Vizitator compelserv Postat August 16, 2008 Partajează Postat August 16, 2008 Are cineva o schema cum sa leg 5 leduri la 220V fara transformator?? Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 Ai atasat documentatia unei "lampi", pe care o folosesc o folosesc cu succes de mai mult de un an de zile ca sa luminez seara colivia papagalilor mei.Nu sunt 5 leduri, ci 8, dar poti trage concluzii interesante.Ca recomandare, pune un numar par (daca se poate si leaga 2 cate 2 antiparalel). Curentul prin leduri se calculeaza la valoarea de varf a tensiunii de retea (vreo 300V = 220 * 1,41), din reactanta condensatorului (1/2/3,14/50/C, unde C e in Farazi) adunata cu rezistenta si trebuie sa fie cam 0,7-0,8 din curentul maxim al ledurilor (probabil vreo 16 mA).In felul asta, cel putin teoretic, asiguri o durata de viata corespunzatoare a ledurilor).In fine, foloseste rezistente normale. Eu aveam cablajul proiectat pentru altceva, cu SMD-uri. Dar puse la 220V se... impuscau Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Poti cauta lampi cu leduri (se gasesc la magazine) pentru a vredea schema si daca nu gasesti pentru 5 poti adapta schema. Link spre comentariu
Dxxx Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Este al doilea post "ca nuca-n perete" de la stimabilul baditza vasile - nu se poate face ceva sa nu citim toti astfel de spam?? poate o pauza l-ar face sa inteleaga ca trebuie sa ai si bun simt, dar si sa comunici doar daca ai ceva concret de spus... Link spre comentariu
Mircel Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 (editat) Poate găsești aici: http://electrodb.ro/atelier/lumina/bec-cu-led-uri-legate-in-serie-la-230v/ ceea ce te interesează. Sau încearcă schema de mai jos dar pune 5 Led nu 4. Editat August 23, 2015 de Mircel Link spre comentariu
leo 17 Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 plin netul http://electrodb.ro/atelier/lumina/bec-cu-led-uri-legate-in-serie-la-230v/ Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Dxxx nu va suparati, dar cred ca aveti gura cam mare pe site din cate am vazut si cred ca ar trebui sa va abtineti putin. Eu mi-am dat cu parerea la o postare mai veche, deoarece cred ca se mai uita si alti incepatori (sa nu credeti ca eu sunt avansat ca ,,stimabilul Dxxx” ) care i-ar interesa. Editat August 24, 2015 de Baditza Vasy Link spre comentariu
Dxxx Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Am gura cam mare: pe unde ma misc eu nu vreau si nici nu "ma fac ca nu vad" comportamente necorespunzatoare. Eu nu tolerez - pur si simplu. In postul tau nu spuneai nimic, si mai vazusem si alte posturi similare in aceeasi zi facute de tine: daca vrei pur si simplu sa-ti cresti numarul de posturi fa-o altundeva! Se spune "pe care i-ar interesa", asta daca nu vorbesti romana tip Geoana! Link spre comentariu
aygun Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Eu as recomanda Un alimentator de telefon. E fix cat un stecher ba mai slim si ai 5V la vreo 500ma pina la 2 amperi. De ce iti risti viata cu traznai capacitive pentru 4 sau 5 LED-uri ? Nu stii cand bagi stecherul pe ce fir pica faza. Ala de telefon este si izolat galvanic fata de retea asa ca nu prea cred ca te vei electrocuta. Pe cand asaaaaaaa Nu stii ce zambete ne tragi! fara Gluma. @Dxxx - lasa omul in pace. Daca nu iti convine , raporteaza unui moderator. ce ar fi sa ii dam un pumn in gura primului caruia nu ne place moaca sau accentul. Hai sa fim oameni maturi si sa ne vedem de ale noastre. De aia e moderator. Raport , iar mai departe el stie ce e de facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum