Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce mod de programare este cel mai bun

wangine

Postări Recomandate

SalutAm tot citit topicurile de pe aici incat m-au ametit de tot, in fine nu asta este problema mea ci altaNu prea am avut treaba cu programarea am terminat la electrotehnicaAcum vreo 6 ani m-a rugat un baiat sa-i decompilez un program in fox2.5 si sa-l refac pentru ca era protejat si asa a inceput cu limbajele , am invatat destul de bine foxul apoi un limbaj foarte interesant si usor cu documentatie garla ,,Autoit,,Am invatat cate ceva din mai multe limbaje De ceva vreme mi-a venit pe programarea de PIC-uri si normal toata lumea a spus ca C/C++ este cel mai bun pentru asa cevaDe programat cu hex-urile facute de altii este simplu dar acum vreau sa inteleg in totalitate cum se face un programAcum dupa incercari de a invata C am descoperit ca nu toate microcontrolerele stiu de C dar toate stiu de ASM ( cred )Intrebarea este ca nu mai stiu de unde sa incep :smt021Sunt programe care transforma din C in ASM s-au ce anume sa invat ca am vazut ca nu pot incarca in MPLAB IDE un prog in C si sa-l compilez s-au gresesc undeva Ca sincer am incercat prea multe si acum doar un sfat de la cineva cu experienta in programare poate sa-mi dea un raspuns bunMultumesc :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

2

• wangine

2

• MihaiStoica

1

• puiu

1

Top autori în acest subiect

Eu cred ca daca vrei sa programezi picuri serios trebuie sa stii ASM. Pe urma, optional, poti sa inveti si limbaje d-astea de nivel inalt cum e C++.Dupa mine ...ASM = performantaC++ = viteza de programare

Link spre comentariu

Eu cred ca daca vrei sa programezi picuri serios trebuie sa stii ASM. Pe urma, optional, poti sa inveti si limbaje d-astea de nivel inalt cum e C++.Dupa mine ...ASM = performantaC++ = viteza de programare

Parca pe mess ai spus ca nu stii C++ asa ca nu ai putea face diferenta :smt006 Da-mi si mie un inceput in ASM Tutoriale /link ... :smt006 Dau un PIC :smt003
Link spre comentariu

Pai nu stiu, ca am stat de-o parte cind am vazut cit de imputit e.

Si aici am zis ca stiu... ? Nu stiu nici o instructiune sau alte chestii despre C++ doar ca e un limbaj de programare.

In fine ... cred ca e de vina si caldura.

Cel mai bun tutorial este datasheet-ul unu PIC (cam toate sint la fel la instructiuni). Alegi tu unul pe care vrei : 16F628A, 16F877A, 16F84A, etc. ...

Ca mediu de programare poti folosi MPLAB (recomandat) sau Notepad + MPASM Suite (e in folderul in care instalezi MPLAB) daca nu te descurci in MPLAB.

:)

Link spre comentariu

Daca vrei rapiditate in scriere utilizezi C. Pentru executiile critice din punctul de vedere al timpului de executie folosesti ASM. Deci : iti recomand mikroC (vezi mikroelektronika www.mikroe.com) care poate si cod ASM. C-ul implementat este cel standard, ANSI, cu micile exceptii de rigoare. Happy programming

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări