Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Claxon auto cu melodii

Electron

Postări Recomandate

Ma gandeam sa construiesc un fel de claxon pentru masini dar care sa stie sa cante o melodie in diferite formate: mp3, wav, mid etc. Ar trebui sa fie ceva de sine statator, deci nu un mp3-player trecut printr-un amplificator s.a.m.d....Aveti cunostinte de ceva asemenator?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

3

• MifTy

2

• ddeliciu

2

• roadrunner

2

Top autori în acest subiect

Asta mai lipseau de pe strada, Mertzanele cu claxon strigat "SA MOARA DUSMANII !!!" :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Mi-a venit si mie ideea asta dar am abandonat-o repede cand m-am gandit la consecinte...Tehnic vorbind iti trebuie un difuzor de putere foarte mare ca sa atingi nivelul sonor al unui claxon. In plus difuzorul ar trebui sa reziste in conditii grele de mediu ca temperaturi extreme, socuri mecanice, umiditate, inghet, praf, si alte conditii foarte dure cu care se poate intalni orice masina in timpul functionarii.Partea electronica se poate face, traductorul de sunet e problema...

Link spre comentariu

Electron tu ai permis auto? scrie clar in codul rutier k e interzisa echiparea masinii cu instalatii luminoase/sonore, altele decat cele omologate si cele din dotarea masinii , in fine, asta nu e o problema !Degeaba te chinui tu sa faci ca asta, ca nu se fereste nimeni cand o sa cante muzica in spatele lui !Poti folosi un difuzor din ala cum au in gara, !Bafta !

Link spre comentariu

erau niste integrate care puteau sa retina o secventa audio de 10-20 de secunde, nu mai stiu exact cum se numeau, ceva de genu ISPxxxx. si pentru traductoru de sunet poti sa folosesti un driver audio profesional, dinala cu SPL peste 110dB/1W/1m :weedman:

Link spre comentariu

ddeliciu, stiu ce scrie in decret.

Nu e vorba de un claxon propriu-zis pe care sa-l folosesc ca sa atentionez biciclistii sau pietonii, ci mai degraba un claxon auxiliar pentru gagici :weedman: care sa scoata un fluierat sau chestii de astea cand trec pe langa unele mai rasarite. Acum ma intelegi?

Link spre comentariu

Nici din ala nu ai voie, dar pentru gagici facem o exceptie, mi se pare normal !Auzi, dar goarnele astea de la alarme pentru masini ce frecvente scot?Poti sa pui o chestie din aia si sa o legi la un casetofon auto, sau concepi tu o statie mititica dintr-un singur integrat, ca nu trebe multi watzi pentru goarna aia, ca frecv medii/innalte se aud tare si la w putini, s-apoi in cutie mai pui un traf cu primaru de 12v si secundaru de 1,5 V, si cu trafu asta alimentezi un mp3 player prost care il pui sa repete o melodie, si un buton pe cablu cu semnal de la mp3 care sa intrerupa melodia si la apasare sa cante ! si asa poti sa mai si schimbi melodia.. etc !Mi se pare cea mai simpla solutie, poate si economica, si eficace !Cu maxim 50 lei o faci 1Bafta sinoroc !

Link spre comentariu

Deci se poate echipa cu o portavoce cum are politia si sa cante NOI SUNTEM ROMANI!Vei fi de admirat , ba in plus apesi butonul 1 canta "ozosep" 2 ELIMINAM MAFIA DIN TARA 3 NOI SUNTEM ROMANI etc melodii tot mai is

Link spre comentariu

o idee destul de proasta...am mai vazut clipuri pe net cu asa ceva si in loc de claxon normal a pus sunetul pe care il scoate trenul, dar intrebuintarea era mai mult decat tembela .... speria pietonii.Cu goarna, un amplificator alimentat la 12V, un sound recorder de vreo 60 sec (parca asta era maxim, dar mai mult nu iti trebuie) si ... bani ca sa platesti amenzile, ori pile la politie sa iti recuperezi actele.

Link spre comentariu

fara sa judec utilitatea acestui claxon...se poate realiza cu un microcontroller ieftin care il legi cu un DAC (digital to analog convertor) si mai adaugi o memorie seriala mai mare (cativa megabiti) cu interfata SPI (DAC-ul poate fo extern tot pe interfata SPI sau un dac simplu cu rezistente)memoria va stoca sunetul in format wav (esantionat cu un claculator) iar microntroller-ul va citi si va trimite datele la DAC (continutul memoriei se poate incarca pe o intefata seriala din PC) eventual la diferite offset-uri in memorie se pot stoca mai multe melodii. Microcontroler-ul va avea si cateva butoane si leduri sa selectezi sunetul dorit, si sa-l "claxonezi".Roadrunner

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am mai vazut clipuri pe net cu asa ceva si in loc de claxon normal a pus sunetul pe care il scoate trenul, dar intrebuintarea era mai mult decat tembela .... speria pietonii.

alea chiar erau sirene de tren,cu compresor,rezervor de aer etc
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

fara sa judec utilitatea acestui claxon...

se poate realiza cu un microcontroller ieftin care il legi cu un DAC (digital to analog convertor) si mai adaugi o memorie seriala mai mare (cativa megabiti) cu interfata SPI (DAC-ul poate fo extern tot pe interfata SPI sau un dac simplu cu rezistente)

memoria va stoca sunetul in format wav (esantionat cu un claculator) iar microntroller-ul va citi si va trimite datele la DAC (continutul memoriei se poate incarca pe o intefata seriala din PC) eventual la diferite offset-uri in memorie se pot stoca mai multe melodii. Microcontroler-ul va avea si cateva butoane si leduri sa selectezi sunetul dorit, si sa-l "claxonezi".

Roadrunner

... de cand stai in irlanda???

nu de alta, da' si nebunia e molipsituare, iar irlandezii sunt celebri pentru deranjamentele lor mintale foarte... speciale!!!

la concurenta cu australienii, care, e clar ca "sunt pe dos"!!! :rade:

Link spre comentariu

... de cand stai in irlanda???

de vro doi copii incoace...unul la scoala

nu de alta, da' si nebunia e molipsituare, iar irlandezii sunt celebri pentru deranjamentele lor mintale foarte... speciale!!!

as fi tentat s-o iau ca pe un compliment dar...cum tokmai am fost banat (as in "interzis") pe un alt forum din RO, nu dezvolt ideea...unul din organele principale pentru supravietuirea aici e ficatul...Roadrunner
Link spre comentariu

as fi tentat s-o iau ca pe un compliment dar...cum tokmai am fost banat (as in "interzis") pe un alt forum din RO, nu dezvolt ideea...

Daca deschizi un subiect la bodega nu te baneaza nimeni, acolo se poate discuta aproape orice (pastrand un limbaj relativ decent...in limite largi)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări