Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o intrebare:NHO3 sau HCL?

Vizitator iulian_hogiag bc

Postări Recomandate

in urma cu putin timp am facut rost de 1 litru de HCL,nu ii stiu concentratia si doresc sa stiu daca il pot folosi pentru a coroda si a obtine circuite imprimate.Pana acum am folosit acid azotic(NHO3)si a mers treaba dar tinand cont ca HCL l-am obtinut gratis si mai pot obtine.... :smt033 .Astept sugestii,multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blackthorium

2

• Dr.L

2

• Stefan

1

• rimache

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acidul clorhidric daca are o culoare galbui-verzuie si fumega la contact cu aerul poate avea o concentratie de 35-37%, il poti folosi pentru corodare doar daca il folosesti in amestec cu apa oxigenata de concentratie minim 25% (nu apa oxigenata pe care o gasesti la farmacie care are o concentratie de 0.03%), poti gasi si sub denumirea de perhidrol. O sursa de perhidrol ar fi daca cunosti pe cineva pe la vreun laborator.

Link spre comentariu

e incolor si sunt sigur ca e HCL caci de unde l-am luat avea formula chimica scrisa.fara a face acel amestec nu ar merge?vaporii sunt si ei prezenti.

Link spre comentariu

nu mai bine folosesti clorura ferica? e mai putin periculos..

e mai putin periculoasa clorura dar cu HCL ce sa fac omu' mai ales ca a fost free! si in plus HCL se poate fol. de cateva ori in scmimb clorura daca o flosesti de 3 ori asti norocos , ai nimerit octicla cu mai putina "apa" ! :smt005 iulian_hogiag bc esprimenteaza ca ai 1L dar ai grija mare ! :violent2:
Link spre comentariu

In tavita in care pui pcb-ul la corodat arunca 2-3 tablete de perogen. Vei ramane surprins de rezultate. Perhidrolul e "minciuna" pe langa perogen. Merita sa folosesti HCl, mai ales la pretul cu care il achizitionezi tu.

Link spre comentariu

e doar de 3 ori,eu folosesc aceeasi clorura de ani...luata tot din magazine de electronice si o folosesc doar la temperatura camerei(merge incet dar n-am probleme cu ea)ca sa nu zic de clorura aia care o cumperi solida si o diluezi cat ai nevoie :smt007

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări