Vizitator dj_maxxro Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 am revenit cu impresii dupa masuratori facute asupra impedantei diferitelor tipuri de condensatoare . ca un rezumat : niste condensatoare low-esr in adevaratul sens al cuvantului am gasit intr-o sursa de alimentare pentru laptop (470uF/25v) ; in comparatie , condensatoarele asa-zise low-esr folosite in sursele atx (470uf/16v si 1000uf/10v) par obisnuite din toate punctele de vedere desi unele sunt expre inscriptionate "low-esr" ... nu se compara ... de asemenea am comparat niste condensatoare obisnuite insa "de firma" de 1000-3300uf/50v si am obtinut rezultate mai bune decat toate celelalte peste 10khz impedanta lor a fost mai mica decat a celorlalteconcluzie : in sursele atx (chiar si unele mai stilate) care reprezinta aproximativ 80% din ce se gaseste pe piatza la noi sunt folosite condensatoare obisnuite cu un mai mic sau mai mare succes (vezi cazuri de condensatoare explodate in surse sau cazuri de explozie a anumitor surse cumparate din surse interne ori externe ex : canada care se lasa cu scantei si fum iesind din sursa , hdd busit , procesor busit , mb busit , stiti la ce ma refer aici...) probabil din cauza curentului de riplu al condensatoarelor selectionate pe criterii pur economice si mai putin functionalem-am uitat la agesys pe site si am gasit acolo condensatoare elna low-esr chiar am dat un telefon la ei si mi-au spus ca pot aduce insa preturile sunt in jur de 1euro pentru 330uF/50V ... bun dar cam scump pentru tara asta si pentru bugetul romanului electronist in generalin concluzie m-am hotarat sa-mi incerc norocul cu mai multe condensatoare obisnuite dar "de firma" , selectate , conectate in paralel cu un condensator ceramic sau polipropilena pentru a absorbi tranzientii de inalta frecventa si un design mai deosebit al cablajului ... slava Domnului ca macar condensatoare bune se gasesc in tara asta fie ele obisnuite ....offtopic : am cautat in zadar niste chestii cum ar fi varistoare cu fi=20mm , tuburi cu descarcare in gaze , polyswitch-uri , NTC-uri primind in schimbul intrebarii niste injuraturi din privire ori omniprezentul raspuns "nu avem .... ce-s alea????" :rolleyes: concluzie la offtopic : traim intr-o tara unde sectorul electronic e la pamant ... din toate punctele de vedere ... evident doar traim in romanica Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 tocmai de aia nu se aduc pe la magazinele in electronica piese de calitate.e scump dom-le,e scump.prefera sa aduca panarame de piese chinezesti care sunt vandute la pret de piesa originala.cel putin asa e la mine in orasul asta in care interesul pentru electronica tinde spre ZERO. Link spre comentariu
Vizitator dj_maxxro Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 cipriyan123 , stai calm ca si aici se manifesta aceeasi situatie :smt013 Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 tocmai de aia nu se aduc pe la magazinele in electronica piese de calitate.e scump dom-le,e scump.prefera sa aduca panarame de piese chinezesti care sunt vandute la pret de piesa originala.cel putin asa e la mine in orasul asta in care interesul pentru electronica tinde spre ZERO.Adevar graiesti! Si aici in Pitesti nu gasesti mai nimic de calitate(si nu ma refer numai la electornica ) Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 pai... acum v-ati prins? eu in BUCURESTI am decat 1 magazin de la care cumpar cu o oarecare incredere.bine ca am apucat sa imi fac cont pe firma unui prieten\in rest ... pe maica domnului numai jafuri si la preturi mult mai mari! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum