lucian_e Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 am o pereche de boxe romanesti exact ca astea http://www.roportal.ro/upload/anunturi/A4L9VVIYH.jpg ce as vrea sa stiu: - pot face alte incinte gen vtp si sa pastrez si filtrele originale de pe boxe? -s-ar merita (ele se aud destul de bine si asa dar ma gandeam sa le fac mai inalte ca astea sunt cam micute si le tin pe podea) Link spre comentariu
paul14 Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 pai nu putem sa vedem ce ai pus tu acoloda eroare: You don't have permission to access /upload/anunturi/A4L9VVIYH.jpg on this server. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 la mine merge. o pun eu pe imageshack Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Cel mai bine e sa le lasi asa parerea mea ! Fa niste stative .Sau poti sa le faci niste incinte floorstander dar sa le compartimentezi in interior ca sa aibe acelasi volum ca originalele cutii ! Link spre comentariu
paul14 Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 asa zic si eu, sa le lasi cum le-a facut fabricaapropo, sunt facute de electronica industriala ca parca seamana; daca da ce model sunt???? ca nu se intelege Link spre comentariu
zal Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Sint niste boxe Jazz de 40W, daca mai tin bine minte. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Valeu, maica, ca rau mai sunau de noi... poate ca s-au ameliorat imbatranind prin pivnite, ca si vinul... :partyman: Link spre comentariu
lucian_e Postat August 14, 2008 Autor Partajează Postat August 14, 2008 pai am sa incerc sa fac niste incinte compartimentate atunci. si in ceea ce priveste acustica lor... dc voi ziceti ca se aud prost... eu nu ma consider un as al studiului acusticii ... pt mine se aud ok avand in vedere ca le-am luat gratis. si sunt destul de bine intretinute. am schimbat doar inaltele care erau arse. nu ma intereseaza nici putere f mare si nici sunet hi-fi extrem. multumesc pentru raspunsuri. pentru sorin6 - sunt curios ce ai tu acasa si cum se aude asa sa stim si noi ?ps off topic: remarcile gen "Valeu, maica, ca rau mai sunau de noi... poate ca s-au ameliorat imbatranind prin pivnite, ca si vinul.." mai bine nu se fac. din ce am citit pe forumul acesta si am citit mult inainte sa postez ceva, am observat ca sunt multi useri care se pricep la ceea ce fac, dar si pe ei ca si pe mine ii deranjeaza posturile intr-o doara asa doar de dragul de a posta. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Actualmente am doua JM Lab Opale (de care nu sunt prea multumit, de altfel...)Mai am si niste boxe DIY (in dormitor) cu difuzoare Audax, si niste B@W la calculator, si alte 3-4 perechi mai modeste, in pivnita, in cautare de stapan (probabil, gratis sau pe o bere, asa cum le-am si primit...) ...nu trebuie sa o iei in nume de rau, dar am fost sincer... jafuri jalnice la iesirea pe piata, schimbarea tweeterelor si varsta nu cred ca le-au ajutat...Am ascultata asa ceva acum 20 de ani...In rest, nu e cazul sa te iei drept "avocatul boborului" nu stiu daca pe altcineva l-a deranjat asa de mult opinia mea... Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Am reparat si eu o pereche de astfel de boxe pentru cineva(n-aveau mai nimic, doar se desprinsesera firele leonice, in rest totul era original). Pot sa confirm ca se auzeau extrem de prost, dar nu prea ai cum sa le faci sa sune mai bine. N-are niciun rost sa investesti in ele in conditiile in care cu 300-350 Ron poti sa iti cumperi o pereche de Monitor Magnat 220 care se aud la ani-lumina fata de astea si nici nu ai ce sa construiesti mai bun cu acesti bani(sau chiar mai multi).Subscriu la sfatul cu standuri, daca ai bookshelf fara stand e ca si cum nu l-ai avea, dar o pereche de standuri bune(chiar si daca le construiesti tu) te costa ceva si nu se merita pentru boxele astea. Atentie, constructia standurilor(daca vrei sa ajute la sunet si nu doar sa sprijine boxele) nu e o treaba chiar atat de simpla pe cat pare! Link spre comentariu
since Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 am avut ?i eu de la taic?miu boxe ca astea, dar le-am pus ni?te dif de bass ?i le-am vândut mi-au pl?cut, le-am folosit pe o sta?ie f?cut? de el Link spre comentariu
cburlea Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Pai daca vrei sa le refaci... na... eu zic ca tre sa stii/determini parametri difurilor si dupa aceea safaci un alt proiect sa testezi volume diferite si saobservi cum se modifica graficul (SPL/Hz) si sa alegi cea mai buna varianta... dar tare ma tem ca ai sa ajungitot la volumul calculat din fabrica... nu stiu... eu le-asreconstrui/reproiecta asa... din pasiune si de dragul dea le face alt design... dar parca nu merge floorstander!Eu as modifica, de exemplu, panoul frontal si l-as face mai ingust [adica diametrul difuzorului + 2 x grosimea panoului]... adica minim... si respectand volumul, inaltimeaboxelor va creste dar nu cre ca va ajunge ca un floorstander... Dar incintele sunt inchise sau bass-reflex?Daca sunt bass reflex... mai bine lasa-le asa!Spor la treaba Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 lasa-le asa,nu ai ce sa scoti mai bun din ele daca nu iti mai place de ele ,fa-le altceva,dar nu le mesteri ca le strici.Si asa sunt fragile dupa atat timp,nu au fost nici prea bine construite woferele sunt de compresie,deci nu ai ce sa cauti cu ele in ditamai cutiile deschise.Sigur mai bine nu are cum sa iasa,si sigur le vei strica Incearca sa te gandesti la altele pt ca daca stiai aceste lucruri infime nu mai puneai aceasta intrebare,deci am si mari dubii ca vei fii in stare sa proiectezi o cutie(horn) si un filtru(da,va trebui altul!) de la zero Cutiile sunt calculate bine,sunt proportionate bine(nu vad ce ti se pare asa naspa la ele,poate aspectul datorita trecerii anilor) In situatia de fata as zice sa le faci niste stative,din cate vad eu asta este 'nenorocirea ta' ,si le rezolvi pe toate.Oricum booxshelfurile se tin pe stative departate de pereti si cu centrul acustic la nivelul urechilor,nu in mobila,nu pe covor nici sus pe mobila.O sa vezi ca dupa ce le pui pe stative si le asezi putin pana le gasesti un loc optim o sa sune mult mai bine Link spre comentariu
Vizitator banned Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 exact asa am si eu o pereche care le-am ars acu 2 3 ani. Am lasat asa incintele. am schimbat difuzoarele si le-am pus filtre pentru medii si inalte, si ce pot sa zic, suna frumos pe langa un subwoofer. numai bine Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Lasa-le sa moara asa cum s-au nascut.! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum