Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Obtinere curent constant mic pentru Pt100 ?

Postări Recomandate

Salut.Am o problema simpla. Vreau sa fac un montajel pentru a obtine un curent constant foarte mic (folosesc la masurarea temperaturii cu Pt100). Vreau 2 mA constant. (1% maxim abatere)Prefer cu un integrat specializat daca exista. Am cautat si am gasit, LM117 care este de fapt un voltage regulator, dar ca aplicatie, merge si se obtine si curent constant. dar minimum este de 5 mA parca am vazut.Si la curentul asta mic sigur o sa fie si ieftin.Aveti vreo idee pt 2 mA ? Daca se poate 3 mA ma mut pe 3. Macar asa.Sau stiti vreo schema mai simpla cu altceva ? poate un tranzistor, ceva.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cel mai simplu este cu un j-FET si un semireglabil. Semireglabilul se leaga in sursa, iar la capatul celalalt legi grila. Valoarea semireglabilului este functie de tensiunea de prag (Vp) si de valoarea curentului de drena de scurtcircuit (Idss). Aceste valori se gasesc in catalog.

Link spre comentariu

Care FET? orice ? Exact asta si caut, o schema gata gandita ,adaptata pentru asa ceva. Cred ca temperatura va fi ultimul lucru la care sa ma gandesc in acest caz, pt ca vreau 2mA. Daca si acum se va incalzi.... Cred o sa incerc totusi cu LM317 , sa vad ce iese. Dar in datasheet zice ca minim typical este 3,5 mA, dupa care cica creste tensiunea de iesire, nu o mai tine constanta la 1.25 V, pentru LM317. Voi ce ziceti? Motivul pt care vreau 2mA, este ca trebuie sa il injectez in Pt100 pentru a masura temperatura, si in general acest curent este de ordinul 1-2-3 mA in general, ca sa nu se incalzeasca termorezistenta de la acest curent al ei. Dar poate imi iese 3,5 din montaj, si vad eu ce fac. Ideea e ca am nevoie sa fac pt 10 termorezistente Pt100, deci 10 montajele separate vreau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări