Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda7294 si alimentarea

ionut_sasa

Postări Recomandate

Daca faci si o demonstratie tot respectul eu is cam batut in cap nu inteleg ca nu este vorba de sursa in comutatie.Este un traf normal de retea cu tole E+I sau un toroidal ce se alimenteaza la 220V 50Hz.Pe un tor se bobineaza 8-10spire elimina radiofrecventa sau paraziti daca apare pe alimentare.Vreau sa ma lamuresti mai bine nu inteleg cum poate sa se sature un soc. :smt039

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_sasa

7

• EmyRulz

6

• ratza

6

• bolek

4

Top autori în acest subiect

Nu e surs? în comuta?ie, ci liniar?. Pe fiecare ramur? circul? curent continuu destul de important, nu alternativ. Neavînd întrefier, miezul se satureaz? ?i induc?ia în bobina de ?oc r?mîne aceea?i indiferent cît cre?te curentul. Drept urmare, bobina nu va mai avea rol în filtraj, nemaiopunîndu-se varia?iilor de curent. Acum ai în?eles?

Link spre comentariu

Pai se poate calcula destul de simplu. Presupunand ca majoritatea campului magnetic se inchide prin miezul bobinei(care are reluctanta mult mai mica decat a aerului) si presupunand ca miezul ales are o lungime medie de 10 cm(cam atat are un tor din asta de ferita), atunci din legea lui Ampere(neglijand curentul de deplasare, intrucat campul electric nu variaza sau variaza foarte lent) avem ca integrala de linie(adica o curba inchisa) a lui B este egala cu integrala pe suprafata a densitatii de curent (prin suprafata care se sprijina pe curba) inmultita cu permeabilitatea. In cazul nostru, luand lungimea medie l avem ca B*l = Itotal(prin suprafata)*miu = N*I*miu. Presupunand ca avem 10 spire si un curent maxim de, sa zicem, 10A(ceea ce e foarte probalbil intro sursa de alimentare) si permeabilitatea(absoluta!) a feritei de 500X10-6(o valoare medie, oricum ea depinde de cat de magnetizat e miezul), rezulta B=(10*10/0.1)*500*10^-6 = 0.5 T. Aceasta valoare poate fi suportata de multe miezuri magnetice, daca sunt alese atent.Desigur acest calcul este aproximativ si doar asa, ca sa ne facem o idee(poate am si gresit).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

cati amperi ii trebe la un tda 7294 eu am un traf de 2x20vca 2Amperi e bun asta???? sau caut unu mai mare in amperaj ????astept raspuns multumescc:jytuiyu

Link spre comentariu

cati amperi ii trebe la un tda 7294 eu am un traf de 2x20vca 3Amperi e bun asta???? sau caut unu mai mare in amperaj ????astept raspuns multumescc:jytuiyu

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

rezistoarele le pui in paralel cu condensatorul... in acest caz condesatorul se vor descarca rapiddaca vrei sa le olosesti pentru alimentarea unui tda7294 pui o rezistenta intre plus sii masa si una intre minus si masa in paralel cu condensatori

Link spre comentariu

Banuiesc ca asta este un raspuns la intrebarea lui 'ionut_sasa' din pagina 1, intrebare pusa in 25.08.2008. Dar cum se spune, "niciodata nu e prea tarziu". :ras:

Link spre comentariu

Vad ca unii au uitat de tot de filtrul pi pe alimentare (cu bobina sau cu rezistor). Poate unii dintre voi va amintiti de acele difuzoare care nu aveau magnet ci un electromagnet iar bobina lui era chiar elementul intre c-uri ale filtrului; oare acel electromagnet avea intrefier?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări