Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ITP

ratza

Postări Recomandate

Sal'tare. Pe 21 septembrie îmi expir? ITP-ul la t?ncule?. Ma?ina fiind din veche sînt convins c? o s?-o ia la puricat. Avînd în vedere c? am pocnit-o ?i stau ?i f?r? permis, dac? tot e la reparat vreau s? ?tiu la ce se uit? ?ia. Nu vreau s? trec cu ?pag?, ci s-o pun la punct suficient cît s? trec de verificare fiindc? nu m? scald în bani acum ?i s-o fac încet-încet. Problemele pe care le ?tiu eu ar fi:- parbrizul pocnit în stînga jos de la criblur?. Am parbriz de rezerv?, va fi îns? o provocare dezlipirea rovinietei;- ?eava de e?apament de la galerie pîn? la toba intermediar? e pu?in g?urit?, are vreo dou? g?uri de 3...5mm diametru;- rugin? superficial? pe lonjeroane;- rezervorul fisurat, dac? bag mai mult de 20 de litri picur?. ?sta vreau s?-l schimb, m-am s?turat s? opresc în fiecare benzin?rie;- ro?ile care sînt complet diferite de ce scrie în talon. Am luat deja jante, mai trebuie ?i anvelope;- kilometrajul care nu merge, motorul ?i cutia fiind schimbate. Cutia asta are un senzor electronic, cea original? avea mecanic, fix ca la Dacie. Dac? ave?i vreunu' idee ce semnal iese din senzor a? fi recunosc?tor. Ma?ina e un BMW 324 din '78, motorul ?i cutia cred c? sînt de urs, nu bag mîna în foc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• yo9hrb

2

• Blind

2

• lulu07

2

Top autori în acest subiect

Ce tanc este? Cat despre partea cu dezlipitul rovignetei... de ce? Eu nu am rovigneta lipita la nici una, si nici nu m-a intrebat cineva. In schimb am chitanta.

Link spre comentariu

Ma?ina e un BMW 324 din '78, motorul ?i cutia cred c? sînt de urs, nu bag mîna în foc.

Cu alte cuvinte, rechin, 2443 cmc, diesel. Am îne?eles c? rovinieta f?r? chitan?? sau chitan?a f?r? roviniet? sînt nule. În caz extrem bag handicapatul ?la de parbriz în portbagaj ?i m? plimb cu el. Dac? m? întreab? vreunu' de ea, "uite nene, e ici". :smt003
Link spre comentariu

Pentru partea cu kilometrajul, cauta niste ceasuri pe net sau pe la dezmembrari.Pe langa verificari de noxe, (care iti ies prost daca ai gauri in toba sau pe traseu, app, verifica si integritatea traseului de evacuare a gazelor) mai verifica franele, directia, iti aprinde farurile sa vada ca functioneaza; centuri de siguranta daca le ai ok, existenta trusei si a stingatorului.Daca ai parbrizul spart nu iti da itp-ul. Pune parbrizul nespart pentru itp, il iei, apoi il schimbi cu cel vechi.Daca ai pe masina indoituri pronuntate, rugina usor observabila (ia un creion sau ceva si impinge, sa vada daca-s strapunse), diferente de nuanta la vopsea, iti va face figuri la itp.Ca sa verifice daca ai scapari de gaz, te pune sa turezi masina catva si iti acopera evacuarea, si-atunci o aude cum face.

Link spre comentariu

P?i kilometrajul vreau s?-l adaptez cumva, altfel nu prea am cum. Cu nuan?a va fi cam c?c?cios, sper s-o nimeresc. Trebuie vopsite ambele aripi ?i capota. Ma?ina e ca asta de aici, atîta c? a mea e albastru metalizat, nuan?? ceva mai închis?.

Posted Image

Link spre comentariu

cauciucurile trebuie sa fie de tipul celor inscrise in carte, si toate identice....sau alte dimensiuni care sunt trecute pe cartea de identitate, nu stiu ce trebui facut. eu, am modificarile trecute in carte

Link spre comentariu

Cauciucurile pot fi si diferite, dar pe aceeasi punte sa fie identice. Si, bineinteles, sa corespunda cu ce scrie in carte. Cat despre rovigneta, te poti lipsi de ea din geam, ajunge chitanta, aia atesta ca ai platit, pe chitanta este trecut numarul masinii. Invers (rovigneta fara chitanta) nu mere.

Link spre comentariu

DIn cate stiu, cauciucurile pot avea si alte dimensiuni, de regula se trec ca mentiuni pe fisa cand iti face ala itp-ul. Am un coleg de facultate care si-a vandut dacia si avea cauciucuri mai mari decat cele din talon (mai late). A trebuit sa ii faca itp-ul inainte sa o vanda iar ala i-a scris la mentiuni speciale ca are alte dimensiuni la cauciucuri (bine, a si "cotizat")

Link spre comentariu

pt. ratza:- daca ai parbriz bun schimba-l altfel nu treci ITP-ul; cea mai mica problema a ta e rovigneta aia de pe geam, in caz ca nu stiai nu e obligatorie lipirea pe geam- chitanta sa o ai; ca informatie suplimentara cand am fost in primavara sa iau o rovigneta mi-a dat chitanta si autocolant din ala de pus pe geam cu 2007, cica doar din alea mai aveau in stoc si mi-a zis ca nu e problema, sa arat doar chitanta daca zice cineva ceva ;)- teava de esapament trebuie remediata neaparat si nu costa o avere - 30-40lei si juma de ora la un atelier auto cu posibilitate de sudura-rugina pe lonjeroane nici o problema la itp -rezervorul schimba-l cu unul bun de la dezmembrari ( la cate dezmembrari de bmw-uri sunt in zilele astea, preturile sunt chiar mici), totusi daca nu gasesti unul scoate-l si da-l la un "meserias" sa-l lipeasca-daca tot ai luat jantele ia si anvelopele si dute cu ele pe masina la ITP, ti le trece in talon si mai scapi de o povara in trafic atunci cand te opreste "garda"; eu m-am dus cu o dacie cu cauciucuri 185/50/r13 in loc de 165/70/r13...s-au uitat un pic ciudat la ele, au vazut ca sunt ok si le-au trecut in talon ;)-pentru kilometraj sunt urmatoarele solutii- ori pui cutie de rechin modelul tau sa aiba pinionul ala pt. cablu de viteza ori pastrezi cutia existenta si cauti un vitezometru de urs si te chinui sa-l infigi acolo ; pe tine ca si utilizator chiar nu te doare sa stii ce semnal scoate amaratul ala de senzor ;)-daca totusi ai mici pete de rugina stai relax, ca nu zice itp-ul nimic...atata timp cat masina e in mintile ei-pe langa astea, sa mearga si franele si luminile okbafta cu rechinasul ;)PS avand in vedere ca e masina veche am eu o vaga impresie ca o sa te trimta inapoi sa remediezi ceva, apoi revii cu o mica atentie si se rezolva :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări