact mouse-ul care nu trebuie si sa nici nu poti scapa de el, ca e cadou si nu tu l-ai primit...

Ma duc sa mai torn niste bere si iti termin "Povestea celor trei mousi" alta data, asta daca nu ti s-au inrosit deja ochii ca la melc de la atata citit!

:partyman: :rolleyes: :partyman: :rolleyes: :partyman:

Link spre comentariu

In pat (pe suprafete textile) orice mouse merge foarte bine. Gamer-ii inraiti isi faceau singuri mouse pad din carpa, cum ziceau ei, erau mai bune decat FUNC-ul cu care m-am pacalit eu.Zici ca ai un mouse care merge pe orice? Incearca-l pe suprafete lucioase gen oglinda, sticla sau chiar luciul mobilei lacuite. Vei avea o mare surpriza.Si MX-ul a mers pana acum pe orice l-am pus, mai putin suprafete gen oglinda sau geam. Misca ceva si pe alea dar foarte prost.Ca sa ma pot feri de el pe viitor, ce model de Logitech merge atat de prost la 150 de lei?

Link spre comentariu

Dar LI-ion nu are o durata de viata limitata (cativa ani, cel putin la telefoane)? :smt017 Pe cand bateriile NiMh cand se distrug, le arunci si cumperi altele noi...

Link spre comentariu

litiu-ion au un ciclu de reancarcari limitat 2-3000 deci fa un calcul. ni-mh sunt mai problematici pentru ca ii strici dc ii incarci mai putin decat durata lor de incarcare sau dc nu sunt descarcati total.

Link spre comentariu

litiu-ion au un ciclu de reancarcari limitat 2-3000 deci fa un calcul. ni-mh sunt mai problematici pentru ca ii strici dc ii incarci mai putin decat durata lor de incarcare sau dc nu sunt descarcati total.

niciuna dintre afirmatii nu e adevarata...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări