Vizitator iulian_hogiag bc Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 in urma cu putin timp am facut rost de 1 litru de HCL,nu ii stiu concentratia si doresc sa stiu daca il pot folosi pentru a coroda si a obtine circuite imprimate.Pana acum am folosit acid azotic(NHO3)si a mers treaba dar tinand cont ca HCL l-am obtinut gratis si mai pot obtine.... :smt033 .Astept sugestii,multumesc Link spre comentariu
blackthorium Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Acidul clorhidric daca are o culoare galbui-verzuie si fumega la contact cu aerul poate avea o concentratie de 35-37%, il poti folosi pentru corodare doar daca il folosesti in amestec cu apa oxigenata de concentratie minim 25% (nu apa oxigenata pe care o gasesti la farmacie care are o concentratie de 0.03%), poti gasi si sub denumirea de perhidrol. O sursa de perhidrol ar fi daca cunosti pe cineva pe la vreun laborator. Link spre comentariu
Vizitator iulian_hogiag bc Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 e incolor si sunt sigur ca e HCL caci de unde l-am luat avea formula chimica scrisa.fara a face acel amestec nu ar merge?vaporii sunt si ei prezenti. Link spre comentariu
blackthorium Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 fara sa faci amestecul nu o sa merga Link spre comentariu
Vizitator iulian_hogiag bc Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 multumesc foarte mult Link spre comentariu
Dr.L Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 nu mai bine folosesti clorura ferica? e mai putin periculos.. Link spre comentariu
Stefan Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 nu mai bine folosesti clorura ferica? e mai putin periculos..e mai putin periculoasa clorura dar cu HCL ce sa fac omu' mai ales ca a fost free! si in plus HCL se poate fol. de cateva ori in scmimb clorura daca o flosesti de 3 ori asti norocos , ai nimerit octicla cu mai putina "apa" ! :smt005 iulian_hogiag bc esprimenteaza ca ai 1L dar ai grija mare ! :violent2: Link spre comentariu
rimache Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 In tavita in care pui pcb-ul la corodat arunca 2-3 tablete de perogen. Vei ramane surprins de rezultate. Perhidrolul e "minciuna" pe langa perogen. Merita sa folosesti HCl, mai ales la pretul cu care il achizitionezi tu. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 e doar de 3 ori,eu folosesc aceeasi clorura de ani...luata tot din magazine de electronice si o folosesc doar la temperatura camerei(merge incet dar n-am probleme cu ea)ca sa nu zic de clorura aia care o cumperi solida si o diluezi cat ai nevoie :smt007 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum