cipriyan123 Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 o schema pt alimentare led-uri albe la 220v Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 Pe schema scrie ca este pentru 120V nu 220V. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 NOTE! USE 0.22uF @400V FOR 240VAC POWER LINES Link spre comentariu
UltimateW Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 a treia schema :rolleyes: suporta un condensator de 0.22 Uf un curent suficient pentru 22 de leduri ?ar veni cam 500 mA :smt017 Link spre comentariu
Dr.L Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 cu 0,22u 500mA? :w00t: ai gresit calculele :smt018aaa,m-am prinsdaca te si uitai la schema,vedeai ca ledurile vin in serie,ca la toate sursele de genul asta :smt024 Link spre comentariu
Stefan Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 si daca sunt in serie ce ? in ultima "schema" sunt 12+12 leduri = 24 deci 480mA oricum schemele aste cu condensator nu sunt bune deloc ! iti trebuie un condensator de buna calitate si pe la 0,22micro plus rez aia de 1kil ledurile ale nu lumineaza deloc bine ! am exprimentat mai multe scheme de genul si nu sunt multumitoare , ba crapa ledul ba condensatorul 1 si cu un conensator bun era prea mare si nu renta pentru ca puteam obtine rezultate mult mai bune cu o mica sursa in comutatie (gen incarcatoare de telefon - am vazut niste incarcatoare ff mici de Samsung)parca acest subiect mai fusese discutat ?! de ce a mai fost necesar un nou topic ?! Link spre comentariu
Dr.L Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 hmmpai condesatorii ori sunt la 250Vca ori la 630Vcc,altfel,morsi in toate schemele de acolo ledurile sunt in serie! deci curentul prin condesator e de 20mA(sau cat consuma un led)cum ledurile sunt antiparalel,cand primeste un set tensiune,cand alalaltoricum asta cu condesator iese destul de mica si se poate implementa in diferite forme(mai mult conzi in paralel etc) Link spre comentariu
zanga Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Daca se poate mai adaug si eu cateva scheme sper utile. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 de putut se poate, dar dac? vrei s? alimentezi mai multe leduri cu circuitele alea din link... eu n-am încercat, ?i nu cred c? ar merge cu mai mult de un led, dou?...în schimb le-am folosit la întrerup?toare ?i comutatoare, pe post de "lumini de pozi?ie" pe întuneric!!!a? spune c? solu?ia înc?rc?torului de telefon e cea mai bun? cost/performan??... chiar am în to-do de c?utat ni?te înc?rc?toare ieftine, exact pentru scopul ?sta... Link spre comentariu
zanga Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 în schimb le-am folosit la întrerup?toare ?i comutatoare, pe post de "lumini de pozi?ie" pe întuneric!!!Exact pentru asta am eu nevoie Link spre comentariu
Vizitator stk Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 Dar de sistem de pom de iarna cu leduri vati intilnit?? sunt vro118 leduri primi 20 e inseriat cu rezistente de 39k si as vrea sa nu licareasca ce as putea sa fac? Link spre comentariu
Vizitator radiofanatic Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Eu am facut circuitul asta http://electroschematics.com/4794/white-led-flood-lamp/ si a functionat, nu prea inteleg exact cum functioneaza insa scrie ca trebuie sa fii atent sa nu atingi parti ale circuitului pentru ca te electrocutezi. Link spre comentariu
Vizitator stk Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 super dar cite leduri leg cite e indicat??sau pot mai mult ca vreau sa le leg de la pom de iarna ledurile 118 de bucati tu cite ai legat? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 nu prea inteleg exact cum functioneazaCum sa functioneze??? Pe baza reactantei capacitive a acelui condensator, care pt. 20 mA ar trebui sa fie de 0,33uF(159/f X C)-frecventa in KHz(adica 0,05KHz)Xcapacitatea in uF(adica 0,33).Dioda zenner de 69V e corect calculata(3,4VX20 led-uri), dar ar fi mai buna varianta cu trei diode zenner de 24V inseriate.Condensatorul de 1000uF poate lipsi, curentul pulsatoriu nu se observa cu ochiulAm acest montaj in multe exemplare care lumineaza de peste un deceniu non-stop prin diverse locuri casa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum