wangine Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 SalutAm tot citit topicurile de pe aici incat m-au ametit de tot, in fine nu asta este problema mea ci altaNu prea am avut treaba cu programarea am terminat la electrotehnicaAcum vreo 6 ani m-a rugat un baiat sa-i decompilez un program in fox2.5 si sa-l refac pentru ca era protejat si asa a inceput cu limbajele , am invatat destul de bine foxul apoi un limbaj foarte interesant si usor cu documentatie garla ,,Autoit,,Am invatat cate ceva din mai multe limbaje De ceva vreme mi-a venit pe programarea de PIC-uri si normal toata lumea a spus ca C/C++ este cel mai bun pentru asa cevaDe programat cu hex-urile facute de altii este simplu dar acum vreau sa inteleg in totalitate cum se face un programAcum dupa incercari de a invata C am descoperit ca nu toate microcontrolerele stiu de C dar toate stiu de ASM ( cred )Intrebarea este ca nu mai stiu de unde sa incep :smt021Sunt programe care transforma din C in ASM s-au ce anume sa invat ca am vazut ca nu pot incarca in MPLAB IDE un prog in C si sa-l compilez s-au gresesc undeva Ca sincer am incercat prea multe si acum doar un sfat de la cineva cu experienta in programare poate sa-mi dea un raspuns bunMultumesc :prayer: Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Eu cred ca daca vrei sa programezi picuri serios trebuie sa stii ASM. Pe urma, optional, poti sa inveti si limbaje d-astea de nivel inalt cum e C++.Dupa mine ...ASM = performantaC++ = viteza de programare Link spre comentariu
wangine Postat August 15, 2008 Autor Partajează Postat August 15, 2008 Eu cred ca daca vrei sa programezi picuri serios trebuie sa stii ASM. Pe urma, optional, poti sa inveti si limbaje d-astea de nivel inalt cum e C++.Dupa mine ...ASM = performantaC++ = viteza de programareParca pe mess ai spus ca nu stii C++ asa ca nu ai putea face diferenta :smt006 Da-mi si mie un inceput in ASM Tutoriale /link ... :smt006 Dau un PIC :smt003 Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Pai nu stiu, ca am stat de-o parte cind am vazut cit de imputit e. Si aici am zis ca stiu... ? Nu stiu nici o instructiune sau alte chestii despre C++ doar ca e un limbaj de programare. In fine ... cred ca e de vina si caldura. Cel mai bun tutorial este datasheet-ul unu PIC (cam toate sint la fel la instructiuni). Alegi tu unul pe care vrei : 16F628A, 16F877A, 16F84A, etc. ... Ca mediu de programare poti folosi MPLAB (recomandat) sau Notepad + MPASM Suite (e in folderul in care instalezi MPLAB) daca nu te descurci in MPLAB. Link spre comentariu
puiu Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Incepe prin a cauta ce vrei pe site-ul lui Microchip, la sectiunea MPLAB si Developement Tools Link spre comentariu
MihaiStoica Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Daca vrei rapiditate in scriere utilizezi C. Pentru executiile critice din punctul de vedere al timpului de executie folosesti ASM. Deci : iti recomand mikroC (vezi mikroelektronika www.mikroe.com) care poate si cod ASM. C-ul implementat este cel standard, ANSI, cu micile exceptii de rigoare. Happy programming Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum