Vizitator cat87 Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Vreau sa programez un ATMega8, si pt asta am cumparat programatorul: http://www.hi-end.ro/programator-universal-p-580.html Chestia e ca in momentul cand dau sa scriu, imi da "device missing or unknown device (-24)" Ii dau ignore, isi vede de treaba, da la sfarsit imi zice "Write failed". :smt013 Din ce pot sa imi dau seama, programatorul e exact acelasi cu Ponyprog. Am incercat si cu sursa externa, si fara, dar degeaba, tot la fel face. Stie careva care-i problema, sau a mai cumparat cineva programatorul asta si a intalnit probleme similare? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 19, 2008 Administratori Partajează Postat August 19, 2008 Programatorul acela are nevoie de o sursa externa de tensiune intre 12 si maxim 14V Pai intri in setup si alegi programatorul pe serial SI PROG api sau I-o depinde ce windows aiIl calibrezi de la Calibartion Acuma ar trebui sa mearga perfectDaca cumava te-ai jucat in prealabil la Configuration bits poti sa blochezi iremediabil atmega Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 19, 2008 Administratori Partajează Postat August 19, 2008 Schemele Link spre comentariu
Vizitator cat87 Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Asta pare sa fie schema. Acuma, eu m-am uitat un pic la Configuration bits, (asta dupa ce dau vreo 2 ignore, ca nu citeste din prima) si sunt toti selectati. Din cate am vazut pe net, nu prea cred k ar trebui toti. Am pus pe un alt calculator si pe ala imi arata la fuse bits ca nu e selectat nimic... Nu mai inteleg nimic.Am incercat si cu sursa, externa. Am luat 12V din sursa de la calculator, si nici asa nu mi-a mers.La calibration imi da "Calibration OK"Acuma ma mai intreb o chestie... teoretic nu ar trebui ca din prima data in care am pus uC in programator, am dat calibrate si toate alea, fara sa umblu la Conf. bits, ar fi trebuit sa mi-l programeze... Am sa incerc cu alt calc....sa vad dak rezolv asa Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 19, 2008 Administratori Partajează Postat August 19, 2008 Nu cred ca e buna sursa de calc pentru asa ceva Link spre comentariu
Vizitator cat87 Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Mda......... aparent s-a rezolvat problema.. a mers programat pana la urma... m-a ajutat un pic schema pusa de tine. Ca sursa externa, am folosit tot sursa calcului, a mers si asa. Mersi mult de sfaturi. :drinkers: Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 19, 2008 Administratori Partajează Postat August 19, 2008 Pai trebuia sa mearga ca doar eu am testat progrmamatorul acela inainte de a ti-l trimite Link spre comentariu
Vizitator cat87 Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 ) Oricum vina a fost din cauza utilizatorului, si nu a sculelor, da s-a rezolvat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum