Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare led-uri la 220v

cipriyan123

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• zanga

3

• UltimateW

2

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

cu 0,22u 500mA? :w00t: ai gresit calculele :smt018aaa,m-am prinsdaca te si uitai la schema,vedeai ca ledurile vin in serie,ca la toate sursele de genul asta :smt024

Link spre comentariu

si daca sunt in serie ce ? in ultima "schema" sunt 12+12 leduri = 24 deci 480mA oricum schemele aste cu condensator nu sunt bune deloc ! iti trebuie un condensator de buna calitate si pe la 0,22micro plus rez aia de 1kil ledurile ale nu lumineaza deloc bine ! am exprimentat mai multe scheme de genul si nu sunt multumitoare , ba crapa ledul ba condensatorul 1 si cu un conensator bun era prea mare si nu renta pentru ca puteam obtine rezultate mult mai bune cu o mica sursa in comutatie (gen incarcatoare de telefon - am vazut niste incarcatoare ff mici de Samsung)parca acest subiect mai fusese discutat ?! de ce a mai fost necesar un nou topic ?!

Link spre comentariu

hmmpai condesatorii ori sunt la 250Vca ori la 630Vcc,altfel,morsi in toate schemele de acolo ledurile sunt in serie! deci curentul prin condesator e de 20mA(sau cat consuma un led)cum ledurile sunt antiparalel,cand primeste un set tensiune,cand alalaltoricum asta cu condesator iese destul de mica si se poate implementa in diferite forme(mai mult conzi in paralel etc)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

de putut se poate, dar dac? vrei s? alimentezi mai multe leduri cu circuitele alea din link... eu n-am încercat, ?i nu cred c? ar merge cu mai mult de un led, dou?...în schimb le-am folosit la întrerup?toare ?i comutatoare, pe post de "lumini de pozi?ie" pe întuneric!!!a? spune c? solu?ia înc?rc?torului de telefon e cea mai bun? cost/performan??... chiar am în to-do de c?utat ni?te înc?rc?toare ieftine, exact pentru scopul ?sta...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

nu prea inteleg exact cum functioneaza

Cum sa functioneze??? Pe baza reactantei capacitive a acelui condensator, care pt. 20 mA ar trebui sa fie de 0,33uF(159/f X C)-frecventa in KHz(adica 0,05KHz)Xcapacitatea in uF(adica 0,33).Dioda zenner de 69V e corect calculata(3,4VX20 led-uri), dar ar fi mai buna varianta cu trei diode zenner de 24V inseriate.Condensatorul de 1000uF poate lipsi, curentul pulsatoriu nu se observa cu ochiulAm acest montaj in multe exemplare care lumineaza de peste un deceniu non-stop prin diverse locuri casa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări