Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare led-uri la 220v

cipriyan123

Postări Recomandate

La fel ca si Spitfire, am facut si eu montaje cu led pe care le-am pus la intrerupatoare (functioneaza continuu din 1998). Am folosit leduri rosii (cele albe aveau preturi prohibitive - nici nu se prea gaseau). Montajul este cu un led montat antiparalel cu o dioda 1N4007.Am folosit condensator de 0.22uF/1000V, destul de voluminos.Mai tarziu, prin 2005, mi-a solicitat un prieten sa ii fac si lui un montaj cu led alb, pentru un hol intunecos.Am folosit led alb recuperat dintr-o bricheta. S-a ars dupa 5 minute.Am inlocuit mai multe leduri albe (tot din brichete) dar au esuat lamentabil.In final am folosit un led rosu din acel lot din 1998. Montajul merge si acum.Era si intr-un almanah Tehnium acest tip de montaj, cat si in cartea Montaje electronice de vacanta.Daca gasesc, o sa scanez si postez, daca nu s-a postat deja in alta parte.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• zanga

3

• UltimateW

2

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

• 8 luni mai târziu...

Am facut si eu mai multe montaje cu 24 de LED-uri si functioneaza neintrerupt de mult timp! Schema din topic este corecta! Condensator de 0.22/250V si rezistor de 1K/1W!In poze o ambientala pentru hol pe 48 LED-uri!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări