Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un priect cu 12C508

Vizitator bigfan638

Postări Recomandate

Vizitator bigfan638

PIC-ul trebuie sa primeasca date de la un ADC, sa le afiseze pe un afisaj LCD alfanumeric cu 8 caractere si sa le transmita la un PC prin intermediul interfetei RS232. Problema este ca pentru toate acestea trebuie sa folosesc 12C508 (nu se poate alege altul) care mi se pare cam "primitiv". In primul rand mi se pare ca are prea putini pini I/O - doar 6, dintre care unul nu poate fi folosit decat pentru intrare. Cum conectez un ADC (pe 12 biti sau mai mult, nu stiu inca), un afisaj LCD cu 8 caractere (nu dintre acelea cu microcontroler, cu interfata prietenoasa, ci unul "spartan" -SI AM NUMAI 5 PINI DE IESIRE ???!!!) si o interfata seriala (tot protocolul de comunicatie seriala trebuie facut manual, ca PIC-ul asta nu stie) ???? Stiu ce o sa ziceti... Daca as fi putut si eu mi-as fi ales un PIC "mai dotat" :cu mai multi pini, cu ADC si USART incorporat si ar fi fost mai simplu. Dar asta e situatia. As vrea sa stiu ce pareri aveti. PS: Eu am lucrat pana acum doar cu 16F84. Este ca si cum as trece de la Mercedes la Trabant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator bigfan638

Este vorba despre un proiect pentru facultate (nu trebuie realizat fizic). Trebuie sa respect anumite conditii si sa folosesc neaparat un 12C508. Mi se pare o prostie !!!!

Link spre comentariu
Vizitator bigfan638

Ma gandeam ca poate merge cu mai multe PIC-uri 12C508 pentru ca unul singur nu cred ca poate realiza toate astea. Dar si asa.... mi se pare o complicatie inutila. Se putea realiza totul cu un singur PIC "mai dotat".

Link spre comentariu
Vizitator alex

Singura sansa de a reusi sa faci ceva cu 12c-ul ala este sa iti alegi un ADC si un LCD cu o comunicatie seriala (I2C sau alt tip).ADC sigur gasesti, LCD mai greu.Oricum, tema ta imi reaminteste de faptul ca unii "profesori" ar trebui sa fie someri.

Link spre comentariu
Vizitator bigfan638

Multumesc pentru indicatii ! Acum cred ca se poate si asa. Este interesanta schema de la adresa data de bobtech pentru controlul unui LCD cu NUMAI 2 FIRE. Ma gandisem si eu la un registru de deplasare dar stiam ca imi trebuie 3 fire. Iata ca o simpla dioda pusa unde trebuie face adevarate minuni....

Link spre comentariu

Si totusi mai ai nevoie de 2 pini pentru rs232; in varianta de mai sus iese 2+3+2 = 7 pini (prea mult);Eu as folosi un PCF8574 pentru LCD (port intrare-iesire pe 8 biti - I2C) , si un ADC tot pe I2C (daca e suficient pe 8 biti exista PCF8591);Iti mai ramin 4 pini din care 2 pentru seriala si 2 pentru altceva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări