maxxim33 Postat Decembrie 18, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Aceasta schema este alimentata direct din retea si chiar am sa experimentez si eu asa ceva .Dar ,am inteles de la un radioamator din banda ca a avut probleme in sensul ca tensiunea de 220V era variabila si a trebuit sa isi cumpere un stabilizator la 220v.In rest am auzit un caz in care a atacat 2 Gu50 cu 30w si a scos cca. 170w. Tot referitor la lampi....stiti cumva, cit de stabile ar fii doua lampi Gu29 intr-un amplif final ???? Aici am facut un filmulet de prezentare cu cele doua gu50 . http://www.youtube.com/watch?v=YwTyEhg8RGw Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 14, 2009 Partajează Postat Iulie 14, 2009 Gata, m-am lamurit. Radiatoarele pentru GU-50 se pot recupera din statii R-130 (posibil si din altele). 2XGU29 (adica 4 tetrode in total) lucreaza foarte bine in HF. uite si o schema concreta: http://www.cqham.ru/pa84_01.htm Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 A definitivat cineva schema de la bulgari cu 3xGu50?M-as apuca si eu de ea.... Link spre comentariu
LKornel Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Interesant ,tocmai am salvat si eu lista ...mersi! In alta ordine de idei intrebarea mea ar fii la socul anodic . 1 .L-am bobinat dar la capete are doua coliere ,pot sa lipesc acolo sau daca lipesc capetele bobinei la colier se considera ca spira in scurt.2. Sint cam nebunel ,asa ca vreu sa imi construiesc un final interesant dar....la ce antena pot sa il conectez ??? Lampa este GMI2B si sursa de alimentare.........necunoscuta mie.Deci nu o luati de buna cu GMI2B -ul fiindca e prea de tot ....uitati-va si voiGMI-2BApropo de lampa asta, am si eu una si vreau sa mesteresc un final insa nu am o schema iar de "adaptat" una, nu ma pricep.Are cineva vreo ideee ? Tare mi-ar place sa nu ramana pe post de exponat. Nu am gasit nimic cautand pe internet, decat datele tehnice si socluri de vanzare pe ebay.Cu respect Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Daca despre GMI2b e vorma ceva despre ea este aici http://www.russiantubes.com/prop.php?t=8&p=104 ,dar cam spre ce galaxie vrei sa orientezi antena ) Ar mai fii o mica problema la anodica ....scuze se poate lua curent de la gara Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Este foarte simplu daca ai facut un liniar cu GU50 schema este aceasi si pentru oricare lampa cu excitatie in catod.Alimentarea nu ar fi problema cu un trafo de linii recuperat de la un monitor serios cred ca merge perfect.Totusi nu e de joaca chiar cu asa tensiuni.PS: de unde procurati lampi ciudate? vreau si eu GU84b o bucata sau doua bucati de GU43b cu tot cu soclu, tot ma uit prin jur si nu vad asa ceva. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Asta e cam tare viorele,exemplul pare tras la indigo dupa patania mea. Intradevar pui ce gasesti si daca merge e si mai bine.Vis a vis de condensatorul de la anoda ...mersi de ajutor. L-am schimbat si nu mai are ce crapa 73! Si nu uitat: i " Numai cine nu munceste ,nu greseste!" Link spre comentariu
mester strica Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Nu stiu daca mai este cineva interesat de 3xGU50,dar eu am terminat de construit de curind asa ceva,si sint multumit. 3,5 si 7MHz - 300W; 14 si 21MHz - 260W; 28MHz - 190W.Poate ca daca as "bibili"filtrul PI as realiza mai nult si in 28MHz.Aceste puteri le-am obtinut cu un input de 30W.In 28MHz,daca am marit la 40W input-ul,a crescut puterea out la 210W,dar "improscam" RF stinga - dreapta cu mult peste limita admisa.Am si poze,dar momentan nu ma descurc sa le postez,sper sa reusesc curind. Sa auzim de bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Eu cel putin sunt intotdeauna interesat de realizari CONCRETE ale celorlalti, iar in ceea ce priveste succesul tau cu GU50 te admir ca ai avut rabdarea si perseverenta sa il duci pana la capat. Un 3XGU50 e ceva, capacitatile parazite te omoara de obicei. Eu am realizat doar 1GU50, cu rezultate OK, dar acolo capacitatile parazite nu sunt atat de mari. Oricum, cert e ca tubul ala duce mult mai mult de 55W cat e dat in catalog, daca se respecta ideea de a nu emite continuu mai mult de 30 secunde. Ma joc acum cu niste amplif-uri tranzistorizate pentru CB, cele cu 1 bucata MRF455 scot cica 60W, dar cu GU50 scoteam cel putin dublu.Felicitari si... Respekt!233HA014 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Puterea de 55W data in fisa de catalog corespunde unui anumit punct de functionare,cu tensiuni si curenti bine precizati, corespunzator, in general, clasei C.Ceea ce intereseaza la un tub de emisie sunt puterea maxima disipata de anodsi curentul maxim ce poate fi furnizat de catod.La GU50 puterea maxima disipata de anod este de 40W si in cazul emisiunilor SSBse poate accepta depasirea acestei puteri pe o anumita perioada.In cazul utilizarii tubului in clasa B cu grilele la masa, alimentat la 1200V,pentru o putere "trasa" din retea de 140W si un randament de 70% rezulta o putere utilade ~100W, restul de 40W fiind disipati de anod sub forma de caldura. Pentru un input de140W la 1200V corespunde o componenta continua a curentului anodic de ~120mA carese incadreaza in limitele permise de fisa de catalog si de capabilitatile emisive ale catodului.Calculul este simplist si nu ia in considerare disipatia maxim admisa pe grilele tubului sauchestiuni legate de liniaritate, insa acest regim de functionare a fost probat in practicapentru tubul GU50. Din pacate in YO nu exista, sau nu am eu cunostinta sa existe, olucrare in care sa fie tratata problema proiectarii unui etaj final liniar cu tuburi. Existasuficient material pe site-urile rusesti de radioamatori. Daca intelegerea formulelor nu este dificila, nu acelasi lucru se poate spune despre celelalte chestiuni explicate in acestelucrari, hi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Korekt! Sincer, eu nu m-am priceput niciodata la calcule, dar 110-120W am vazut cu ochii mei dintr-un GU50. Acum imi dau seama ca are si logica si ca nici macar nu am suprasolicitat foarte tare tubul. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Revin cu o rectificare la titlul topicului. Am modificat finalul, iar acum este corect 4xGu50 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Ok, si cum se comporta? Ma intereseaza mai ales in benzile superioare (deh, deocamdata sunt doar CB-ist, deci acolo experimentez...). Link spre comentariu
maxxim33 Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Am sa revin cu date dupa ce masor cu instrument calibrat, iar in 28 mhz merge tare slab cca 70w. Dar nu o lua de buna decit dupa teste si masuratorile de rigoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Da, pai probabil ca la acele frecvente capacitatile parazite devin semnificative deja. Oricum, daca reusesti sa scoti un 350W cinstiti in 7 si 14 Mhz e un liniar OK. Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum