Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator liniar 2 x GU50

maxxim33

Postări Recomandate

La 20.04.2023 la 8:30, yo2mhj a spus:

GU50, folosit corect, cu atac în G1, are câștig bun. 

Exemplu, realizările militare, seria UM(AP la români) pentru celebrele R105-109,un singur GU 50,atacat în G1 cu maxim 1W scoate 40W. 

Tensiune anodica, 750V,la G2, 250V,iar regimul de lucru tipic militar, de campanie. 

Dacă este folosit în regim gg(cu grilele la masă, ca o trioda) stabilitatea este buna dar necesita putere de atac mai mare. 

Ce curent ar trebui să aibă sursa de +250V ? Căci am eu niște idei :))

Link spre comentariu
Acum 5 minute, yo2mhj a spus:

Din câte știu, un GU50 poate "trage" 12-15mA la G2, în catalog nu sunt date valori. 

Ar fi preferabila stabilizarea UG2. 

OK. Mulțam de info. Stiu ca in datele de catalog nu scrie. Mă gândeam să redresez direct din 220V și apoi sa inseriez pe "+" două DZ, una de 150 cu una de 75V sau de 100V. Parcă am vazut așa ceva .. nu mai știu .. cred ca tot pe la ruși

Link spre comentariu
Acum 4 ore, yo4lhr a spus:

OK. Mulțam de info. Stiu ca in datele de catalog nu scrie. Mă gândeam să redresez direct din 220V și apoi sa inseriez pe "+" două DZ, una de 150 cu una de 75V sau de 100V. Parcă am vazut așa ceva .. nu mai știu .. cred ca tot pe la ruși

Este foarte periculos sa faceți redresare directă, fără tranformator separator. 

Si eu am făcut asta mai de mult la unele montaje cu tuburi, dar este riscant. 

Succes! 

P. S. 

Am găsit într-un catalog mai vechi datele lui LS 50,curentul de G2 este de 20mA.

In același catalog, la GU50 este trecuta puterea disipata maxima pe G2, 5W,adică aceeași maxim 20mA la 250V.

Editat de yo2mhj
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări